Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Groen licht voor Quantum Leap sequel bij NBC

O jee, NBC gaat terug in de tijd met een nieuwe serie. Ze hebben een vervolg besteld van Quatum Leap voor 2022-2023.
De de originele sciencefictionserie Quantum Leap die vijf seizoenen liep en met Scott Bakula en wijlen Dean Stockwell in de hoofdrol. In het verhaal test natuurkundige Dr. Sam Beckett (Bakula) een tijdreisproject, Quantum Leap, en springt uiteindelijk onvrijwillig door ruimte en tijd. Hij merkt dat hij de plaats van mensen in verschillende tijdperken inneemt en zit daar vast totdat hij historische fouten kan rechtzetten. Zijn vriend, admiraal Al Calavicci (Stockwell), verschijnt als een hologram die alleen Sam kan zien/horen en probeert hem te helpen met aanvullende informatie. Wanneer Sam zijn missie heeft voltooid, springt hij naar een andere persoon in een andere tijd en plaats. Hij blijft hopen dat hij op een dag naar huis zal springen. De serie werd na vijf jaar stopgezet en kijkers kregen via een bericht op het scherm te horen dat Sam nooit meer naar huis is teruggekeerd.

Nu, bijna 30 jaar later, lijkt het erop dat het mysterie van wat er met Sam Beckett is gebeurd, kan worden opgelost. Hoewel sommige dit een reboot noemen, is het meer een vervolg, omdat er zeker een aantal verhaalverbindingen zijn met het origineel. Volgens NBC: “Het is 30 jaar geleden dat Dr. Sam Beckett in de Quantum Leap-versneller stapte en verdween. Nu is er een nieuw team samengesteld om het project opnieuw op te starten in de hoop de mysteries achter de machine en de man die hem heeft gemaakt te begrijpen.”



In de nieuwe serie spelen Raymond Lee (foto), Caitlin Bassett, Ernie Hudson, Mason Alexander Park en Nanrisa Lee een rol. Raymond Lee speelt Dr. Ben Seong, een natuurkundige die uiteindelijk naar het verleden springt. Hudson speelt Herbert 'Magic' Williams, een veteraan uit Vietnam en hoofd van het tijdreisproject bij Quantum Leap. Met zijn ervaring om het Pentagon op afstand te houden, koopt Magic het team wat tijd om Ben te redden. In de tweede aflevering van het derde seizoen van de originele serie sprong Sam in Magic in de aflevering die draait om Sam die zijn broer probeert te redden tijdens het vechten in Vietnam.

De pilot is geschreven en geproduceerd door Steven Lilien en Bryan Wynbrandt. Tot de uitvoerende producenten van de nieuwe serie behoren ook Martin Gero, Quantum Leap - maker Don Bellisario en Deborah Pratt, een producer/schrijver en de verteller van de originele show.

Bakula is momenteel niet betrokken bij het project en heeft een rodeo-piloot getiteld Unbroken in stelling bij NBC. We mogen alleen maar hopen dat hij kan worden overgehaald om de fans van Sam Beckett wat sluiting te geven als de mogelijkheid zich voordoet.
Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

DAVE2804
DAVE2804 9 mei 2022, 17:55
Quantum Leap is een serie waarvan je prima een reboot zou kunnen maken. Eigenlijk is dit ook meer een reboot dan een sequel vind ik, want de nieuwe aangekondigde reeks bevat een geheel nieuwe cast. Jammer dat Dean Stockwell is overleden; het zou leuk zijn geweest om hem in een cameo o.i.d. gezien te hebben.
Log in om een reactie achter te laten