Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Week Overzicht 7

Week Overzicht 7

Ah, Valentijnsweekend! Of zoals wij seriefans het noemen: marathonweekend. Vergeet romantisch dineren of erotisch getinte bioscoopfilms, echt liefde is eten laten bezorgen, een biertje of een wijntje openen en op de bank je favoriete serie kijken. Omdat we die activiteit niet in de weg willen staan hebben we weer al het televisienieuws bij elkaar gezocht. Om het nog makkelijker te maken hebben we ook wat video's toegevoegd, want je hebt vast nog niet genoeg gekeken. Ons Valentijnscadeautje voor jou.

11/22/63
- Wat gaat James Franco nu weer doen? Deze serie!

60 Minutes
- Correspondent Bob Simon is overleden.

Banshee
- De zwaarondergewaarde maar bejubelde serie Banshee is vernieuwd met een vierde seizoen.

Chicago P.D.
- De alom geadoreerde activiste en actrice Sophia Bush sprak met The Hollywood Reporter over haar rol als Erin Lindsay en haar eigen stem. “Toen ik werkte bij [One Tree Hill] had ik op eens het publieke oog op me en dus bleef ik stil, tot ik realiseerde dat ik niet praatte over de dingen die belangrijk voor me waren. Toen die knop omging, begon ik met schreeuwen,” legt Bush uit, die haar 1,1 miljoen volgers op Twitter graag motiveert om te geven aan goede doelen, met succes. Nu Chicago P.D. een lange toekomst voor zich lijkt te hebben, ondervindt Bush wederom de limitaties van een vaste baan in de flexibele filmwereld. “Er is veel dat ik niet kon doen tijdens One Tree Hill, en ik wilde niet opnieuw in het diepe springen. Maar toen ik dit script las, ik kende [Erin] meteen.” Tussen het filmen door ambieert Bush meer werk achter de schermen. “Het gaat om multitasken en die zekerheid komt met de ervaring,” vertelt ze het weekblad. Geen zorgen #Linstead fans, over haar rol als de detective zegt Bush alsnog : “Ik kan me niet indenken dat ik deze baan niet zou willen doen."

CSI
- Oeps! Tijdens de uitzending van NCIS van afgelopen dinsdag werd er een promo uitgezonden voor de finale van CSI, die volgende week te zien is in de Verenigde Staten. Alleen de promo omschreef het als de “serie finale” in plaats van “seizoensfinale”. Fans namen hun beklag al snel naar Twitter, aangezien de serie een goede kans loopt om beëindigd te worden door CBS. Een vertegenwoordiger van de zender sprak op het social media netwerk: “We zouden nooit een show beëindigen via een promo, vijf dagen voor de uitzending, zeker niet een die zo belangrijk is geweest voor de zender”. Ondanks dat iemand bij CBS de fout heeft gemaakt in de videobewerking, gokt TVByTheNumbers de kansen op een volgend seizoen van de serie nog steeds op “zekere beëindiging”.

Getting On
- Nog een jaar en niet verder.

Glee
- De musicalserie bestempelde zichzelf wederom als een spreekbuis voor de metaforische ‘underdogs’ door deze week een koor bestaande uit tweehonderd transseksuelen samen te brengen. Het optreden was onderdeel van de verhaallijn van Shannon Beastie die deze week terugkwam van haar operatie en nu als Sheldon door het leven gaat. “Het gaat niet om tolerantie, het gaat om thuiskomen, wie je echt bent en hoort te zijn,” legt uitvoerend producent Dante Di Loreto uit over het optreden. Het samenbrengen van zo veel transseksuele mannen en vrouwen, die samen I Know Where I’ve Been zongen, ging in samenwerking met de organisatie GLAAD, die meerdere malen Glee heeft geprezen voor haar verhalen en diversiteit.

Grey’s Anatomy
- Thijs van Soest van de Volkskrant interviewde Betsy Beers, een van de uitvoerend producenten naast Shonda Rhimes, bij series als Grey’s Anatomy, Scandal en How to Get Away with Murder. Handig, want Beers kon uitleggen wat een uitvoerend producent nu precies doet. “Het varieert enorm. Ik zorg dat alles op rolletjes loopt. Ik ben de hele dag aan het bellen met alles en iedereen. In de tussentijd ben ik op zoek naar nieuw mteriaal voor nieuwe series.” Over de langlopende Grey’s Anatomy, vertelt Beers: “Dankzij de acteurs en de goede verhaallijnen blijft het een aantrekkelijke serie voor het publiek. Dit soort series zijn pas klaar als er geen verhalen meer te vertellen zijn en zover is het nog niet.” Nieuwe afleveringen van Grey’s Anatomy worden elke maandag, vier dagen na Amerika, uitgezonden om 20.30 uur op Net5.

Ground Floor
- Soms weet je niet dat een serie bestaat totdat deze beëindigd wordt. In ieder geval stopt de serie Ground Floor na twee seizoenen. Mocht je de serie wel kijken, dan hing het slechte nieuws al in de lucht aangezien acteurs als Skyler Astin (Pitch Perfect) vorige week al nieuwe rollen mochten aannemen. Ground Floor werd uitgezonden door TBS en geproduceerd door Bill Lawrence en Greg Malins.

