Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Ryan Murphy-series Monster en The Watcher door Netflix verlengd

Ryan Murphy-series Monster en The Watcher door Netflix verlengd

Netflix kondigt aan dat het twee Ryan Murphy-shows terugbrengt: Monster, dat is vernieuwd als een anthologieserie, en The Watcher.
Netflix heeft aangekondigd dat het zowel Monster als The Watcher heeft vernieuwd. Beide series zijn afkomstig van Ryan Murphy en Ian Brennan, de waargebeurde misdaaddrama's debuteerden binnen enkele weken na elkaar. Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story had Evan Peters in de hoofdrol. The Watcher bracht ondertussen een indrukwekkende cast samen om het verhaal te vertellen van een stel dat anonieme dreigbrieven begint te krijgen bij hun verhuizing naar een nieuw en duur huis. De aanpassingen van waargebeurde verhalen bleken verdeeldheid te zaaien, omdat er vragen waren over de vraag of de verhalen onbedoeld traumatische echte gebeurtenissen verheerlijkten of anderszins bagatelliseerden.

Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Ondanks verschillende controverses rond Dahmer, en ondanks dat het echte Watcher-paar zei dat ze de Netflix-show niet zouden kijken, bleken beide een hit te zijn bij het publiek. Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story werd de op één na meest bekeken Engelstalige serie van Netflix, met wereldwijd 934 miljoen kijkuren, volgens de gegevens van de streamingdienst. The Watcher heeft ondertussen 341 miljoen uur verdiend in de achttien dagen na zijn debuut. Nu, versterkt door die cijfers, zullen Monster en The Watcher terugkeren - zij het met een twist.

In het geval van Monster wordt het een anthologieserie die zich richt op "verhalen van andere monsterlijke figuren die de samenleving hebben beïnvloed". Wat betreft een tweede seizoen van The Watcher, creatieve plannen worden op dit moment geheim gehouden. Het is dus onduidelijk of hetzelfde verhaal zal doorgaan of dat het ook meer een anthologieserie zal worden.

The Watcher

Er is een toename van de discussie over Murphy's enorme deal met Netflix, die hij handhaaft ondanks zijn voortdurende nauwe betrokkenheid bij projecten voor FX, dat eigendom is van Disney. Vanwege een afsplitsing in zijn contract met Netflix, is Murphy vrij om verder te werken aan American Horror Story, American Crime Story en Feud. Dat portfolio is zelfs uitgebreid terwijl Murphy bij Netflix was, nu inclusief de aangekondigde spin-offs American Love Story en American Sports Story. Dit alles is gebeurd omdat Murphy's eerdere scripted Netflix-series, waaronder The Politician (2019), Ratched, Halston en Hollywood (2020), niet dezelfde culturele impact hadden als zijn gevestigde FX-merken.

Op een gegeven moment waren er zelfs geruchten dat Murphy Netflix zou verlaten als zijn deal afliep. Voor nu, echter, met twee flinke successen op zijn naam, lijkt het erop dat hij zal blijven werken met de streamingdienst door te verdubbelen wat elders voor hem heeft gewerkt: campy horror, moordenaars en de bekende cast die de rollen spelen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Spheric
Spheric 08 november 2022, 14:09
Amai, wist niet dat "The watcher" echt gebeurd is. Weer iets bijgeleerd.
Log in om een reactie achter te laten