Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Sharon Vermeesch geeft "Not Dead Yet - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Sharon Vermeesch op 10 februari 2023.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Not Dead Yet - Eerste aflevering

Verhuizen voor de liefde, maar terugkeren met een gebroken hart. Helaas is het sprookje van ‘en ze leefden nog lang en gelukkig' in Not Dead Yet niet voor iedereen weggelegd.

De 37-jarige Nell (Gina Rodriguez, Jane the Virgin) had haar leven toch wat anders voorgesteld. Vijf jaar geleden gooide ze haar veelbelovende carrière als journalist aan de kant en verhuisde ze naar Londen voor de liefde. De relatie liep stuk, ze vloog terug huis en nu woont deze zelfverklaarde ramp samen met haar huisgenoot Edward (Rick Glassman, As We See It), die veelal communiceert via passief-agressieve post-its.

Gelukkig heeft ze haar oude baan teruggekregen, of nou ja, niet exact haar oude baan. Als ze terugkeert op haar oude werkplek heeft haar goede vriend, en tevens nu haar baas, Dennis (Joshua Banday, Upload), haar ingedeeld als schrijver van overlijdensberichten. Niet super inspirerend, maar het is niet alsof Nell veel andere opties heeft. Echter krijgt ze hiervoor hulp uit onverwachte hoek. Nell wordt namelijk opeens gestalkt door Monty (Martin Mull, The Ranch), degene waarover ze een overlijdensbericht moet schrijven!

Not Dead Yet
© ABC


Na een rollercoaster van emoties accepteert Nell dat ze blijkbaar opeens geesten kan zien. Ze is er logischerwijs niet heel blij mee, maar Monty de geest is ook niet zo blij met Nell. Ze gedraagt zich namelijk als een zeurpiet vol zelfmedelijden. Hij besluit dat het goed is voor Nell om er op uit te gaan en de twee gaan naar een restaurant. Hoewel twee, Nell is de enige die Monty kan zien dus iedereen om haar heen denkt dat ze in haar eentje is. Toch respect voor haar, ik ben zelf namelijk veel te ongemakkelijk om in mijn eentje uit eten te gaan.

Wat volgt is een cliché levensles van de dode man, maar toch gebeurt er iets waardoor mijn ogen niet droog bleven. Er zit nog een vrouw alleen aan een tafeltje, en waar Nell haar eerst veroordeelt vanwege het dragen van een lelijke ketting, vertelt Monty dat dit de ketting is die zij van haar man heeft gekregen tijdens hun jubileum. De vrouw in kwestie is namelijk Monty’s vrouw. En wat zou hij haar graag nog willen vertellen hoe mooi ze er uit ziet. Huilen bij een comedy, het gebeurt mij niet vaak, maar ik vond dit zo’n mooi emotioneel moment.

Huilen bij een comedy, het gebeurt mij niet vaak, maar ik vond dit zo’n mooi emotioneel moment.

Nell heeft toch wat opgestoken van de levensles en beseft dat ze mensen niet zomaar moet veroordelen. Het leven is niet makkelijk en we doen allemaal maar ons best. Haar beste vriendin Sam (Hannah Simone, New Girl), waar ze vroeger compleet los mee ging in de club, is nu een moeder van twee kinderen. Haar aartsvijand Lexi (Lauren Ash, Superstore), is nu blijkbaar goeie vriendinnen met Sam. Mensen veranderen nou eenmaal door wat ze meemaken en de wereld zou een mooiere plek zijn als we realiseren dat iedereen een rugzakje heeft en we elkaar minder snel zouden veroordelen.

Ik vond de eerste aflevering niet heel bijzonder, maar het is ook lastig om al deze personages introduceren én ook nog eens grappige dialogen te vertonen in een krap halfuur. Not Dead Yet heeft desondanks wat mij betreft wel potentie en ik zal dan ook zeker verder blijven kijken.

Not Dead Yet wordt elke woensdag uitgezonden op ABC en is de volgende dag te streamen op Hulu.
Video on youtube
Volg Not Dead Yet
Vorige aflevering
Not a Ghost Yet
Not a Ghost Yet
02x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Not Dead Yet