Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Nieuws overzicht week 9

Inhoud

  De Spelen zijn voorbij en TV land keert langzaam terug naar het normale ritme. Om te zorgen dat wij van MijnSerie toch al het nieuws uit Hollywood aan jullie, de harde kern seriefans, kunnen mededelen, hebben wij het Nieuws Overzicht in het leven geroepen. Een handig overzicht van alle serie vernieuwingen, casting updates, zakelijke ontwikkelingen of interessante gebeurtenissen achter de schermen. Zo heb je al het nieuws dat nog niet bericht was deze week, bij elkaar in een kort en bondig overzicht. Wel zo makkelijk, dachten we. Lees hier wat week 9 ons gebracht heeft.

  Vernieuwd
  - HBO heeft een tweede seizoen gegeven aan Looking, de dramedy over vier homoseksuele mannen in San Fransisco. De serie heeft wat kritiek moeten verduren voor zijn ietwat typerende personages, maar dat zal, zoals bij Girls, in het voordeel hebben gewerkt. De serie is wekelijks op zondagavond te zien op de betaalzender.
  - Amy Poehler heeft bevestigd dat Broad City een tweede seizoen krijgt. De komedie over twee dames in hun twintiger jaren in New York City, waarvoor Poehler als uitvoerend producent dient, begon als een webshow. Comedy Central zag wel iets in het project en een volledige serie van de webshow is sinds vorige maand op de zender te zien. De paring met de serie Workaholics blijkt goed te werken. Seizoen twee van Broad City zal tien afleveringen bevatten.
  - Er komt een vervolg op de succesvolle serie Moeder, ik wil bij de Revue. De serie haalde rond een miljoen kijkers en dus is het niet verrassend dat Omroep Max een nieuw seizoen van de makers besteld heeft. Omdat het verhaal compleet is afgerond zal de nieuwe serie zich op geheel nieuwe personages richten. Het project heet Moeder, ik wil bij de tv en zal rond 2014/2015 te zien zijn.

  Save the date!
  - The CW heeft de seizoensfinale data van haar series bekend gemaakt. De laatste ronde begint op 5 mei met de finale van The Tomorrow People. Star-Crossed eindigt haar eerste seizoen op 12 mei. De volgende dag, 13 mei, maakt The Originals haar eerste jaar af en de dag daarop, 14 mei, is de laatste uitzending van Arrow dit seizoen. The Vampire Diaries sluit haar vijfde seizoen af op 15 mei en Supernatural eindigt het seizoen op 20 mei.

  Bekende Gezichten
  - Niemand minder dan Michelle Obama steunt Leslie Knope in haar politieke agenda in Parks & Recreation. De First Lady van de Verenigde Staten zal een cameo doen in de seizoensfinale van de komedie. De Obama's staan bekend om hun uitgesproken affiliatie met de media, zo was mevrouw Obama pas nog te zien in de talkshow van Jimmy Fallon. Dit is echter de eerste keer dat een van de Obama's in een gescripte serie te zien is. Ze speelt zichzelf, als onderdeel van haar project tegen kinderobesitas. De aflevering is op 24 april in Amerika te zien.
  - The Good Wife doet een gooi op de realiteit. Burgemeester De Blasio, van Chicago, zal als zichzelf te zien zijn en helpt Alicia Florrick (Julianna Margulies) bij het schrijven van een belangrijke speech. In dezelfde aflevering speelt Jill Hennessy (Law & Order) een machtige advocate die wellicht partner kan worden van Florrick/Agos. De aflevering, genaamd A Few Words, zal 16 maart te zien zijn.

  TV voor goede doelen
  - Medebedenker van The Simpsons, Sam Simon, mag dan terminale darmkanker hebben, hij wil liever de aandacht op dolfijnenjacht richten. Tussen de chemo's door reist de winnaar van negen Emmy beeldjes af naar Japan om te protesteren tegen de vangst en slachting van dolfijnen. Elk jaar worden er in de streek Taiji 20.000 dolfijnen geslacht voor consumptie. Omdat de jacht door de regering van Japan gesteund wordt, kunnen actiegroepen weinig doen. Simon roept mensen dan ook op om niet naar dolfijnenshows te gaan, zodat ook de vangst van dolfijnen, waarbij vele sterven, minder aantrekkelijk wordt.
  - Vorig week donderdag stierf de 27-jarige Sarah Jones op een filmset toen een goederentrein onverwacht de opnames verstoorde. Jones was een camera assistente die ook bij series als The Vampire Diaries werkte. Die serie eindigde deze week met een 'In Memoriam' tekst. Hollywood komt samen in een social media actie dat nu bekend staat als Slates for Sarah. Camera assistentes van tientallen series, waaronder Revenge, Anger Management en Downton Abbey, posten foto's van camerabordjes met Jones naam er op. Daarnaast gaat er petitie rond om Jones toe te voegen aan de 'In Memoriam' montage van de Oscars, deze zondag. De petitie heeft 45.000 handtekeningen, maar de academie heeft het verzoek nog niet bevestigd.

  Diensten
  - Disney is serieus over de Netflix series waar het voor tekende. De studio heeft $200 miljoen vrij gemaakt voor de vijf series van Marvels The Defenders die exclusief op Netflix te zien zullen zijn. Het nieuws komt nadat Disney een deal gemaakt heeft met de stad New York, waar alle series gefilmd zullen worden. The Defenders zijn vier minder bekende superhelden die een buurt in New York ontdoen van criminaliteit. Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist en Luke Cage krijgen ieder een eigen serie met dertien afleveringen, die over een periode van drie jaar gefilmd worden. Het concept is om de strategie van Marvels The Avengers films te volgen en een samenvoegende serie, genaamd The Defenders te maken die bestaat uit ongeveer acht afleveringen. Ter vergelijking, de recordbrekende The Avengers film kostte ongeveer $220 miljoen om te maken voor Disney, terwijl Netflix zelf $100 miljoen neerlegde voor twee seizoenen van House of Cards. De vijf series van The Defenders zullen in ieder geval niet de gebruikelijke budget beperkingen kennen. De eerste serie wordt in 2015 verwacht op Netflix.
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst

  Laatste nieuws

  De Amerikaanse dramedyserie Ginny & Georgia is door Netflix vernieuwd met een tweede seizoen. De serie ging afgelopen februari in première.
  Vandaag, 09:00
  Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Lyckoviken. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
  Gisteren, 14:00
  Het dertiendelige derde seizoen van Colony verschijnt begin mei op Netflix. De eerste twee seizoenen van de USA Network zijn al te bekijken bij Netflix.
  maandag, 16:00
  4
  Het vijfde seizoen van Line of Duty zal vanaf mei uitgezonden worden bij BBC First. Er zal wekelijks een aflevering worden uitgezonden.
  maandag, 15:00
  Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op een festivalpas voor het Sneak Peek festival van MyLum. We geven twee passen weg. Doe mee en maak kans op een pas!
  maandag, 14:00
  MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
  maandag, 13:00