Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
anonymous geeft "Norskov (DVD)" een 6.5.
Geschreven door anonymous op 6 Mei 2016.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Norskov (DVD)

Norskov is een Deense misdaadserie uit 2015 die zich afspeelt in het gelijknamige havenstadje. Wanneer blijkt dat drugs volgens een aantal vijftienjarige inwoners van Norskov net zo makkelijk te verkrijgen zijn als een pizza, moet de politie iets doen tegen de drugscriminaliteit. Twintig jaar na zijn vertrek uit de havenstad keert detective Tom Noack (Thomas Levin, o.a. Borgen) terug naar zijn geboorteplaats om te helpen bij het onderzoek.

Het onderzoek brengt Noack echter niet alleen dichter bij de bron van de drugshandel, de criminaliteit blijkt veel dichter bij huis te liggen dan gedacht. Noack belandt in een tweestrijd tussen vriendschap en werk, iets wat zijn dagelijks leven niet makkelijker maakt. Daarnaast is er de jonge hockeyster Oliver, zijn leven vormt naast het drugsprobleem een andere, interessante verhaallijn in de serie. Of hebben beide verhalen toch meer met elkaar te maken?

Ondertussen doet burgemeester Martin Kierkegaard (Claus Riis Østergaard, o.a. Lærkevej) zijn uiterste best voor de toekomst van Norskov. Om de stad op de kaart te zetten en van grotere betekenis te maken voor de jeugd wil hij een middelbare school laten bouwen, maar het drugsprobleem waar ze mee te maken krijgen, bevordert zijn plannen zeker niet. Bovendien komen er nog enkele dingen op het pad van de burgemeester die een behoorlijke impact op zijn leven, en dat van zijn vrouw Jackie (Anne Sofie Espersen, o.a. Borgen), hebben.

Norskov
© TV 2

Tien afleveringen van circa 40 minuten krijgt Noack de tijd om uit te zoeken wat er precies gaande is in Norskov en die tijd benut hij volledig. Als kijker kun je helaas regelmatig al bedenken wat de vragen zijn die in de hoofden van de hoofdrolspelers omgaan en, iets dat wel een tandje erger is, kun je die vragen ook al met vrij veel zekerheid beantwoorden. De voorspelbaarheid die de serie met name in de eerste paar afleveringen kent, is wel een minpuntje. Daarnaast komt het verhaal erg traag op gang, pas na de negende aflevering had ik een keer het gevoel dat ik meteen de volgende aflevering wilde zien. Waarschijnlijk omdat ik toch wel nieuwsgierig naar de afloop was.

Al met al een vermakelijk seizoen, maar niet ijzersterk. Zeker niet als je de serie met Scandinavische toppers als Borgen en Forbrydelsen gaat vergelijken. De acteurs, het camerawerk en de muziek zijn goed, maar het verhaal boeit niet de hele tijd en een hoop spanning hoef je niet te verwachten. Toch valt een en ander aan het einde op zijn plek, wat uiteindelijk een voldaan gevoel geeft.
Volg Norskov
Vorige aflevering
Casper
Casper
02x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_anonymous
02 jun 2016 20:32 -
In 1 woord: saai!
Reageer
Norskov