Night Sky

7.3 / 10
42 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Ron Schoonwater geeft "Night Sky - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 28 juni 2022.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Night Sky - Seizoen 1

Night Sky gebruikt sciencefiction als achtergrond.

Fans van sciencefiction vol met actie kunnen Night Sky beter overslaan. Dit seizoen gaat het veel meer over het oudere stel Irene (Sissy Spacek, Bloodline) en Franklin (J.K. Simmons, The Closer). Irene en Franklin hebben een ontdekking gedaan die niemand mag weten. Ze hebben een transport gevonden naar een ander sterrenstelsel. Ooit gaf het de hoop op een nieuw en ander leven. Maar omdat er al jaren helemaal niks gebeurde is die hoop vervlogen. Tot er ineens een vreemde en bebloede jongeman gevonden wordt door Irene.

Night Sky is een sociaal drama waarin sciencefiction is toegevoegd.

Voor die tijd kwakkelde Irene met haar gezondheid. Na de verschijning van Jude (Chai Hansen, The 100), de onbekende man, gaat haar gezondheid echter met stappen vooruit. De sceptische en wantrouwende Franklin ziet het met lede ogen toe. Hij vertrouwt Jude niet, maar ziet ook wat het met Irene doet. Het blijft lang onduidelijk wat de achtergrond van Jude is. Aflevering na aflevering krijgen we meer zicht op wat er gebeurd is. Ook het verleden van Irene en Franklin wordt langzaam ontrafeld. De worsteling met de dood van hun zoon wordt door Jude weer opgerakeld. Wanneer hun buurman en achterkleinkind opduikt wordt het voor het drietal steeds lastiger om hun gemeenschappelijk geheim te bewaren.

© Prime Video


In het tweede verhaal van de serie draait het om de Argentijnse Stella (Juliette Zylberberg, Post Mortem) en haar dochter Toni (Rochio Hernández, Argentina, tierra de amor y venganza). Stella heeft een geheim. Zij heeft dezelfde portal als degene die Irene en Franklin gevonden hebben. Stella kent echter het geheim. Wanneer er een brute, vreemde man hun afgelegen huis bezoekt gaat Stella samen met haar dochter op jacht. De jacht is gericht op iemand die de sekte of cult verlaten heeft. Het kan natuurlijk niet anders dan dat dit verhaal verweven is met het verhaal van Irene en Franklin.

De trage opbouw in het verhaal zal niet iedereen gegeven zijn.

Night Sky is een sociaal drama waarin sciencefiction is toegevoegd. De langzaam opgebouwde spanning wordt vooral gebracht door het verhaal van Stella en Toni. Door meer achtergrond te krijgen van het Argentijnse duo wordt het steeds duidelijker wat er aan de hand is, ook bij Jude, Irene en Franklin. De trage opbouw in het verhaal zal niet iedereen gegeven zijn. Zelf vond ik het verfrissend in een tijd dat alles, en zeker sciencefiction, snel, flitsend en vol met actie moet zijn. Night Sky is wat dat betreft een mooie tegenhanger tegen al dat geweld.

© Prime Video


Door die trage opbouw is er alle ruimte voor het mooie acteerwerk van Spacek en Simmons. Hun ervaring spat van het scherm. Hun relatie als Irene en Franklin voelt vertrouwd en bekend. Iedereen kent volgens mij wel een ouder wordend stel waarin de vrouw ogenschijnlijk lief en aardig is en de man juist wat mopperig en bot. De relatie tussen de buurman en Franklin zorgt voor humor, maar ook voor kenmerkende mannelijke vriendschap. De kleindochter en Jude zorgen (ik zou zeggen natuurlijk) voor de romantische nooit. De vraag of het nu wel of niet iets wordt hangt constant boven die twee. Die vraag is eigenlijk ook de vraag voor de hele serie. Dit eerste seizoen vraagt om meer uitleg en een vervolg. Zeker met zo'n einde is een tweede seizoen een absolute must.
Video on youtube
Volg Night Sky
Vorige aflevering
Compensation
Compensation
01x08
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Olga2000
28 jun 2022 20:26 -
Ik vond het een prachtige serie. Ik hoop ook dat er tweede seizoen komt. Verhaal is bijzonder en meeslepend. Acteerwerk is op de hoogste niveau. Ik zou gerust 8 geven.
Reageer
avatar_BlackBiker
29 jun 2022 20:23 -
Ik ben dus een fan van SF al of niet vol actie. Dat was ook de eerste reden om deze serie te gaan kijken. Maar, zoals gezegd, de SF liefhebber komt er, zeker in de eerste 2/3 van dit seizoen, bekaaid vanaf.
Het blijkt nogal een drama te zijn over een paar oudere mensen die langzaam aan het aftakelen zijn en een groot verlies moeten verwerken. Niet echt mijn kopje thee normaal gesproken. Toch heb ik het seizoen uitgekeken, zeker niet in de laatste plaats door de fantastische acteerprestaties.

In de laatste afleveringen gebeurd dan ineens van alles en slaat de toon nogal om. En in de laatste aflevering worden maar liefst drie verhaallijnen opgezet voor een eventueel tweede seizoen. Daar ben ik wel benieuwd naar. Dat moet bijna wel een heel ander verhaal worden dan seizoen 1. En zoals ik al eerder schreef in de reacties op deze serie wordt het de vraag of de fans van de drama kant hierin mee kunnen gaan en of de fans van de SF kant het überhaupt tot de laatste aflevering hebben volgehouden...

Dat is denk ik het probleem met het mengen van genres wat de laatste tijd in lijkt te zijn (zie ook Outer Range). Welke doelgroep wil je aanboren? En sluit de ene doelgroep de andere niet uit qua interesses? Ik heb nog niet gehoord of er een tweede seizoen komt, maar als dat niet zo is kon dit daar wel eens een oorzaak van zijn.
Reageer
Night Sky