Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Van de schrijvers voor de lezers, een vrolijke kerst en een gelukkig en serievol 2015

MijnSerie heeft zijn schrijvers gevraagd om het de lezers van MijnSerie iets makkelijker te maken in 2015. Welke serie raden zij aan, of juist niet. En welke serie die al is beëindigd vinden zij dat jullie absoluut nog moeten gaan kijken. Ook hebben al onze schrijvers een nieuwjaarswens neergepend voor de lezers van MijnSerie.

We hebben onderstaand een lijst gemaakt van de meest gekozen series en enkele reacties. Wat hierbij vooral opvalt is dat er zoveel schrijvers met zoveel meningen zijn. Bij sommige antwoorden is een kleine meerderheid te zien met één en dezelfde mening maar het merendeel kiest verschillende series met eigenlijk dezelfde reden; omdat ze die specifieke serie het best of het slechtst vonden.

Welke nieuwe serie*, van het seizoen 2014/2015, zou je de lezers van MijnSerie aanraden om te gaan kijken?
43% koos voor How to Get Away with Murder.

Waarom?
Wichita van Rijkom: “Van tevoren keek ik al erg uit naar deze serie. Shonda Rimes heeft (naar mijn mening) tot dusverre enkele TV pareltjes afgeleverd dus mijn verwachtingen waren hoog. Deel één van het allereerste seizoen heeft dit allemaal absoluut waargemaakt! De serie heeft spanning, drama, onverwachte twisten en een erg sterke cast.”

Nienke de Boode: "Omdat de serie ontzettend goed is opgezet en blijft boeien. Bovendien is het acteerwerk ook nog eens ontzettend goed.”

Welke oude serie** zou je de lezers van MijnSerie aanraden om te gaan kijken in 2015?
Een kleine 23% koos voor The Blacklist.

Waarom?
Mandy Gelling: “James Spader speelt hierin de sterren van de hemel."

Jasper Achterbergh was één van de schrijvers die niet koos voor The Blacklist maar had wel een leuke reactie over de serie die hij koos: Suits. Jasper Achterbergh: “Suits, omdat ik niet maar steeds Band of Brothers kan blijven aanprijzen.”

Welke nieuwe serie*, van het seizoen 2014/2015, is een totale verspilling van de tijd?
Hier is er geen nummer één. Iedere schrijver is een andere mening toegedaan.

Waarom?
Een leuke reactie kwam van Karin Witowski: “Galavant, Een 'serieuze' serie, geweldige setting, middeleeuwen, ridders en koningen. En dan ineens... beginnen ze te zingen. Totaal ongeloofwaardig dus.”

En van Nico Hoeijmans kwam de volgende leuke reactie: “Johan, logisch is anders, Cruijff gruwelt er nog van en dat zouden we allemaal moeten doen

Welke oude serie** zou je de lezers willen aanraden om zeker te laten vallen in 2015?
43% koos voor Under the Dome en de The Following kwam met stip binnen op twee.

Waarom?
Virgil Vevie: “Het moet ophouden met de gekkigheid en het langzaam laten afsterven van je hersencellen.” Hierbij noemde hij in één adem ook de serie The Following.

Leoni Jansen: “Halverwege seizoen twee dacht ik dat het beter werd maar dan gaat het daarna toch weer bergafwaarts. Ongeloofwaardige serie.”

Welke serie die is beëindigd raad je de lezers aan om alsnog te gaan kijken?
Ook hier is er geen eenduidig antwoord, maar er zijn er drie die eruit springen om verschillende redenen.

Waarom?
Alexander Eleveld: “Six Feet Under. Ik kies bij dezen een wat onbekendere, maar fantastische serie. Wat leer je deze ietwat vreemde familie Fischer goed kennen in deze serie van HBO. Baanbrekende verhaallijnen voor die tijd en heerlijke zwarte humor en dat allemaal met echt een fenomenaal eind. Alleen daarvoor zou je deze vijf seizoenen uitzitten, want ik heb toch wel wat traantjes gelaten hierbij (en nog steeds)!”