House of Cards
- Net als in de echte politiek, lekte House of Cards voortijdig online.

Jessica Jones
- Carrie-Anne Moss (The Matrix) is gecast in een belangrijke rol in de nieuwe serie van Netflix en Marvel. De twee gaven alleen een vage beschrijving over haar rol. “Moss speelt een vrouw die niet van onzin houdt en die een sterke bondgenoot kan zijn voor Jessica…als zij haar niet afstoot ten minste.” Wanneer de serie online komt is nog niet bekend, maar Moss zal in ieder geval tegenover Krysten Ritter, die de titelrol op zich neemt, te zien zijn.

Melissa & Joey
- Vierde seizoen is het laatste voor deze twee.

Missie Aarde
- En in 2015 krijgt Missie Aarde een tweede seizoen.

Mozart in the Jungle
- Nadat de VPRO vorige week Transparent bestelde, neemt nu HBO Nederland een Amazon serie over. De Nederlandse premiumzender zendt vanaf 2 maart de serie uit die zich achter de schermen van een concertgebouw afspeelt. In de hoofdrol zien we Gael García Bernal (The Motorcycle Diaries), Lola Kirke (Gone Girl) en Saffron Burrows (Troy). Mozart in the Jungle is vervolgens elke dinsdag om 21:00 te zien op HBO 2.

Nashville
- Christina Aguilera zal dit voorjaar te zien zijn in Nashville. E!News bevestigt een terugkerende rol voor de popster. Ze speelt Jade St. John, een superster die al tien jaar popmuziek maakt en in Nashville haar liefde voor country herontdekt. Ze houdt van het genre maar mag van haar label alleen maar pop maken. Het is de eerste acteerrol voor Aguilera in een TV-serie, ze speelde eerder de hoofdrol in de film Burlesque. Nieuwe afleveringen van Nashville zijn elke donderdag, een dag na Amerika, te zien op Netflix Nederland.

Outcast
- Cinemax duikt in het bovennatuurlijke met een nieuwe serie.

Portlandia
- Niet één, maar twee nieuwe seizoenen voor Portlandia.

The Americans
- In een interview met Alan Sepinwall voor HitFix vertelt Keri Russell de complicatie van haar personage Elizabeth. “Wat ik doe is ontzettend onpopulair. Er zijn zo veel scenes waarin ik denk ‘Hij heeft gelijk!’ en dat voelt soms slecht. Maar ik hou van Elizabeths lef,” legt de actrice uit. In het derde seizoen komt haar personage voor belangrijke beslissingen te staan wat betreft haar moederschap en de spionage. “Ik ben zeker degene [die de familie tegenhoudt om Amerikaans te worden]. Als Phil en Elizabeth naar de FBI gaan dan zijn ze dood en hebben de kinderen geen ouders meer. Dus ik ben eigenlijk de betere ouder!” The Americans is nu in het derde seizoen in de Verenigde Staten.

The Good Wife
- Hebben jullie al ongelooflijke honger voor een nieuwe The Good Wife aflevering? Het duurt nog twee volle weken voor de serie terugkomt voor haar voorjaarspremière maar dan belooft CBS ook dat er zeven afleveringen achterelkaar komen. Om het wachten te verzachten heeft de serie een nieuwe promo om haar titel weer in twijfel te trekken.
Video on youtube


The Daily Show
- We moeten voortaan nieuws verwerken zonder dat Jon Stewart het ons eerst uitlegt.

The Librarians
- Bereid je voor op nog meer avonturen met de gang.

The Vampire Diaries
- Afgelopen aflevering getiteld Stay was wellicht emotioneel, maar Steven R. McQueen kijkt vrolijk terug op zijn zes seizoenen bij de serie. Vooral alle keren dat Jeremy dood ging. “Ik was er slecht in,” geeft de acteur toe aan KSiteTV, over de keer dat Jeremy dood op de bank lag. “Ik moest heel vroeg op de set zijn en stil op de bank liggen. Toen viel ik in slaap tijdens de scène en snurkte ik heel hard.” Die keer herinnert McQueen ook omdat hij toen in brand werd gestoken. “Alle keren dat ik dood ben gegaan waren leuk, maar die keer was het coolste omdat ze me in de fik staken.” McQueens laatste aflevering van The Vampire Diaries was afgelopen donderdag te zien in de Verenigde Staten.
- The CW zette ook een speciale afscheidsboodschap van McQueen online.
Video on youtube


Onderzoek
- Het Amerikaanse Center for the Study of Women in Television and Film heeft haar rapport over 2014 gepubliceerd. Van alle films en TV-series hadden slechts 12% alleen een vrouw in de hoofdrol in 2014. 29% van alle grote rollen op beeld waren vrouw, en ongeveer hetzelfde percentage, 30%, van alle sprekende personages over heel 2014 waren vrouw. Daarnaast waren vrouwelijke personages ook overwegend jonger (voornamelijk tussen de twintig en dertig) dan mannelijke personages (voornamelijk tussen de dertig en veertig). Dr. Martha Lauzen, uitvoerend hoofd van de studie aan de Universiteit van San Diego, onderstreept: “Vrouwen zijn geen niche publiek, het is onfortuinlijk dat dit geloof de industrie beperkt vandaag de dag”.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten