Norsemen

7,0 / 10
30 min
Dramedy
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Ron Schoonwater geeft "Norsemen - Seizoen 3" een 8.
Geschreven door Ron Schoonwater op 6 augustus 2020.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Norsemen - Seizoen 3

OMG (oh my god)! Oh mijn God in het Nederlands. De humoristische televisieserie Norsemen gaat in dit derde seizoen helemaal los. Natuurlijk blijft de uiterst flauwe, vaak droge humor. Dit keer zijn er echter meer rake grappen dan in de andere twee seizoenen. Alleen al de keuze tot een prequel is eigenlijk al grappig. Al is het maar omdat men daarmee al die andere prequels op de hak neemt.

Dit seizoen zien we waarom Jarl Varg zo kwaadaardig is. Laat ik het zo zeggen; dit te maken heeft met een typisch mannelijk probleem. We krijgen ook mee op welke manier hij zijn imago heeft weten op te bouwen. Hoogtepunt is misschien wel de scène waarin het antwoord gegeven wordt hoe leiders van een grote groep strijders hen en de tegenstander toespreken. In veel films zie je dat de leider dan voor hen gaat staan en hen toespreekt. In Norsemen zie je de eigenaardigheid daarvan. Een ander antwoord dat je krijgt, is hoe men in de tijd van de Vikingen strijders NIET uit elkaar kon houden tijdens en na de gevechten.

© NRK1


Norsemen laat dit seizoen ook zien hoe het huwelijk tussen Orm en Frøya plaats heeft kunnen vinden. De één een stoere strijder die iedere tegenstander wil verkrachten en doden, de ander iemand die het liever heeft over haken en het gezellig met elkaar maken. Een van hen heeft overigens ook een fobie voor sluitspieren. De gevolgen daarvan zijn al even hilarisch als dit hele seizoen bij elkaar. Ander hoogtepunt (of misschien is het toch eerder een dieptepunt?) is hoe een stoere Viking 'verkracht' wordt door bovengenoemde strijder.

Het voordeel van een prequel is dat de populaire personages die gestorven zijn weer terug kunnen keren. Bovendien krijgen we meer achtergrond te zien van bepaalde personages. Zo blijkt een bepaalde slaaf eigenlijk aanspraak te kunnen maken op de troon. Dit wordt op een geheel Norsemen-achtige wijze opgelost. Verder blijkt Liv een hele andere achtergrond te hebben dan je misschien verwacht zou hebben. Haar verhaal is een van de andere hoogtepunten van dit seizoen.

© NRK1


Eigenlijk raak ik niet uitgepraat over dit seizoen. Het is wat mij betreft veruit de meest constante van de drie. Natuurlijk zijn er nog steeds erg flauwe grappen. Aan de andere kant heeft dit seizoen soms grappige situaties en humor die (weer) aan Monty Python doen denken. Zie bijvoorbeeld de hele scène waarin naar de draak gezocht wordt. Net als de absurditeit als die draak eenmaal verschijnt. Het is het toppunt van Engelse humor in een Scandinavisch jasje. Hoewel ik de eerste twee seizoenen grappig vond, ben ik pas echt enthousiast over dit derde seizoen. Je moet van dit soort humor houden, maar deze keer is het echt geweldig uitgewerkt. Laat het volgende seizoen maar snel komen!
Volg Norsemen
Vorige aflevering
Scrotum Whipping
Scrotum Whipping
03x06
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_tweemaalh
06 aug 2020 17:38 -
Deze staat al een tijdje op mijn lijstje. Misschien binnenkort maar eens aan beginnen
Reageer
avatar_RonSchoonwater
07 aug 2020 09:11
Zeker doen. Het zijn per seizoen 6 afleveringen van en half uur, dus je bent er zo doorheen ;)
Reageer
avatar_tweemaalh
06 sep 2020 20:33
Ik ben er inmiddels aan begonnen en heb nu drie afleveringen gezien. Ik vind hem wel geinig. Geen hoogvlieger, maar goed voor een paar uurtjes vermaak
Reageer
avatar_RonSchoonwater
07 sep 2020 10:45
De eerste twee seizoenen vind ik minder als het derde seizoen. Zie ook mijn andere recensies. Deze laatste vond ik veruit het meest geslaagd.
Reageer
avatar_BlackBiker
12 aug 2020 20:02 -
Ik ben, mede door deze recensie, aan de serie begonnen en ik heb hem ook afgekeken. Maar ik vond er niet zoveel aan. De Noorse accenten leuk? Ik vond ze nogal irritant. Er zijn personages die vrijwel alles op dezelfde toon uitspreken. De meest vervelende personages overleven alles, terwijl anderen nogal nonchalant afgemaakt worden.
En wat een onderbroeken lol zeg. Misschien leuk als je zestien bent, maar dat ben ik al even niet meer. Die scenes over homosex vond ik tenenkrommend.
Dit vergelijken met Monty Python is in mijn ogen een belediging voor Monty Python, sorry dat ik het zeg.

Helaas Ron, het is wel duidelijk dat smaken verschillen. Maar laat iedereen het maar voor zichzelf uitmaken. Dus als deze recensie je aantrekt, ga vooral kijken. Misschien heb ik wel helemaal geen gevoel voor humor :-)
Reageer
avatar_RonSchoonwater
17 aug 2020 12:26
Smaken verschillen idd. Bij de eerste twee seizoenen vond ik de homo humor ook niet erg geslaagd. Bij dit seizoen komt het wat mij betreft beter uit de verf. Of je geen gevoel hebt voor humor weet ik niet. Die keuze laat ik aan jou ;)
Reageer

Nieuwste recensies

Utopia (2020) - Seizoen 1 (Sneak Peak)

7.5

The Rain - Seizoen 3

8.5

Pennyworth - Seizoen 1 (DVD)

7

Commando’s - Eerste twee afleveringen

6

Himmelsdalen - Seizoen 1

5

I May Destroy You - Seizoen 1

9