Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Weekoverzicht 8

Inhoud

  Heb je serienieuws gemist afgelopen week? Geen nood! MijnSerie heeft zoveel mogelijk nieuws verzameld en het in het weekoverzicht van 19 tot en met 25 februari 2018 voor je op een rijtje gezet.


  Weetjes


  Stranger Things


  Netflix heeft gereageerd op de geruchten dat de gebroeders Duffer niet het vierde seizoen gaan overzien van Stranger Things. Netflix heeft alle geruchten en berichten ontkend, Matt en Ross Duffer verlaten de serie niet na het derde seizoen. Stranger Things is al vernieuwd met een vierde seizoen en het derde seizoen van acht afleveringen wordt in 2019 verwacht.

  Algemeen Serienieuws


  Dokter Deen


  Het nieuwe en allerlaatste seizoen van Dokter Deen is vanaf volgende week te zien bij MAX. Vanaf 1 maart wordt de kijker elke donderdag om 20.30 uur op NPO 1 meegenomen in het leven van de Vlielandse huisartsenfamilie Deen. Omroep MAX heeft meer details vrijgegeven over het allerlaatste vierde seizoen.

  Outlander


  Nieuws uit Schotland met dit keer nieuws over seizoen vier, casting, prijzen en uitzendrechten Nederland.

  Datums Series


  Genius


  De televisieserie Genius: Picasso is vanaf 24 april te zien bij National Geographic. In de 10-delige serie over de schilder/kunstenaar uit Málaga speelt acteur Antonio Banderas één van de hoofdrollen.

  Het Klokhuis over water


  Nederland waterland. Dat we al eeuwen een strijd voeren tegen het water, weet bijna ieder kind. Over de hele wereld zijn we beroemd om onze dijken.

  Lost in Space (2018)


  Lost in Space (2018) is een Amerikaanse sciencefictionserie van Netflix. De serie gaat in première op 13 april 2018.

  McLeod's Daughters


  De Australische dramaserie McLeod's Daughters is in meer dan 100 landen te zien (geweest). Videoland zal vanaf 22 februari 2018 de serie beschikbaar maken voor abonnees. De eerste drie seizoenen zijn te zien bij Videoland. In Nederland zijn er al afleveringen uitgezonden door Net5 en RTL5. Of de volgende vijf seizoenen ook op Videoland te zien zullen zijn is nog niet bekend gemaakt.

  Startdatums series op de Vlaamse TV


  Voor alle kijkers naar de Vlaamse televisie een handig overzicht van de startdatums van de Belgische zenders of zenders die ook in België te ontvangen zijn.

  Vikings


  Vikings is een Canadees-Ierse historische avonturenserie van de zender History. De serie ging in Amerika in 2013 van start.

  Gecancelde Series


  Crazy Ex-Girlfriend


  Het gaat gebeuren. Op de één of andere manier, het begin van het einde van de komische musicalserie Crazy Ex-Girlfriend is nabij. Mede-bedenker Aline Brosh McKenna onthulde het volgende aan IndieWire: “We hebben nog geen vernieuwing gehad van het vierde seizoen. Als we het geluk hebben om te worden vernieuwd met een vierde seizoen zal dat het voor ons zijn. Seizoen vier zal het laatste seizoen zijn. We zijn aan het proberen om het verhaal mooi af te ronden. Rachel {Bloom} en ik hebben dit verhaal opgezet als vier hoofdstukken toen we begonnen met onze samenwerking. Het was altijd een verhaal van de neergang en herrijzen van een vrouw. En we zijn opgewonden om het laatste deel van het verhaal te vertellen.”

  Nieuwe Series


  De Dag


  De Dag, de fictiereeks geschreven door Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, zal vanaf 26 maart te zien zijn via Play More en Play van Telenet. In het najaar zal de reeks die geregisseerd werd door Gilles Coulier en Dries Vos ook te zien zijn via Vier.

  Devs


  Schrijver en regisseur Alex Garland werkt aan Devs, een serie die hij mag maken voor FX. De serie draait om de band tussen mens en technologie en hoe snel die band kan veranderen.

