Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 9

Weekoverzicht 9

Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 26 februari tot en met 4 maart 2018 voor je op een rijtje gezet.


Algemeen Serienieuws


Audiodescriptie


De NPO blijft programma’s uitzenden met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden. Dit geldt onder andere voor Flikken Maastricht (AVROTROS) op NPO 1, waarvan een nieuw seizoen op 2 maart begint.

Dokter Deen


De makers van de Omroep MAX-serie Dokter Deen hebben serieuze plannen voor een afsluitende film. Die zou volgend jaar kerst in de bioscoop moeten verschijnen. Dat zei bedenker Edwin de Vries donderdagochtend op Radio 5 in de show van Jeroen van Inkel.

Datums Series


Ghost Wars


Vanaf vrijdag 2 maart is bij Netflix de horrorserie Ghost Wars te zien. De serie telt dertien afleveringen.

Maart 2018


Welke series starten wanneer in maart en welk seizoen begint dan bij welk netwerk, kabelzender of streamingdienst? We hebben het netjes op een rijtje gezet.

Mr. Mercedes


Fans van Stephen King televisieseries kunnen binnenkort bij Videoland terecht voor de kritisch toegejuichte serie Mr. Mercedes.

Shakespeare & Hathaway: Private Investigators


BBC First brengt vanaf 19 maart de nieuwe detectiveserie Shakespeare & Hathaway: Private Investigators. De tiendelige serie zal bij de fans van de BBC First series Death in Paradise en Silent Witness in de smaak vallen.

Shadowhunters


Netflix heeft laten weten dat op 21 maart het derde seizoen van Shadowhunters in Nederland van start gaat. Dat is een dag later dan in de Verenigde Staten, waar het derde seizoen op 20 maart in première gaat bij zender Freeform.

Startdatums series op de Vlaamse TV


Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

Stella Blómkvist


Vanaf zaterdag 3 maart is bij Canvas de IJslandse thrillerserie Stella Blómkvist te zien. De serie telt zes afleveringen.

Suspects 2017


Carly Wijs, Jeroen Spitzenberger en Britte Lagcher komen terug in hun rol als rechercheur. In het tweede seizoen van de crimeserie Suspects 2017 staat team Criminele Inlichtingen van de Amsterdamse politie voor de taak een drietal ogenschijnlijk onoplosbare misdaadzaken op te lossen.

The Catch


De televisieserie The Catch is gemaakt door de succesvolle productiemaatschappij Shondaland van Shonda Rhimes. Er zijn sinds 2016 twee seizoenen van gemaakt. Deze zijn vanaf 5 maart te zien op Videoland.

The Expanse


De Amerikaanse televisiezender Syfy kondigt aan dat het derde seizoen van The Expanse vanaf 11 april te zien zal zijn. Er komen 13 afleveringen. Het is nog niet bekend wanneer het derde seizoen voor de Nederlandse fans op Netflix zal verschijnen. De eerste twee seizoenen zijn daar al wel te zien.

The Looming Tower


Vanaf donderdag 1 maart is de nieuwe dramaserie The Looming Tower bij Amazon Prime Video in Nederland beschikbaar. Dat is een dag na de première bij Hulu in de Verenigde Staten.

Gecancelde Series


Agents of S.H.I.E.L.D.


Het heeft er alle schijn van dat het vijfde seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D. de allerlaatste gaat worden. ABC heeft nog niets officieel bevestigd maar showrunners Jed Whedon en Maurisa Tancharoen hebben laten weten dat ze het vijfde seizoen benaderen als de laatste: “Ja, we zijn er klaar voor dat tot een einde komt. We maken het in elk geval wel zo. We kunnen natuurlijk wel op het laatste moment dingen veranderen, maar we weten gewoon niet wat ons te wachten staat en bereiden ons dus overal op voor. Het wordt hoe dan ook bijzonder en spannend om te zien."

Nieuwe Series


Achter de Linies: Missie Mali


De nieuwe documentaireserie Achter de Linies: Missie Mali geeft een inkijk bij Nederlandse militairen in het door oorlog geteisterde Mali een inkijk bij Nederlandse militairen in het door oorlog geteisterde Mali. Zeven militairen worden gevolgd tijdens hun spannende en levensgevaarlijke werkzaamheden binnen en buiten de poorten van het kamp, maar ook de angst en het gemis bij hun families in Nederland worden in beeld gebracht.

Convicting a Murderer


Goed nieuws voor fans van de Netflix-hit Making a Murderer: er komt niet alleen een nieuw seizoen van de serie, zoals vorig jaar bekend werd, ook komt er een nieuwe documentaireserie die de andere kant van het verhaal laat zien. De aanklagers in de zaak tegen de veelbesproken Stephen Avery worden aan het woord gelaten.

De baby-industrie


Eind maart is er een nieuwe serie over de vruchtbaarheidsindustrie op NPO 2 te zien. Mensen die ongewenst kinderloos zijn, zouden vaak bereid zijn grof geld te betalen om hun kinderwens in vervulling te laten gaan. In de vierdelige serie De baby-industrie neemt Liesbeth Staats de industrie daaromheen onder de loep.

Jinn


Netflix heeft beloofd meer series te bestellen in andere landen dan de Verenigde Staten. Nu heeft Netflix haar eerste Arabische serie aangekondigd.

