Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Nieuws overzicht week 8

Inhoud

  Een nieuwe Netflix serie, een langere Game of Thrones trailer en natuurlijk die Winter Spelen. Opeens is het rustig in TV land. MijnSerie.nl heeft je deze week al op de hoogte gehouden van het lot van Ravenswood, Getting On, House of Lies en Shameless. Wat is er verder nog gebeurd in Hollywood? Hieronder vind je een kort overzicht van de kleinere nieuwsberichten van deze week.

  Veronica Mars bij jou thuis
  Ben jij een van de fans die bijgedragen heeft aan de Veronica Mars film? Dan heeft MijnSerie goed nieuws! Je hebt een grote kans dat je niet naar Amerika of Engeland hoeft af te reizen om het eindproduct te zien! Warner Brothers maakt de film namelijk op 14 maart, tegelijk met de bioscooppremière, beschikbaar online. Deze unieke actie is mogelijk omdat de studio de bioscoopzalen afhuurt in plaats van het normale distributie/winst systeem. Warner Brothers gokt er op dat de film, die geschiedenis schreef als grootste Kickstarter project het snelst gefinancierd, succesvol zal zijn online. Het is nog niet duidelijk welke diensten de Veronica Mars film zullen laten zien, maar in ieder geval is de film niet meer exclusief voor bioscoopbezoekers van een select aantal steden.

  Bekende Gezichten
  - Dr. Susan Lewis in the house! Of eigenlijk, in de Dome. Sherry Stringfield, die jarenlang de publiekslieveling speelde in E.R., heeft een rol gekregen in het tweede seizoen van Under the Dome. Ze zal een mysterieuze vrouw spelen genaamd Pauline. Stringfield wordt herenigd met voormalig E.R. baas Neal Bear, die nu de CBS serie overziet. Under the Dome keert 30 juni terug op de Amerikaanse televisie. SBS 6 heeft nog niet bekend gemaakt wanneer Nederland het nieuwe seizoen te zien krijgt.

  - De langverwachte serie Gotham voegt een nieuw gezicht toe. Jada Pinkett Smith zal een sadistische gangster baas spelen genaamd Fish Mooney. De serie, die zich richt op het Gotham voordat Bruce Wayne zijn masker op doet, heeft de afgelopen weken al heel wat bekende gezichten toegevoegd. Nu kan Mrs. Smith zich er ook toe rekenen. Ze is enthousiast over haar nieuwe rol. "Het was erg spannend. Ze zijn super geheimzinnig. Ik las het script in een aparte kamer en moest mijn telefoon afgeven," vertelt Smith over haar casting ritueel.

  - Tim Daly komt even langs bij Mindy Kaling. De Private Practice veteraan heeft een nog ongespecificeerde gastrol geboekt in de serie The Mindy Project. De serie is nu even van de buis, maar vanaf 1 april is Mindy weer te zien.

  Wie drinkt J.R.?
  - Een wel zeer bijzondere marketingstrategie gaat gepaard met het nieuwe seizoen van Dallas. Southfork Bottling Company brengt in samenwerking met Warner Brothers een vier jaar oude bourbon op de markt. Bourbon was de uitgekozen drank van het iconische karakter, J.R. Ewing, in de serie. Acteur Larry Hagman overleed in 2012 en daarmee stierf ook zijn dubbelganger. De drank zal sowieso in de zuidelijke staten van Amerika op de markt worden gebracht. Nederlandse fans hebben er ook een kans op. Internationaal wordt de drank gedistribueerd door Melchers Group, een Nederlandse producent.

  Diensten
  - Heb je ook alles afgezegd om het tweede seizoen van House of Cards te zien? Dan behoor jij tot de 1% van de Europese Netflix-leden die dat vorig weekend hebben gedaan. Het seizoen, dat vorige week vrijdag online kwam te staan, is beter bekeken dan haar voorganger. Netflix geeft zelf geen data uit, maar datatechnologiebedrijf Procera Networks hield het verbruik met betrekking tot de serie bij. In Amerika keek 2% van de leden het gehele dertien afleveringen durende seizoen in het langere President’s Day weekend. Netflix heeft 31 miljoen Amerikaanse en in totaal 44 miljoen internationale leden.

  Onderzoeken
  - Het Amerikaanse Women’s Media Center stelt in een rapport dat vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd zijn in televisieseries. Vrouwen hadden in alle prime-time series 43 procent van de sprekende rollen. Deze vrouwen zijn vaak significant jonger dan hun mannelijke gesprekspartners. Daarnaast zijn er minder gekleurde vrouwen die in de regiestoel hebben gezeten bij TV series. Er zijn wel meer blanke regisseuses in de televisiewereld.

  Awards Seizoen
  - De Emmy’s hebben een verandering aangebracht in hun categorisering. Miniseries en TV films krijgen ieder hun eigen award. De academie laat weten dat beide genres de afgelopen jaren weer in trek zijn. Steeds meer kleinere kabelzenders maken miniseries of “televisie eventfilms”. Ook dienen meer zenders een seizoen van een serie in als “miniserie”. De split geldt alleen voor de programma categorie. De andere awards met betrekking tot Miniseries en TV films blijven wel bij elkaar.
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst

  Laatste nieuws

  Het is bekend gemaakt dat actrice Javicia Leslie de nieuwe superheld van Gotham gaat worden. Dit nadat Ruby Rose aangaf te stoppen als heldin Batwoman.
  Vandaag, 14:00
  Het is bekend gemaakt dat het komende, vierde deel van de bovennatuurlijke horrorserie The Chilling Adventures of Sabrina het laatste zal zijn.
  Vandaag, 13:00
  2
  In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
  Vandaag, 10:56
  Wereldwijds best verkochte gamefranchise Fallout wordt door Jonathan Nolan en Lisa Joy (Westworld) voor Amazon Prime Video bewerkt tot een serie.
  Gisteren, 16:00
  1
  De nieuwe Netflix-serie Away, met Hilary Swank gaar begin september in première op Netflix. De streamingdienst heeft de eerste beelden vrijgegeven.
  Gisteren, 15:00
  Free Will is in productie bij FOX. De serie is geschreven door Kirk A. Moore (13 Reasons Why).
  Gisteren, 14:00