  Goblin Works Garage


  In de nieuwe serie Goblin Works Garage gaan Jimmy de Ville, Helen Stanley en Anthony ‘Ant’ Partridge aan de slag om iconische auto’s en motoren te restaureren. Technicus Jimmy is een echte motor-verslaafde, Helen is een gepassioneerd designer met oog voor detail en Ant staat bekend om zijn motorbouwkunsten.

  His Dark Materials


  Studio Bas Wolf Productions gaat binnenkort aan de slag met de productie van een televisieserie gebaseerd op His Dark Materials. Dat is een boekenreeks van Philip Pullman. De BBC-serie werd in 2015 al aangekondigd, maar nu zal de realisatie toch echt beginnen.

  Judas


  RTL gaat een dramaserie maken van het boek Judas, dat geschreven is door Astrid Holleeder. De serie wordt in eerste instantie gemaakt voor Videoland, maar het is nog onbekend wanneer deze te zien zal zijn.

  Opdien of Afserveren


  In het nieuwe RTL 4-programma Opdienen of Afserveren worden mensen gevolgd die, vaak zonder kennis van de horeca of het ondernemerschap, een eerste horecazaak beginnen.

  Parfum


  Netflix geeft dit jaar $8 miljard aan producties uit en koopt in steeds meer landen rechten van series en films. Zo heeft Netflix nu de wereldwijde rechten van de Duitse serie Parfum gekocht.

  The Bone Church


  Een gedicht van Stephen King, The Bone Church, is het uitgangspunt voor een nieuwe televisieserie.

  The Push


  Op 27 februari lanceert Netflix The Push, een nieuwe en opmerkelijke realityserie.

  Tuca & Bertie


  Netflix komt weer met een animatieserie voor volwassenen. De serie heet Tuca & Bertie en draait om twee vogelvrouwen van in de dertig, die samen een appartement delen.

  Vernieuwde Series


  #forever


  De populaire jeugdserie 4eVeR is sinds het voorjaar van 2016 op het Belgische Ketnet te zien. In de serie worden moeilijke thema's bespreekbaar gemaakt.

  De Wit, Rosé & Roodtrip


  Schrijver Ronald Giphart en wijnjournalist Harold Hamersma keren vanaf zondag 18 maart terug op 24Kitchen met de serie De Wit, Rosé & Roodtrip.

  Everything Sucks!


  Netflix heeft het bericht nog niet bevestigd, maar volgens insiders is de komedieserie Everything Sucks! vernieuwd met een tweede seizoen, dat februari 2019 van start zal gaan. Het tweede seizoen zal verder gaan waar het eerste seizoen na een cliffhanger is geëindigd.

  HBO


  HBO heeft deze week aangekondigd dat Crashing (2017) en High Maintenance (2016) vernieuwd zullen worden met een derde seizoen.

  Requiem


  Het lijkt erop dat de BBC intern de serie Requiem heeft vernieuwd met een tweede seizoen. Volgens bronnen gaat het tweede seizoen van de thriller begin 2019 van start. Deze geruchten komen voor het nieuws dat Netflix de wereldwijde rechten heeft aangekocht van Requiem. De BBC moet het nieuws nog bevestigen of ontkennen.

  Spirit: Riding Free


  Netflix heeft de animatieserie gebaseerd op de animatiefilm Spirit vernieuwd met een vierde seizoen. Het vierde seizoen van Spirit: Riding Free zal op 16 maart te zien zijn bij de streamingdienst.

  Superstore


  NBC heeft aangekondigd dat Superstore een vierde seizoen krijgt. Het vierde seizoen krijgt 22 afleveringen en gaat dit najaar van start.

  Casting Nieuws


  Big Little Lies


  Big Little Lies is een Amerikaanse miniserie van de zender HBO. De serie biedt een briljante kijk op ex-mannen en nieuwe vrouwen, moeders en dochters, op schoolpleinschandalen en de leugens die we onszelf vertellen om te overleven.

  Magnum, P.I.


