Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Fargo en Poldark verplaatst vanwege slechte kijkcijfers bij Veronica en Net 5

Fargo en Poldark verplaatst vanwege slechte kijkcijfers bij Veronica en Net 5

De kijkers van Veronica zijn woedend. De serie Fargo is al na twee afleveringen verplaatst naar SBS 9 en niet eens op een vaste tijd. Op 28 januari begon Veronica enthousiast aan de kritisch toegejuichte serie Fargo van FX. De serie begon om 20.00 en hield dat dus slechts twee zaterdagen vol. Op 11 februari werd een film uitgezonden, de kijker verbaasd en boos achterlatend. Want Veronica had de serie verplaatst naar het bijna onmogelijk te vinden SBS 9 om 23.15 uur.

Bij Veronica trok Fargo nog 86.000 kijkers bij SBS 9 waren er daar nog 11.000 van over. "Wat is dit nu weer?" schrijft kijker Billy op Facebook. "Zo moe van de switches door Veronica. Weer een serie skippen!" Lilian reageert: "Eindelijk op de suffe zaterdagavond een goeie serie, wordt 'ie verzet naar een belachelijk tijdstip op SBS 9... Hoe raak je je kijkers kwijt, Veronica? Nou zo dus!!!" En het zal niet beter worden voor Fargo daar SBS 9 ook geen vast tijdstip heeft van uitzenden. De ene keer kan het om 22.45 uur zijn en de volgende zaterdagavond om 23.55 uur.

Maar Veronica is niet de enige die series verplaatst. Net 5 heeft de beslissing genomen om de Britse historische serie Poldark te verplaatsen. Net 5 verplaatst vanaf zondag 19 februari het tweede seizoen van Poldark van 20.00 uur naar 17.00 uur. Gemiddeld waren er zo’n 200.000 kijkers voor het eerste seizoen. De finale van het eerste seizoen werd door 231.000 mensen bekeken.

De BBC One serie Poldark heeft inmiddels ook al een vernieuwing gekregen met een derde seizoen, die in 2017 van start zal gaan bij de BBC. Gemiddeld keken er 7,52 miljoen mensen naar de eerste twee seizoen op de BBC naar Poldark. Poldark vertelt het verhaal over Ross Poldark in Cornwall in 1790. Of Net 5 ook het derde seizoen gaat uitzenden is op dit moment helemaal niet zeker.

Waarom denk jij dat deze twee populaire series het niet goed doen op de Nederlandse televisie?




Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

Hagazar
Hagazar 14 februari 2017, 09:58
Wat mij nog het meest frustreerde: Geen informatie van de verplaatsing van Fargo door Veronica op hun website. Slecht enkele uren van te voren een facebook berichtje op de Veronica FB-pagina. Heb deze info maar gelijk op twitter gegooid om meer teleurstelling bij liefhebbers te voorkomen.
JanWillemK
JanWillemK 14 februari 2017, 12:26
Tja.. Nederlanders kijken liever naar Amerikaanse series die weinig tot geen vaste verhaallijnen hebben, zoals de politieseries NCIS, Hawaii Five-0, Scorpion, etc.
Er zijn maar weinig Amerikaanse series met een rode draad die het in Nederland goed zullen doen.
anonymous
anonymous 14 februari 2017, 16:18
Gewoon geen series meer kijken bij de commerciëlen. Al vind ik zelf dat FOX het wel goed doet in NL. Maar RTL En de SBS Groep maken er geregeld een zooitje van.
tweemaalh
tweemaalh 14 februari 2017, 17:14
FOX is inderdaad een zender die speciaal gemaakt is om series op uit te zenden.

Ik kan me ooit nog herinneren dat de VARA Doctor Who uitzond. Het eerste seizoen werd uitgezonden op zaterdagavond, 7 uur Nederland 3. Prima tijdstip, maar jammer dat het WK op hetzelfde moment werd uitgezonden. En door die tegenvallende kijkcijfers werd seizoen twee verplaatst naar zaterdagmiddag 3 uur op Nederland 2. En dan verbaasd zijn dat de kijkcijfers tegenvallen?
petra1
petra1 21 februari 2017, 17:39
Nederlanders kijken bij voorkeur naar amerikaanse series die wat mij betreft meestal 13 in een dozijn zijn. Van Fargo en Poldark snappen ze de humor en spanning niet....denk ik
RNSCHEDE
RNSCHEDE 28 februari 2017, 17:04
Jammer... Fargo is een absolute topserie... in NL gaat het vooral om dommig vermaak voor de massa... het liefst met BN-ers
Log in om een reactie achter te laten