Obi-Wan Kenobi

8.2 / 10
45 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Conan Miller geeft "Obi-Wan Kenobi - Eerste twee afleveringen" een 7.5.
Geschreven door Conan Miller op 2 juni 2022.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Obi-Wan Kenobi - Eerste twee afleveringen

De soldaten van het Keizerrijk jagen op alle overgebleven Jedi’s. Een verslagen en uitgebluste Obi-Wan Kenobi leidt een verborgen bestaan op Tatooine. Plots moet hij vechten om de laatste hoop op overwinning levend te houden.

Deze Star Wars-spin-off speelt zich af tien jaar nadat de Sith de Jedi hebben verslagen. Het Galactische Keizerrijk is een feit en de overlevende Jedi’s en hun bondgenoten zijn overal in het universum ondergedoken. Op de woestijnplaneet Tatooine is Obi-Wan Kenobi verantwoordelijk voor de veiligheid van een kleuter. Bij het uiteenvallen van de democratische Galactische Republiek werd de tweeling van Padme van elkaar gescheiden en -voor hun eigen veiligheid- naar verschillende locaties gebracht. Daar worden ze opgevoed door bondgenoten.

Obi-Wan mag dan één van de beroemdste Jedi’s zijn, maar op Tatooine moet hij dat leven achter zich laten. Iedereen die de Republiek en de Jedi’s een warm hart toedraagt moet voor zijn leven vrezen. Obi-Wan leidt daarom incognito een armoedig leven als arbeider. Hij is eenzaam en nog altijd getraumatiseerd door de gebeurtenissen van tien jaar geleden. De sleur van zijn zware en eentonige bestaan heeft het heilige vuur gedoofd. Nu gaat het alleen nog maar om overleven en -op afstand- zijn beschermeling bewaken.

Teams van Sith Inquisitors jagen op elke Jedi die de infame Order 66 heeft overleefd.

De tweeling leven volkomen verschillende levens. De één leeft een hard bestaan op een boerderij, de andere helft van de tweeling leeft te midden van luxe en aanzien. Toch zijn beiden in levensgevaar door hun afkomst.

De serie begint met een terugblik op de dag waarop Order 66 werd uitgevoerd. Daarna springen we vooruit in de tijd, naar Tatooine. Darth Vader mag dan overwonnen hebben, hij laat niets aan het toeval over. Hij weet dat zelfs nu nog, de Jedi een gevaar kunnen zijn voor het Keizerrijk. Daarom jagen er teams van Sith Inquisitors op elke Jedi die de infame Order 66 heeft overleefd. Geen middel wordt onbenut gelaten.

Het is onvermijdelijk dat de Inquisitors ook naar Tatooine komen. En Kenobi staat hoog op de lijst van één van deze jagers. Als blijkt dat er dodelijk gevaar dreigt voor hem en de schaarse sympathisanten op de planeet, wordt het tijd om zich te vermannen. De orde van de Jedi moet weer ontwaken.

De sfeer van de serie is goed getroffen. Er is veel tijd en moeite gestoken in het neerzetten van verschillende geloofwaardige samenlevingen met vreemde wezens en technieken. Er is armoede, uitbuiting en onderdrukking. De barmhartigheid van de Jedi is verdwenen, de keizerlijke invloed heeft ernstige gevolgen voor rebellie.

Obi-Wan is ouder en niet meer de zelfverzekerde Jedi van tien jaar daarvoor.

Ewan McGregor (Fargo) speelt de rol van een uitgebluste en gefrustreerde Obi-Wan weer met verve. Hij is ouder en niet meer de zelfverzekerde Jedi van tien jaar daarvoor. Ook de andere acteurs zijn goed gekozen en de dialogen voelen realistisch. Sommige scenes zijn misschien wat houterig, maar dat soort momenten zijn in de minderheid. Over het geheel is de serie zeker de moeite waard.

Ik heb genoten van de terugkeer naar het Star Wars-universum. De eerste twee delen zitten vol actie, momenten van herkenning en nieuwe inzichten in de geschiedenis van Luke en Leia. Als de rest van dit seizoen dit niveau weet vast te houden, dan is deze spin-off een waardige aanvulling op de films. Ik geef de eerste twee delen een welverdiende 7,5.
Video on youtube
Volg Obi-Wan Kenobi
Vorige aflevering
Part VI
Part VI
01x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Payaso
27 jun 2022 04:13 -
Ik heb ook genoten!
Reageer
Obi-Wan Kenobi