Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Helgoned geeft "Northern Rescue - Seizoen 1" een 8.5.
Geschreven door Helgoned op 9 Maart 2019.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Northern Rescue - Seizoen 1

In de Canadese serie Northern Rescue krijgt de familie West te maken met de plotselinge dood van Sarah West, moeder en rots in de branding van het gezin. Vader John West (William Baldwin, MacGyver) moet van het ene op het andere moment hun zoon en twee dochters alleen opvoeden. Het gaat om oudste dochter Maddie West (Amalia Williamson), de sportieve jongen Scout West (Spencer MacPherson) en de jongste dochter Taylor West (Taylor Thorne). Tot overmaat van ramp loopt John ook een promotie bij de hulpdienst van Boston mis en komt het gezin in de financiële problemen. Charlotte, de zus van Sarah, haalt John over om met zijn drie kinderen terug te gaan naar zijn geboorteplaats Turtle Bay.

In Turtle Bay wordt John West chef van de lokale SAR (Opsporings- en Reddingsdienst). Charlotte ‘Charlie’ Anders (Kathleen Robertson, Murder in the First en Boss) heeft een koffietent en verkoopt daar ook haar eigen taarten. Zij is vrijgezel en als haar eigen huis afbrandt, moet zij noodgedwongen samen met de familie West in een oud amusementspark bivakkeren. Daar moeten het gezin een nieuw bestaan opbouwen, terwijl ieder op zijn eigen manier met het verlies omgaat. De 16-jarige Maddie is vooral boos op alles en iedereen. Scout probeert in het worstelteam van school zijn plek te veroveren, om zo in de voetsporen van zijn vader te treden. Taylor probeert op haar nieuwe school haar plek te vinden, maar loopt wel eens te hard van stapel. De vrolijke noot komt van een verrassende bewoner van het park: de pinguïn Tux.

Northern Rescue
© CBC


Northern Rescue is een interessante serie geworden.

Northern Rescue is een interessante serie geworden. De personages zijn niet ééndimensionaal en als kijker voel je het verdriet dat elk personage met zich mee draagt. Het gaat ten eerste om hoofdpersoon John, die nu opeens zowel de vaderrol als de moederrol krijgt. Daarnaast draait het om de perikelen van opgroeiende jeugd in een nieuwe omgeving. Scout heeft zijn vriendin achter moeten laten in Boston en moet opboksen tegen de reputatie van zijn succesvolle vader. Maddie wordt gearresteerd en moet verplicht in therapie. Ondertussen komen we ook achter de redenen waarom hun tante Charlie nog vrijgezel is en waar zij mee worstelt.

Het acteerwerk vond ik overtuigend, ook van de jongere spelers. In flashbacks komen sommige persoonlijke herinneringen van John en Sarah bovendrijven. Door oude spullen van Sarah, wordt haar familie logischerwijze ook vaak herinnerd aan haar. Onder die oude spullen bevinden zich ook dagboeken van Sarah, waardoor er een duister familiegeheim uit het verleden komt bovendrijven. Die verhaallijnen uit het verleden zijn mooi in de verschillende afleveringen gevlochten.

De tien afleveringen van dit melodrama gingen op 1 maart 2019 in première op Netflix. In de laatste aflevering zijn er veel spannende open eindjes, dus er wordt zeker rekening gehouden met een tweede seizoen. Northern Rescue vond ik goed genoeg om een vervolg te krijgen. Het dragen van het grote verlies staat centraal in de serie. De manier waarop de levensechte personages daarmee omgaan, blijft boeien vanaf de eerste vrij treurige aflevering tot aan de meer gebalanceerde laatste afleveringen.
Volg Northern Rescue
Vorige aflevering
Dad Knows Best
Dad Knows Best
01x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Northern Rescue