Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Weekoverzicht 04

Weekoverzicht 04

Ook in de week van 25 tot en met 31 januari hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 04 van 2021.
Serienieuws

Casting Nieuws


Hoofdrol voor Paapa Essiedu in actiethriller Extinction


Paapa Essiedu (I May Destroy You) zal de hoofdrol spelen in Extinction, een nieuwe die Joe Barton (Giri/Haji) schreef voor Sky.

Hoofdrol voor Babou Ceesay in nieuwe misdaadserie Wolfe


Babou Ceesay (Guerrilla) gaat de hoofdrol vervullen in Wolfe, daarnaast is er meer casting nieuws over de serie die Paul Abbott (Shameless) schreef voor Sky.

Netflix maakt acteurs en actrices bekend voor Vikings: Valhalla


De rollen voor de Vikings spin-off, Vikings: Valhalla, zijn vervuld. Netflix heeft bekend gemaakt welke actrices en acteurs in welke rol te zien zullen zijn.

Castingnieuws voor The Witcher: Blood Origin


The Witcher prequel-series heeft nu een ster, de rol van Éile is ingevuld.

Hoofdrol voor Jamie Dornan in nieuwe HBO Max thrillerserie The Tourist


Jamie Dornan (The Fall) heeft een hoofdrol gekregen in de nieuwe thrillerserie The Tourist. De serie is afkomstig van Harry en Jack Williams.

Datums


Animatieserie Invincible eind maart in première bij Amazon


Eind maart verschijnt de nieuwe animatieserie Invincible bij Amazon Prime Video. De serie is afkomstig van Robert Kirkman (The Walking Dead).

Vierde seizoen The Good Doctor binnenkort te zien bij Videoland


Begin volgende maand verschijnen de eerste acht afleveringen van het vierde seizoen van de medische dramaserie The Good Doctor bij Videoland.

Vierde seizoen Poldark begin februari te zien bij NPO2


Het vierde seizoen is al te bekijken bij NPO Plus, maar vanaf begin volgende maand zal er wekelijks een aflevering worden uitgezonden bij NPO2 en NPO Start.

Debris in maart in première bij NBC


NBC heeft de premièredatum voor Debris bekend gemaakt. De sciencefictionserie is afkomstig van J.H. Wyman (Fringe).

Start- en premièredatums van februari 2021


Ook voor de maand februari hebben we alles op een rijtje gezet*. Wanneer welke serie begint, welk seizoen of première en welke zender.

Tweede seizoen City on a Hill eind maart in première bij Showtime


Het tweede seizoen van de Amerikaanse misdaadserie City on a Hill zal eind maart in première gaan bij Showtime.

Zesde seizoen Fear The Walking Dead keert in april terug


De laatste negen afleveringen van het zesde seizoen van Fear The Walking Dead zullen vanaf april worden uitgezonden en de cast is uitgebreid met drie acteurs.

Premièredatum voor Netflix serie Shadow and Bone


Eind april gaat Shadow and Bone in première bij Netflix. Daarnaast heeft Netflix de eerste beelden vrijgegeven van de Amerikaanse fantasyserie.

Undercover seizoen drie vanaf september te zien


Volgens Tom Waes, de hoofdrolspeler van Undercover zal het derde seizoen van deze misdaadserie vanaf september te zien zijn bij Netflix en op Eén.

Seizoen drie van New Amsterdam (2018) krijgt startdatum


Het is bijna tijd om terug te keren naar New Amsterdam Medisch Centrum. NBC heeft de startdatum aangekondigd van de medische dramaserie New Amsterdam (2018).

Gecancelde Series


Shrill


Shrill zal eindigen met het aankomende derde seizoen. Het derde seizoen werd afgelopen maand opgenomen, maar er is nog geen startdatum voor het derde seizoen.

Trickster


De Canadese dramaserie Trickster, die momenteel te zien is bij The CW, zal toch een korter leven beschoren zijn dan gepland. Er was een tweede seizoen besteld door CBC maar die beslissing is terug gedraaid. Trickster is gebaseerd op de bestverkochte trilogie van romans van Eden Robinson. In de serie spelen Joel Oulette, Crystle Lightning, Craig Lauzon, Kalani Queypo, Anna Lambe, Nathan Alexis, Joel Thomas Hynes, Gail Maurice en Georgina Lightning. Het verhaal speelt zich af in Kitimat, British Columbia, en volgt Jared (Oulette), een inheemse tiener die worstelt om zijn disfunctionele gezin boven water te houden.

Kijkcijfers Series


Kijkcijfers Amerika van week 03


Hier vind je een overzicht van de best bekeken series van de week 18 tot en met 24 januari 2021 in Amerika.

