Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Nieuws overzicht week 5

Inhoud

  Dat was het dan. De eerste maand van het jaar zit er weer op. Tijd om de goede voornemens achter ons te laten en het weekend weer als vanouds te vieren. Pak een ongezonde snack, een onacceptabel drankje voor de tijd van de dag en vertoef lekker voor de televisie. Mocht je de hele week te druk zijn geweest met TV kijken (of, helaas, werken) dan heeft MijnSerie in ieder geval een handig overzicht met al het nieuws dat we tot dusver nog gemist hadden.

  Meer!
  - NBC heeft twee afleveringen bijbesteld van de hitserie Chicago PD. De spin-off van Chicago Fire weet gemiddeld 6,8 miljoen mensen te trekken met een 1.7 in de adverteerdersdoelgroep van 18 tot 49-jarigen. Het totaal aantal afleveringen van Chicago PD’s eerste seizoen staat nu op vijftien.

  Nieuwe serie
  - MTV heeft twaalf afleveringen besteld van de dramaserie Finding Carter. Schrijfster Emily Silver, die alleen een Bones credit op haar naam heeft, wist de serie aan de man te brengen bij Mina Lefevre, die sinds een jaar hoofd is bij MTV’s script ontwikkeling. Veteraan Terri Minsky (Sex and the City) overziet de productie. Finding Carter gaat over tienermeid Carter (Kathryn Prescott) die een prima leventje leidt met haar moeder Lori (Milena Govich) tot ze er achter komt dat Lori haar heeft ontvoerd als baby. Dit is Lefevre’s eerste nieuwe dramaserie, samen met twee opkomende komedieseries Faking It (2014) en Happyland.

  Casting
  - Zomerserie Extant is druk bezig met de casting. ER’s Goran Visnjic gaat Halle Berry’s man spelen in de nieuwe serie Extant. Grace Gummer (The Newsroom) is gecast als een van zijn collega’s. Michael O’Neill (NCIS) is ook net gecast voor de serie. Extant is een sciencefiction thriller over een vrouwelijke astronaut die na een jaar in de ruimte moet wennen aan het gezinsleven. Steven Spielberg produceert de serie voor CBS, die woensdag 2 juli in Amerika begint met uitzenden.

  Diensten
  - Gebruikers van Amazon Prime kunnen blijven genieten van series als How I Met Your Mother en CSI. CBS heeft de deal met Amazon vernieuwd, wat tevens betekent dat streamingdienst Hulu door gaat zonder content van CBS. Details over de deal zijn schaars, maar de bedrijven geven wel aan dat series als Criminal Minds: Suspect Behavior, Penn & Teller en Vegas toegevoegd worden aan de bibliotheek. De best bekeken serie van 2013 op Prime is CBS’ Under the Dome en over het vierde kwartaal was dat CBS’ The Good Wife. Het is aangekondigd dat ook het tweede seizoen van Under the Dome en Steven Spielbergs nieuwe CBS serie Extant, met Halle Berry, deze zomer ook op Amazon Prime komen.

  - Het eerste slachtoffer van Netflix in Nederland is een feit. Videodienst Ximon sloot op 29 januari haar digitale deuren. Ximon was een van de eerste videodiensten in het land en had inmiddels 4.300 titels in zijn bibliotheek. Het laatste halfjaar zocht de dienst al naar investeerders, maar die missie is mislukt. Hoewel Netflix niet expliciet benoemd is door Ximon directeur Marc Jurgens in de officiële bekendmaking, meldde hij wel een "groeispurt aan het einde van 2013 van videodiensten". Het digitale landschap is druk in Nederland. RTL heeft onlangs een groot aandeel gekocht in Videoland, terwijl Veamer, Pathe Thuis, Cinemalink, Film1 en KPN vergelijkbare diensten aanbieden.

  Awards Seizoen
  - De LGBT-rechten organisatie GLAAD heeft de nominaties bekend gemaakt voor zijn 25ste Media Awards. Dramaseries The Fosters (2013), Grey’s Anatomy, Orphan Black, Pretty Little Liars en Shameless hebben ieder een nominatie gekregen. Aan de komedie kant zijn Brooklyn Nine-Nine, Glee, Modern Family, Please Like Me en Orange is the New Black gehonoreerd. De prijzen worden 12 april en 3 mei uitgereikt.

  Onderzoeken
  - Italianen kijken steeds meer TV. Onderzoeksinstituut Eurispes onderzocht het gemiddeld aantal uren dat een Italiaan televisie kijkt, nu de slechte economie mensen richting goedkoper entertainment wijst. Italianen klokken zo’n vier uur en 34 minuten per dag voor de buis. Dat zijn vier minuten per dag meer dan in 2012. Ze zijn hiermee de op een na langste kijkers in de wereld. De titel behoort natuurlijk tot de Amerikanen, die gemiddeld vier uur en 53 minuten naar het kleine scherm staren.
  Leuk?
  0
  0
  Bekijk stemmen

  Reacties (0)

  Er zijn nog geen reacties geplaatst