Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
FOX werkt aan remake van Britse serie Silent Witness

FOX werkt aan remake van Britse serie Silent Witness

Silent Witness is een Britse misdaadserie van de BBC. De serie ging van start in 1996.
De serie Silent Witness volgt de activiteiten in een forensisch laboratorium. Daar worden lijken ontleed en geanalyseerd om de ware toedracht van een mogelijk delict te achterhalen.


Melissa Leo

De Amerikaanse zender FOX is serieus van plan om een remake te maken. Een van de hoofdrollen zal worden gespeeld door Melissa Leo (I'm Dying Up Here). Zij is tevens de producent, samen met Outlander-schrijver Joy Blake en Kim en Eric Tannenbaum. Silent Witness volgt vastberaden vrouwen met tegenstrijdige methoden en hun team terwijl ze voor de Chief Medical Examiner werken. Intussen is er een groot afdelingsschandaal met corruptie op het hoogste niveau. Met externe druk van alle kanten moeten ze hun wetenschappelijke expertise gebruiken om aanwijzingen in mysterieuze sterfgevallen te ontrafelen in volledige onafhankelijkheid.

Bij de BBC zijn al 22 seizoenen verschenen van Silent Witness, met in totaal 202 afleveringen. Begin 2019 werd het 22e seizoen afgesloten. In de Britse versie van de serie zijn de hoofdrollen voor Emilia Fox en Amanda Burton.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (9)

anonymous
anonymous 5 december 2019, 12:13
Waarom nu weer een remake? Missen ze bij FOX de creativiteit om zelf een goede serie te bedenken? In mijn beleving zijn Amerikaanse remakes van Europese series meestal van een beduidend mindere kwaliteit.
Mandy1966
Mandy1966 5 december 2019, 13:40
Je denkt hetzelfde als Peter Oostrom en ik. In onze podcast van november hadden we het er nog over. Gebrek aan creativiteit: https://www.mijnserie.nl/nieuws/algemeen/8645-mijnserie-podcast-seizoen-2-aflevering-3/
tweemaalh
tweemaalh 5 december 2019, 14:43
Ze leren het ook nooit. Kent iemand die remake van Broadchurch nog? Nee precies. Dat bedoel ik
anonymous
anonymous 5 december 2019, 14:52
De remakes van Shameless en The Office zijn/waren toch grote successen en misschien wel beter dan hun Britse voorgangers.
tweemaalh
tweemaalh 5 december 2019, 15:13
Shameless heb ik nooit gezien, dus daar kan ik weinig over zeggen. Over The Office ben ik het inderdaad met je eens. Wat The Office goed deed, was een totaal andere kant opgaan dan het origineel en dat werkte. Wat zeker in het begin niet werkte waren de afleveringen die directe kopieën van het origineel waren.
mmvandoorn
mmvandoorn 5 december 2019, 18:43
Ik ken Shameless wel en ben het absoluut niet met je eens. De Amerikaanse versie kan niet tippen aan de Britse!
renzoroy
renzoroy 5 december 2019, 20:20
De Amerikaanse Shameless is 1 van de beste series ooit. :)
Sproet2jes
Sproet2jes 7 december 2019, 09:37
Absoluut mee eens. Shameless van USA is echt veel beter dan van de UK. Maar dat is wel een uitzondering. Want idd Broadchurch USA was ver-schrik-ke-lijk, tenen krommend.
DAVE2804
DAVE2804 5 december 2019, 15:05
Ze hebben het toch ook geprobeerd met onze Nederlandse series Penoza en Overspel. Beide geen succes. Aan de andere kant was hier bij ons Aaf, de Nederlandse variant van Roseanne, ook geen echte hit. En Dit is wij (This is Us dus) is volgens mij ook een flop. Kortom, een remake is vaker géén dan wel een succes.
Log in om een reactie achter te laten