  CBS maakt een nieuwe versie van Magnum, P.I., zo werd vorig jaar bekend. CBS laat nu weten dat de hoofdrolspeler van de reboot van de Amerikaanse jaren 80-hitserie Jay Hernandez is. Hij kruipt in de huid van privédetective Thomas Magnum.

  Roswell


  In oktober 2017 berichtte MijnSerie over een reboot van de sciencefictionserie Roswell. Er is door The CW een hoofdrolspeler gevonden. Jeanine Mason (Grey’s Anatomy) zal één van de hoofdrollen gaan spelen in de reboot. Julie Plec zal de boekenreeks Roswell High tot serie gaan maken. Wanneer Roswell te zien zal zijn en hoeveel afleveringen er worden gemaakt, is nog niet bekend.

  Santa Clarita Diet


  Santa Clarita Diet is een Amerikaanse zwarte komedieserie van Netflix. De serie ging in première in 2017. Er komen in het tweede seizoen drie castleden bij. UPDATE: Netflix heeft bekendgemaakt dat het tweede seizoen vanaf 23 maart 2018 te zien zal zijn.

  Strike Back


  Strike Back is een Britse actie-/dramaserie van de zender Sky1 en Cinemax. Het is een explosieve, wereldomspannende actieserie die gretig uit recente krantenkoppen put.

  The Walking Dead


  ***LET OP*** dit bericht kan spoilers bevatten. *** keert niet terug in het negende seizoen van The Walking Dead. Daarom heeft ze volgens The Hollywood Reporter nu getekend voor een hoofdrol in ***.

  True Detective


  Sarah Gabon (Alias Grace) en Emily Nelson (Code Black) zullen zich bij de cast voegen van het derde seizoen van True Detective. Gabon gaat Elisa Montgomery spelen en Nelson is gecast als Margaret. Verdere details over hun rollen zijn niet bekendgemaakt door HBO.

  Algemeen nieuws


  Downloaden


  Slechts 24 procent van de Nederlanders heeft het afgelopen jaar nog wel eens videocontent zoals televisieseries, muziek of games gratis gedownload. In 2013 deed 41 procent dat nog regelmatig.

  Raad voor Cultuur


  Een systeem met heffingen en quota, een overkoepelend AV Fonds en één herkenbaar on demand-platform. Daarmee zal de Nederlandse audiovisuele sector beter kunnen meekomen in de ongekende dynamiek die de komst van (media)bedrijven zoals Netflix, Google, Facebook, Apple en Amazon heeft veroorzaakt. Dit soort buitenlandse bedrijven moeten mee investeren in Nederlandse culturele audiovisuele producties.

  Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


  Netflix


  Sciencefiction-serie Dark komt uit Duitsland, misdaadthriller Suburra is Italiaans en het grotendeels Spaanstalige Narcos werd gemaakt door een Frans productiehuis. Netflix investeert flink in niet-Amerikaanse televisie.

  Overlijdensberichten


  Emma Chambers


  De Britse actrice Emma Chambers, die in de succesvolle serie The Vicar of Dibley de rol van Alice Tinker speelde, is 21 februari 2018 een natuurlijke dood gestorven. Ook speelde Chambers rollen in series als How Do You Want Me?, Take a Girl Like You, Martin Chuzzlewit, The Bill en The Rainbow. Emma G.M. Chambers is 53 jaar geworden, R.I.P.

  MijnSerie nieuws


  Column


  - De Onbekende Seriekijker
  Deze week weer een nieuwe De Onbekende Seriekijker. Dit keer hebben we Number1 gevraagd naar welke series hij kijkt en waar, wanneer en eventueel met wie hij dan kijkt.

  - Showtime, seizoen 2 aflevering 41
  Deze week was er weer een Showtime. Deze week ging de column over Rellik.  - Uit het leven van een bingewatcher
  De column van Jenny Veerman gaat deze week over de populariteit van autisme in series.