Naamloze AppleTV serie


M. Night Shyamalan, de regisseur van onder meer The Sixth Sense en Signs, gaat een tiendelige psychologische thrillerserie maken voor Apple.

Overzicht nieuwe series maart 2018


In maart 2018 komen er veel nieuwe series uit. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, bekijk de gehele lijst van maart hier.

The Blair Witch Project


In 2016 probeerde de Lionsgate filmstudio Blair Witch al opnieuw tot leven te brengen met een nieuwe speelfilm. Dat slaagde niet echt, maar er is altijd nog de televisiewereld om het nog eens te proberen.

The Dark Tower


De website Deadline bericht dat de tv-verfilming van de boekenreeks van Stephen King (The Mist, Castle Rock) is opgepikt door Amazon, dat de laatste tijd steeds meer scifi- en fantasy-series aankondigt.

Wisting


De opnames zijn op dit moment in volle gang van de nieuwe Noorse dramaserie Wisting. Carrie-Ann Moss speelt daarin een belangrijke rol.

Vernieuwde Series


Comedy Central


Comedy Central heeft gemeld dat de voor een Emmy Award genomineerde serie Drunk History een zesde seizoen zal krijgen. Die zal bestaan uit zestien afleveringen. Ook de komedieserie Corporate is vernieuwd.

Flodder


Tatjana Simic heeft verklapt dat er plannen zijn rondom de hitserie Flodder. In een interview met RTL Boulevard hintte ze naar een remake van de komedie naar een remake van de comedy over het asociale gezin.

How to Get Away with Murder


Het heeft er alle schijn van dat de ABC juridische dramaserie How to Get Away with Murder is vernieuwd met een vijfde seizoen. Patrick Moran ABC Studios president zei het volgende: “Pete [Nowalk} is precies de creatieve, briljante schrijver waar we bij ABC Studios trots op mogen zijn om zaken mee te doen. Onze lange relatie met hem heeft niet alleen geresulteerd in ongelofelijke successen, maar hij heeft ook een enorme stapel werk bij ons opgebouwd die niet minder is dan buitengewoon.” Nowalk heeft een zeer mooie deal gesloten met het Alfabet netwerk.

Lore


De horrorserie Lore van de producenten van The Walking Dead en The X-Files krijgt een tweede seizoen bij Amazon.

The Magicians


Syfy heeft bekend gemaakt dat The Magicians met zekerheid een vierde seizoen krijgt. Het vierde deel van de serie moet in 2019 verschijnen en zal 13 nieuwe afleveringen bevatten.

Casting Nieuws


Bad Banks


Barry Atsma is vanaf 3 maart te zien in de Duitse thrillerserie Bad Banks. De blonde adonis speelt als enige Nederlander in de door ZDF geproduceerde reeks.

Gone Baby Gone


Al begin februari berichte MijnSerie over de pilot voor een mogelijk nieuwe serie Gone Baby Gone. Nu is er een hoofdrolspeler bekend gemaakt voor de pilotaflevering. Joseph Morgan The Originals) gaat in Gone Baby Gone de rol spelen van rechercheur Patrick Kenzie.

L.A. Confidential


Acteur Brian J. Smith gaat de hoofdrol van rechercheur Ed Exley spelen in de nieuwe CBS-serie L.A. Confidential. De serie vertelt het verhaal van drie rechercheurs, een vrouwelijke journalist en een aanstormende actrice in het ruwe Los Angeles van de jaren '50.

The Purge


Al in het weekoverzicht 14-2017 liet MijnSerie weten dat er een nieuwe serie aan zat te komen gebaseerd op de film The Purge, nu is er eindelijk meer nieuws bekend gemaakt.

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Netflix


Netflix voegt drie nieuwe karakters toe aan Stranger Things. Vernieuwt Travelers (2016) samen met Showcase. Voegt drie nieuwe castleden toe aan Marvel's The Punisher en wil in 2018 flink uitbreiden met originele series en films.

Radar


Het AVROTROS-programma Radar heeft een onderzoek gedaan naar een aantal online televisiediensten die in Nederland actief zijn. Netflix krijgt daarbij de hoogste waardering.

Overlijdensberichten


David Ogden Stiers


De Amerikaanse acteur David Ogden Stiers is op 75-jarige leeftijd overleden aan kanker. Stiers was vooral bekend door de komedieserie M*A*S*H.

MijnSerie nieuws


Column


Showtime, seizoen 2 aflevering 36
Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Scream.

Kijkcijfers: Week 8


Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 19 tot en met 25 februari 2018 in Amerika.

Kijktip: Timeless (2016)


Kijktip van de week is Timeless (2016). Lees waarom je deze serie op je nog-te-kijken-lijst zou willen zetten.

Populairste series


Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat nou de populairste series waren op MijnSerie van die week.

Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Beauty and the Beast; In welk jaar overleed Catherine's moeder?, was 2003.

- Het antwoord op de prijsvraag van Cardinal; Cardinal werd door zijn chef van een zaak afgehaald waarbij een meisje vermist werd. Welke nationaliteit had het vermiste meisje?, was Canadees.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht maart 2018 die in week 10 van start of in première zullen gaan.

Donderdag 8 maart


20.30 – Champions – Serie première (NBC)

Zondag 11 maart


21.00 – Bar Rescue – Seizoen 6 (Paramount Network)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten