Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Nieuws overzicht week 12

Inhoud

  Nieuws gemist! Nee, serieus, er is een hoop gebeurd de afgelopen week en er is een kans dat je nog niet op de hoogte bent van wat er met jouw favoriete serie(s) gebeurt. MijnSerie rapporteert de gehele week het belangrijkste nieuws, maar tegen de oneindigde stroom van berichten uit Hollywood en Hilversum is niemand opgewassen. Daarom bestaat er dit Week Overzicht. Een complete lijst van al het nieuws dat we nog niet eerder geplaatst hebben. Deze week onthullen we de toekomst van Divorce, waar Lost echt over ging en het lot van White Collar. Pak een stoel en een lekker bakje koffie en lees het Week Overzicht in plaats van de zondagskrant.  Meer!
  - Divorce is al verzekerd van een derde seizoen. Chantal Janzen meldde de Sp!ts dat RTL 4 al een nieuw seizoen besteld heeft van de serie over drie gescheiden mannen die gaan samenwonen. Seizoen twee begon afgelopen maandag met een record van 2,2 miljoen kijkers. Geen wonder dat RTL hoofdrolspelers Dirk Zeelenberg, Jeroen Spitzenberger en Waldemar Torenstra al geboekt heeft voor volgend jaar. Janzen zelf zal er ook weer bij zijn, ze tekende onlangs een vier jarig contract met RTL.
  - George R.R. Martin ziet ze vliegen. De draken. Op het grote doek. De Game of Thrones auteur ziet wel een bioscoopfilm in het verschiet. "Het ligt er aan hoe lang de serie loopt. Is het zeven jaar? Acht? Tien? De boeken worden groter en groter in schaal. Het heeft wellicht een film nodig om alles af te wikkelen. Iets met een honderd miljoen dollar budget," vertelt de schrijver. Is goed George, zorg eerst maar dat je die boeken afkrijgt.
  - Wat betreft die serie over draken: David Benioff en Dan Weiss hebben getekend voor seizoen vijf en zes van Game of Thrones. De producenten, schrijvers en sinds kort ook regisseurs van de serie zijn het creatieve brein achter HBO's meester project en zijn nu dus verzekerd van hun plek tot ten minste 2016. HBO moet de serie nog groen licht geven na het aankomende vierde seizoen, maar met een gemiddelde van 14,6 miljoen kijkers over alle platformen is dat een formaliteit.  - HBO heeft serieuze gesprekken met Michael Patrick King en Lisa Kudrow over de mogelijke terugkeer van hun cult hit serie The Comeback. De komedie uit 2005 liep maar een seizoen, maar kreeg wel drie Emmy nominaties. Door de jaren heen heeft de serie altijd lovende kritieken gekregen en een vaste schare fans opgebouwd. Nu lijkt het er op dat HBO meer wil. De deal is nog niet rond, aangezien bedenker King en actrice Kudrow ieder al andere series hebben op dit moment.
  - De langdurige conflicten rondom White Collar zijn waarschijnlijk opgelost. De serie komt volgens Deadline terug met een slotseizoen van zes afleveringen. Zender USA en producent Fox TV Studios zijn al maanden in gesprek over de toekomst van de serie. Nu lijkt het er op dat ze gesetteld hebben voor een mini-seizoen om de vijf jaar oude serie af te ronden. Productie van dit zesde en laatste seizoen moet nog beginnen.

  Nooit Gebeurd
  - ABC Family gaat niet verder met het controversiële Alice in Arabia project. De pilot, gepend door Brooke Eikmeier die in het leger diende als linguïst en ondersteuning van NSA missies in het Midden-Oosten, gaat over een Amerikaanse tiener die door een Saudi-Arabische familie meegenomen wordt nadat haar ouders dood gaan. De Raad van Amerikaans-Islamitische Relaties reageerde bezorgd over het project en vroeg om gesprekken met de producenten. Het project lag onder vuur door critici voor mogelijke stereotypering van Islamitische personages. ABC Family vertelde dat de huidige gesprekken het creatieve proces niet hielpen en het zeker niet is wat ze hadden voorzien. De beslissing is begrijpelijk maar te betreuren. De serie zou een van de weinige Amerikaanse series zijn met hoofdrollen voor Moslims. De raad hielp onder andere series als 24 en Rules of Engagement bij het portretteren van Islamitische personages.

  Bekende Gezichten
  - Sam Shepard is gecast in de nog naamloze Netflix serie van Sony Pictures TV. Het project wordt geschreven door Damages bedenkers Todd A. Kessler, Daniel Zelman en Glenn Kessler. De dertiendelige psychologische thriller zal draaien rondom een familie van vier volwassen broers en zussen wiens geheimen onthuld worden als het zwarte schaap van de familie thuiskomt. Kyle Chandler, Ben Mendelsohn, Linda Cardellini en Norbert Leo Butz zijn al gecast in serie. Shepard zal de vader spelen met Sissy Spacek als zijn vrouw.  - Komediant Patton Oswalt zal een gastrol hebben in Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. Hij zal de rol op zich nemen van agent Eric Koenig, een van Fury’s originele WOII soldaten. Oswalt is een fan van de serie en hoefde niet eens auditie te doen. De makers vroegen hem of hij in de serie wilde spelen en hij zei ja. Zo simpel kan het zijn.
  - The Mentalists Amanda Righetti heeft een rol geboekt in een cross-over tussen NBC's Chicago Fire en Chicago P.D. Ze speelt een gewone voorbijganger in de stad. We weten het niet zeker, maar wij bij MijnSerie denken (SPOILER) dat ze in aanraking komt met zowel de brandweer als de politie.
  - Treat Williams (Everwood) heeft een gastrol geboekt in de seizoensfinale van CSI. Williams zal een voormalig sheriff subsidiair spelen die in de jaren ’80 al experimenteerde met forensische wetenschap. De laatste aflevering van het veertiende seizoen van de serie zal op 7 mei te zien zijn in Amerika.