Nieuwe Series


Hoofdrol voor Brie Larson in Lessons in Chemistry van Apple TV+


In de nieuwe Apple TV+ serie Lessons in Chemistry van Susannah Grant zal actrice Brie Larson een van de hoofdrollen gaan vervullen.

Overzicht nieuwe series in februari 2021


In februari staan er weer nieuwe series op het programma. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Spin-off


Remake van Britse tijdreis-komedie in de maak bij ABC


De schrijver van A Black Lady Sketch Show, Lauren Ashley Smith, zal de Amerikaanse remake van Timewasters gaan schrijven en uitvoerend produceren.

Vernieuwde Series


State of the Union


De Emmy Award winnaar State of the Union is vernieuwd met een tweede seizoen. Brendan Gleeson, Patricia Clarkson en Esco Jouléy zullen het tweede seizoen van de innovatieve korte serie van SundanceTV leiden. Er komen tien afleveringen van elk tien minuten.

The Blacklist krijgt nog een seizoen


Er zijn slechts drie afleveringen uitgezonden van het achtste seizoen, maar nu al heeft The Blacklist te horen gekregen dat het een negende seizoen krijgt.

Apple TV+ vernieuwd Tehran met tweede seizoen


Er zal een tweede seizoen van Tehran komen, Apple TV+ heeft de serie namelijk vernieuwd.

Freeform vernieuwt The Bold Type met een laatste seizoen


The Bold Type is vernieuwd met een vijfde seizoen door Freeform. Dat seizoen zal wel de laatste worden van de Amerikaanse dramaserie en zal minder afleveringen bevatten.

On My Block vernieuwd met laatste seizoen


Netflix heeft On My Block vernieuwd met een vierde seizoen, dit zal tevens het laatste seizoen zijn.

Algemeen nieuws

Netwerken, Omroepen en Streamingdiensten


Vernieuwd of gecanceld; televisieseries die doorgaan of eindigen in 2020-2021


Lijsten, MijnSerie kan er geen genoeg van krijgen. We hebben dit keer een lijst gemaakt met series/programma’s van zenders, kabelaars en streamingdiensten die gecanceld of vernieuwd zijn vanaf augustus 2020 tot en met januari 2021.

Disney+ komt met waslijst aan series (52)


Disney+ had het al aangekondigd, via de nieuwe toevoeging van Star worden er vele series en films toegevoegd aan de contact van de House of Mouse streamingdienst.

Nominaties en Prijzen


Nog een paar dagen om te stemmen op de Serie van het Jaar verkiezing 2020


Wat is het spannend, sommige series gaan nek aan nek. Wil je dat jouw favoriete serie gaat winnen is het nu de tijd om te stemmen.

Overlijdensberichten


Actrice Cloris Leachman overleden


De actrice Cloris Leachman is op 94-jarige leeftijd overleden. Ze vervulde vele rollen en won in totaal acht Emmy Awards.

Actrice Cicely Tyson overleden


De actrice Cicely Tyson is op 96-jarige leeftijd overleden. Voor haar rol in How To Get Away With Murder werd ze vijf keer genomineerd voor een Emmy.

MijnSerie nieuws

Column


Mindhunter en de verandering van een systeem


Het concept verandering is het centrale thema van het eerste seizoen van Mindhunter. Dit thema wordt in de serie uitgebeeld door middel van de botsing tussen de oude en de nieuwe orde.

Populairste series


Populairste series afgelopen week (04)


Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen.

Prijsvragen


Prijsvraag antwoorden


- Het antwoord op de prijsvraag van Oogappels; Oogappels is een Nederlandse serie. Wie is de bedenker van de serie? was Will Koopman. Weetje: De regie is in handen van Will Koopman, Antoinette Beumer en André van Duren. Will Koopman is eveneens de bedenker van de serie.

- Het antwoord op de prijsvraag van The Durrels; The Durrells genieten van het leven op het Griekse eiland Corfu. Maar in welke zee ligt Corfu? was Ionische Zee. Weetje: Korfoe of Corfu is het noordelijkst gelegen Griekse eiland in de Ionische Zee. Het behoort met onder meer Zakynthos en Kefalonia tot de Ionische Eilanden in Griekenland. Korfoe heeft circa 113.000 inwoners, van wie ongeveer een derde in de gelijknamige hoofdstad woont.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd met jullie prijs.

Recensies


Ook deze maand heeft ons geweldige team van recensenten weer uitstekende recensies geschreven over verschillende series.


Hier kun je lezen welke recensies er inmiddels zijn geschreven en welke serie je wellicht kunt overslaan of juist absoluut op je nog-te-kijken lijst kunt gaan zetten.

Tips


Series toevoegen, wijzigen en/of aanpassen; