Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Babylon 5 reboot in de maak bij The CW

Een nieuwe versie van de met een Emmy bekroonde sciencefictionserie Babylon 5 is in de maak.
The CW heeft Babylon 5 ontwikkeld dat wordt beschreven als een 'vanaf de grond af opnieuw opstarten' van de veelgeprezen serie uit de jaren 90, van de originele maker van de serie J. Michael Straczynski (foto) en Warner Bros. Television.



Geschreven door Straczynski, draait de reboot om John Sheridan (gespeeld door Bruce Boxleitner in de originele serie), een Earthforce-officier met een mysterieuze achtergrond, die is toegewezen aan Babylon 5, een vijf mijl lang ruimtestation in de neutrale ruimte, een haven voor reizigers, smokkelaars, zakelijke ontdekkingsreizigers en buitenaardse diplomaten in een tijd van ongemakkelijke vrede en de constante dreiging van oorlog. Zijn komst leidt tot een bestemming die verder gaat dan hij zich had kunnen voorstellen, aangezien een verkennend bedrijf van Aarde per ongeluk een conflict veroorzaakt met een beschaving die een miljoen jaar op ons voor ligt, waardoor Sheridan en de rest van de B5-bemanning in de vuurlinie komen te staan ​​als de laatste, beste hoop op het voortbestaan ​​van de mensheid.

De originele Babylon 5 , gemaakt door Straczynski, debuteerde in 1993 met de pilotfilm The Gathering. Babylon 5 is een toekomstverhaal dat de jaren 2257-2262 beslaat, waarbij elk jaar overeenkomt met één seizoen. De serie werd gelanceerd in 1994 en duurde vijf seizoenen met 110 afleveringen. De cast bestond naast Boxleitner ook uit Michael O'Hare, Claudia Christian, Jerry Doyle, Mira Furlan, Richard Biggs, Andrea Thompson, Bill Mumy, Jason Carter, Tracy Scoggins, Stephen Furst, Patricia Tallman, Peter Jurasik, Andreas Katsulas, Jeff Conaway en Robert Rusler.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BlackBiker
BlackBiker 28 september 2021, 16:05
Normaal sta ik niet te springen om reboots.... En Bab5 zag er voor die tijd al erg goed uit en had goede verhalen.
Maar... met de huidige technieken kan dit misschien nog veel mooier worden. Zolang ze het van de CW maar niet te "relevant" willen maken, kan dit wat worden. Ik ga het t.z.t. sowieso een kans geven.
Log in om een reactie achter te laten