Jos Herbrink: “Friday Night Lights. Ik wilde eigenlijk Breaking Bad noemen maar deze serie hebben de meesten al gezien. Friday Night Lights is wat minder bekend maar ook een erg goede serie.”

Jessica Dillema: “One Tree Hill is echt een klassieker die je gezien moet hebben; het bezit alles dat een serie moet bezitten.”


We hopen dat we de lezers van MijnSerie op deze manier weer op goede ideeën hebben gebracht voor het nieuwe jaar.

En tot slot heeft MijnSerie aan de schrijvers gevraagd om een nieuwjaarswens uit te brengen aan alle lezers van MijnSerie.nl

Mijn wens voor 2015 voor alle lezers van MijnSerie is,…

Virgil Vevie (Vevie):…naast een gezond, gelukkig en voorspoedig jaar: geniet van alle series die er ook in 2015 weer aankomen! En wees niet verlegen: laat wat meer van je horen op MijnSerie!

Wichita van Rijkom (wichitavrijkom):…dat 2015 een (nog) beter en mooier jaar wordt dan 2014! Dat alle doelen en plannen voor het komend jaar maar mogen uitkomen voor iedereen. En gezondheid en geluk aan jullie kant staat. Hele fijne feestdagen toegewenst, de beste wensen voor het nieuwe jaar en probeer het tijdens de jaarwisseling een beetje rustig te houden voor alle (huis)dieren hè!

Leoni Jansen (Leonietje):…veel series die je kijkt zonder afleiding van tablet of telefoon. Gewoon, omdat ze zo goed zijn dat je er helemaal in wilt kruipen.

Jessica Dillema (JessicaD):…dat er vele mooie nieuwe series uit mogen komen en vele leuke nieuwe seizoenen van de andere series te zien zullen zijn. En dat iedereen natuurlijk in goede gezondheid bij 2016 uit zal komen.

Nico Hoeijmans (MrEkoN):…een kwaliteit, serierijk 2015 waar we mogen genieten van minstens één nieuwe goede serie. Op ieders gezondheid!

Nienke de Boode (nienkepiene):…dat volgend jaar hun favoriete serie wordt vernieuwd (we kennen de pijn allemaal) en dat er vele nieuwe en leuke series mogen komen. En natuurlijk een gelukkig Nieuwjaar!

Jasper Achterbergh (Luckysilver):…veel kijkplezier!

Alexander Eleveld (Useralex3415):...dat iedereen zijn slaap blijft uitstellen om nog 1 (echt nog 1!) aflevering te kijken en te genieten van al het moois dat er is en ook nog zeker gaat komen!

Karin Witowski (Karin1809):…een heel succesvol, liefdevol, gezond en vooral ontspannen 2015 toe. Dat het een jaar mag worden vol verrassingen, mooie series en geweldige verhaallijnen, zowel in het leven als ook in de series.

Jos Herbrink (Lange):…naast gezond en gelukkig: dat er alleen maar goede series uit mogen komen en dat iedereen genoeg tijd heeft om deze te zien.

Mandy Gelling (Roeman):…dat er maar heel veel nieuwe kwaliteitsseries bij zullen komen die jullie dan kunnen gaan zien in blakende gezondheid.

Hele fijne kerstdagen, een fantastisch oud en nieuw en we 'zien' je graag terug in 2015.

Met keuzevolle groet,
Mandy

* Met nieuwe serie bedoelen we series die in het seizoen 2014/2015 zijn uitgekomen.
** Met oude series bedoelen we series die al diverse seizoenen hebben gehad en in 2014/2015 met een nieuw seizoen uit is gekomen of gaat komen.


Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

KoNijn
KoNijn 19 december 2014, 11:40
Als MijnSerie-fan wens ik het gehele MijnSerie-team fijne feestdagen, en een serievol 2015!
Log in om een reactie achter te laten