  Kijkcijfers


  - De Luizenmoeder
  Voor de tweede week op rij zijn de kijkcijfers van de NPO 3-hitserie De Luizenmoeder iets omlaag gegaan. De zesde aflevering trok zondag 3.225.000 kijkers, marktaandeel 36,2 procent. UPDATE: Diederik Ebbinge, hij speelt Anton in De Luizenmoeder, heeft zich geërgerd aan RTL Boulevard. Op Twitter heeft hij zijn ongenoegen laten weten over de berichtgeving van het RTL 4 programma dat de kijkcijfers van De Luizenmoeder aan het dalen zijn.

  -Week 7
  Ook deze week een overzicht van de best bekeken series van de week van 12 tot en met 18 februari 2018 in Amerika.

  Populairste series


  Op vrijdag bekijkt MijnSerie wat de populairste series waren op MijnSerie van die week.  Prijsvragen


  - Maak tot 28 februari 2018 kans op het vierde seizoen van Beauty and the Beast.

  - Maak tot 1 maart 2018 kans op het eerste seizoen van Cardinal.

  Recensies


  Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series. Klik hier om de recensies te lezen en kom erachter of je nog een serie kan toevoegen aan of verwijderen van je nog-te-kijken-lijst.

  Series toevoegen en wijzigen


  Wist je dat de MijnSerie-lezer kan zelf series toevoegen? Klik hier en voeg je favoriete serie toe indien deze nog niet in de database staat. Ook kun je content zelf wijzigen, bijvoorbeeld als je een (typ)foutje ziet. Onder het kopje ‘info’ op de seriepagina zie je bewerk content staan. Klik daarop en je kunt niet alleen wijzigingen aanbrengen maar ook trailers toevoegen. Zo kunnen we met zijn allen de website nog completer en beter maken.

  Nieuwe app IOS


  Op 19 februari heeft MijnSerie de hulp gevraagd van MijnSerie-gebruikers van de app IOS.

  Voor je Serieagenda


  Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht februari 2018 die in week 9 van start of in première zullen gaan.

  -

  Maandag 26 februari


  00.00 – Caught – Serie première (CBC)
  10.00 – This Country – Seizoen 2 (BBC Three)
  20.00 – Masterchef (UK) – Seizoen 14 (BBC One)
  20.25 – Dream School (Dutch) – Seizoen 2 (NPO 3)
  21.00 – Jill & Jessa: Counting On – Seizoen 6 (TLC)

  -

  Dinsdag 27 februari


  21.30 – Married at First Sight (NL) – Seizoen 3 (RTL 4)

  -

  Woensdag 28 februari


  21.00 – Hollywood Medium With Tyler Henry – Seizoen 3 (E!)
  21.00 – Benidorm – Seizoen 10 (ITV1)

  Wist je Dat?


  Doctor Who


  Met een nieuwe Doctor Who ook een nieuw logo is gemaakt voor de fantasyserie. In oktober 2018 zullen de fans de nieuwe Doctor mogen verwelkomen.
  Met overzichtelijke groet,

  Mandy
  Leuk?
  3
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst

  Laatste nieuws

  MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
  Gisteren, 10:58
  Een week waarin sommige netwerken bekend hebben gemaakt welke pilots er zullen worden opgenomen. Mocht je nieuws hebben gemist, lees het in het overzicht van 29 juni - 5 juli.
  Gisteren, 09:00
  Het tweede seizoen van de Canadese misdaadserie Hudson & Rex, gebaseerd op Inspector Rex, verschijnt eind juli op Videoland.
  zondag, 11:00
  De bestseller The Vanishing Half van Brit Bennett gaat door HBO bewerkt worden tot een limited-serie, nadat de zender de strijd om de filmrechten van het boek heeft gewonnen.
  zondag, 10:00
  Het vierde seizoen van The Last Kingdom is in de Benelux nog niet te zien op Netflix, maar is vanaf eind juli wel te zien bij BBC First.
  zondag, 09:00
  The CW heeft de de Amerikaanse dramaserie Katy Keene na een eerste seizoen gecanceld. De serie is een spin-off van Riverdale.
  zaterdag, 12:57