Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Nieuws overzicht week 7

Nieuws overzicht week 7

Wederom presenteren wij van MijnSerie.nl u een compleet overzicht van al het nieuws dat wij deze week gemist hebben. Wij kijken immers ook alleen maar Olympische Spelen. Go Rintje Ritsma! (Oké, we kijken alleen oude seizoenen van de Spelen, sinds de nieuwe acteurs er in zitten is het veel slechter). Tussen de festiviteiten door hebben we het nieuws uit Hollywood voor u op een rijtje gezet. Bij deze de eindscore:

Nieuwe Series
- HBO adapteert Utopia! Oké, niet dat Utopia. Engeland heeft namelijk een Britse thriller met dezelfde naam als John de Mols reality-programma. HBO maakt daar nu een Amerikaanse versie van. Aan het roer staat niemand anders dan David Fincher, de regisseur van House of Cards en de lang verwachte film Gone Girl. De serie gaat over een groep fans van een graphic novel die erachter komen dat er een vervolg bestaat. Tijdens hun zoektocht naar het manuscript komen ze achter de echte betekenissen van het boek.

- FOX heeft officieel Will Fortes nieuwe komedie Last Man on Earth besteld. Forte is zowel de bedenker als de hoofdrolspeler in de serie over een man die de mensheid moet redden.

- MTV heeft alle nieuwe series besteld. Nadat Finding Carter groen licht kreeg was het de vraag welke andere serie zich ook gelukkig mocht prijzen. Nu blijkt dat zowel de thriller Eye Candy als komedies Faking It en Happyland besteld zijn. Eye Candy ziet Victoria Justice (Fun Size) als Lindy, een techneut die samenwerkt met de politie om een seriemoordenaar in Manhattan te stoppen. De tiendelige serie wordt geproduceerd door Jason Blum (The Reader), geschreven door Emmy Grinwis (The Muskrat Boy of Griffith Park) en geregisseerd door Catherine Hardwicke (Twilight).

Bekende Gezichten
- De casting regisseurs van FOX’ herfstserie Gotham zijn druk bezig. Vorige week meldde we al dat Benjamin McKenzie (The O.C.) de rol van James Gordon op zich neemt in de Batman serie. Nu hebben enkele andere iconische karakters ook een gezicht gekregen. Robin Lord Taylor (The Walking Dead) speelt Oswald Cobblepot, een psychopaat met een sadistische lust voor macht. Bruce Wayne’s vertrouweling Alfred Pennyworth zal gespeeld worden door Sean Pertwee (Elementary). Alleen dit is niet de zachtaardige maar ferme butler die we kennen, Alfred is een keiharde ex-marinier die Bruce beschermt nadat zijn ouders vermoord worden. Zabryna Guevara (Burn Notice) speelt Captain Essen, de baas van Gordon. Erin Richards (Being Human) speelt Barbara Kean, Gordons verloofde. Donal Logue (Vikings) neemt de rol van Detective Harvey Bullock op zich.

- Greta Gerwig is de vrouw die How I Met Your Dad moet gaan sturen. De schrijfster van indie films als Francis Ha zal zowel producent als hoofdrolspeelster zijn. Er is dus veel creatieve controle van haar kant en dat gaat gepaard met veel sceptische reacties. Kan een talent van onafhankelijke films een commercieel schip als deze spin-off varen? En belangrijker, kan ze de de ijsbergen waar het moederschip tegenaan vaarde vermijden? Originele How I Met Your Mother bedenkers Carter Bays en Craig Thomas staan haar in deze missie bij.

- Jeffrey Dean “Hey jou ken ik ergens van?” Morgan heeft een gastrol geboekt in de seizoensfinale van Shameless. Hij zal Charlie spelen, de manager van een restaurant.

- C. Thomas Howell (Southland) is in aflevering 18 van Grimm te zien. Hij speelt FBI agent Weston Steward die Prince Vikton (Alexis Denisof) helpt.

- Oscar Nuñez (The Office) is gecast in Benched, de nieuwe USA serie met Eliza Coupe in de hoofdrol. Hij speelt, als collega van Coupe’s personage, een aanklager.

- Juliette Lewis is gecast in Secrets & Lies, de tiendelige nieuwe serie van ABC. Het is nog onduidelijk welke rol ze gaat spelen. De adaptatie van een Australische mysterieserie gaat over de hoofdverdachte van de moord op een jongen. Ryan Phillippe en Natalie Martinez waren al gecast.

- John Leguizamo wordt toegevoegd aan de immens grote groep van gastrollen bij The Good Wife. Hij zal de nieuwe openbaar aanklager worden die veel waarde hecht aan gerechtigheid. Voor nu staat hij maar voor een aflevering geboekt, maar bij deze serie kan dat altijd meer worden.