  Nieuwe Series
  - Netflix heeft een nieuwe komedieserie besteld met Jane Fonda en Lily Tomlin in de hoofdrollen. De twee iconen (Fonda heeft twee Oscars en een Emmy, Tomlin heeft zeven Emmy's en twee Tony's) speelde allebei in de film 9 to 5. Na 34 jaar zijn ze weer samen als twee vrouwen die op elkaars steun rekenen nadat hun mannen bekennen verliefd te zijn op elkaar. De serie, genaamd Grace & Frankie, heeft dertien afleveringen gekregen en wordt geschreven door niemand minder dat Friends bedenker Martha Kauffman. Kauffman wordt bijgestaan door Home Improvements Howard J. Morris. Fonda was afgelopen zomer nog te zien in The Newsroom terwijl Tomlin in Web Therapy speelde. De serie staat gepland voor 2015.
  - USA heeft groen licht gegeven aan twee nieuwe series over dokters. Rush ziet Tom Ellis (Once Upon a Time) in de hoofdrol als dokter op oproepbasis. De serie wordt geschreven door Jonathan Levine (Warm Bodies). Complications heeft in de hoofdrol Jason O'Mara (Life on Mars), die een dokter bij de spoedeisende hulp is. De serie wordt geschreven door Burn Notice bedenker Matt Nix.  Terug in de Tijd
  - Lost vierde onlangs haar tien jarig jubileum bij het PaleyFest. Tijd om wat dingen op te helderen. "Ze waren niet de hele tijd dood," zegt schrijver Carlton Cuse. Toen de serie eindigde gebruikte ABC wat beeldmateriaal om de overgang naar reclames te verzachten. Helaas was dat beeldmateriaal van een leeg strand met de overblijfselen van het vliegtuig waardoor fans dachten dat de hele serie niet gebeurd was. "Het maakte het probleem alleen maar erger," aldus Cuse. Wat betreft de finale zegt Cuse: "Heel vroeg in de serie besloten we dat, hoewel Lost over overlevenden van een vliegtuig ramp ging, het metaforisch over karakters was die verdwaald waren in hun vroegere leven. Na vele jaren besloten we dat we wilde dat het einde iets zou betekenen voor ons en de personages en hoe iedereen er is om elkaar te steunen". Wat betreft alle mysteries die niet opgelost zijn vertelt Cuse: "Voor ons was Lost een soort Big Bang theorie. Elke vraag zou een nieuwe vraag opleveren. Waar we het meest om gaven was de emotionele reis van de personages".

  Preview!
  - Aankomende donderdag begint op RTL 5 de Amerikaanse serie Hannibal. MijnSerie dook in de archieven om wat spoilervrije informatie te vinden over het begin van de serie over de beangstigende kannibaal. Hannibal is gebaseerd op vijf pagina’s van achtergrondinformatie uit de boeken van Thomas Harris. De serie wordt anders dan bijvoorbeeld de verfilming Silence of the Lambs. Met dertien afleveringen draait het eerste seizoen van Hannibal (met Mads Mikkelsen als de titulaire moordenaar) om zijn relatie met empathische FBI profiler Will Graham (Hugh Dancy). "Het speelt zich af voordat hij opgesloten zit," vertelde bedenker Bryan Fuller (Pushing Daisies) destijds aan Entertainment Weekly. "Er is een vrolijke dispositie wat onze Hannibal betreft. Hij is niet geportretteerd als slechterik. Als de kijker niet al wist wie hij was, dan zouden ze het niet zien aankomen. We gaan te werk volgens Alfred Hitchcocks principe van onzekerheid. Laat de kijker zien dat de bom onder de tafel ligt en zweten over wanneer hij afgaat. De toeschouwers kennen Hannibal dus hoeven we zijn slechte kanten niet uit te buiten. We ondermijnen zijn nalatenschap en geven de kijkers wendingen". De serie speelt dus als een procedure van twee slimme detectives, waarvan een mensen vermoord. "Het is een liefdesverhaal, bij gebrek aan een betere beschrijving, tussen deze twee personages," legt Fuller uit. "In de films zegt Hannibal al tegen Graham ‘Je bent meer zoals ik ben dan je denkt’. We gaan daar zeker op in tijdens de eerste twee seizoenen. We nemen de tijd". Hannibal is vanaf 27 maart te zien om 22.00 op RTL 5.

  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst

  Laatste nieuws

  Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het derde seizoen van Le Bureau des Légendes. We geven twee code’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
  Vandaag, 14:00
  AMC+ gaat speciale afleveringen uitzenden, naar aanloop van het laatste seizoen van The Walking Dead. De afleveringen draaien om vier hoofdpersonages.
  Vandaag, 12:00
  2
  Apple TV+ heeft de premièredatum voor het tweede seizoen van See bekend gemaakt. Daarnaast hebben ze de sciencefictionserie vernieuwd met een derde seizoen.
  Vandaag, 11:00
  4
  De cast van Stranger Things is uitgebreid met vier nieuwe castleden voor het vierde seizoen. Onder andere Amybeth McNulty (Anne with an E) voegt zich bij de cast.
  Gisteren, 12:00
  Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
  Gisteren, 11:03
  NBC heeft Zoey's Extraordinary Playlist niet vernieuwd met een derde seizoen. De serie wordt ook niet overgenomen door Peacock.
  Gisteren, 10:00