- Kleine spoiler: Game of Thrones acteurs Nathalie Emmanuel en Michiel Huisman hebben nu officieel hoofdrollen. Voor seizoen 5. Jazeker, nog voor Seizoen 4 van HBO’s epische vertelling gearriveerd is zijn deze twee al verzekerd van het leven van hun personages. Beiden zijn onderdeel van Daenarys’ (Emilia Clarke) verhaallijn. Niet alleen betekent dit dat Game of Thrones waarschijnlijk terug komt voor een vijfde seizoen (dûh), maar ook dat Huisman bevalt als Daario Naharis, die in seizoen 3 nog gespeeld werd door Ed Skrein. Emmanuel speelt Missandei, Daenary’ vertrouweling en vertaalster.

- Nu we het toch over Game of Thrones hebben: Michelle Fairley zal spelen in 24: Live Another Day. Fairley zal de rol spelen die eerder toebedeeld was aan Judy Davis, maar die trok zich terug vanwege persoonlijke omstandigheden. Yvonne Strahovski (Chuck) speelt een CIA agent die Jack Bauer (Kiefer Sutherland) achterna zit. Tate Donovan (The O.C.) speelt stafchef van het Witte Huis.

- Nu Homeland op vakantie is, heeft Nazanin Boniadi een rol weten te bemachtigen in Scandal. De actrice speelt FBI analyst Fara Sherazi in het derde seizoen van de eerstgenoemde politieke thriller met de vele wendingen. Haar rol in het derde seizoen van de laatstgenoemde politieke thriller met vele wendingen is nog geheim.

- JoAnna Garcia Swisher (Once Upon a Time) herenigt met producent Stephanie Savage (Gossip Girl) voor ABC's Astronaut Wives Club. Ze zal te zien zijn als, hou je vast, de vrouw van astronaut Gus Grissom, Betty. De serie zal deze zomer te zien zijn.

Diensten
- De precieze invloed zal pas later duidelijk worden, maar nu kunnen we al melden dat Time Warner Cable en Comcast samen gaan. De twee Amerikaanse kabelexploitanten hebben samen ongeveer 30 miljoen gebruikers. Heel oppervlakkig gezien is dat vergelijkbaar als KPN met UPC samen zou gaan. De giganten spelen een cruciale rol in de weg van zenders naar kijkers. Nu de twee grootste exploitanten in Amerika samengaan vormen ze een sterker front. Dit maakt onderhandelingen zoals die van TWC met CBS, waardoor gebruikers wekenlang zonder series als Elementary en NCIS zaten, een stuk minder vriendelijk. In het continu veranderende TV landschap is deze fusie een verschuiving van macht.

- Meer goed nieuws voor Hulu gebruikers. De gesprekken met CBS gaan goed en de videodienst kan meer dan 5.000 afleveringen aan haar bibliotheek toevoegen. Series als United States of Tara, Everybody Loves Raymond, Ghost Whisperer en 7th Heaven zullen binnenkort te zien zijn op de betaalservice Hulu Plus. Kijkers die niet betalen kunnen zich verheugen op nieuwe afleveringen van lopende series die de aankomende weken op de site zullen verschijnen.

Oh Oh
- Slecht nieuws voor de fans van White Collar. Ondanks dat het vijfde seizoen van de serie nog geen drie weken is afgelopen, had de productie van het nieuwe seizoen al lang begonnen moeten zijn. Dat is niet het geval. Gesprekken tussen zender USA en producent FOX TV Studios lopen vast. USA wil een kort, zesde, seizoen om de serie af te sluiten terwijl FtvS een normaal laatste seizoen wil. USA is langzaam oudere series aan het afsluiten om plaats te maken voor nieuwe series. Ondanks het hoge prijskaartje heeft White Collar heeft een goede dienst bewezen en was vorig najaar een rots om op te bouwen. De serie heeft een goede afsluiter, zeker met de cliffhanger van het vijfde seizoen, verdiend. Nu is de vraag hoe dit tot stand kan komen. De schrijvers zijn inmiddels allen bezig met nieuwe projecten, terwijl de acteurs vast zitten aan hun contract. Het lijkt er op dat de productie niet eerder kan beginnen dan april. Wordt vervolgd…

Onderzoeken
- Onderzoek van Psychological Science wijst uit dat kijkers meer plezier hebben als het einde verklapt wordt. Jazeker, de spoiler discussie krijgt een wetenschappelijke bodem. Onderzoekers gaven 30 respondenten drie verschillende verhalen. Elk verhaal had een ironische wending, een opgelost mysterie of een dramatisch verhaal. Een versie was het origineel zonder spoiler, de ander had de spoiler in het verhaal verwerkt en de derde gaf de spoiler meteen prijs. De meeste respondenten gaven de voorkeur aan het verhaal dat de wending al prijs gaf. Laten we dit onderzoek niet testen bij fans van series, dat overleven de onderzoekers waarschijnlijk niet.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten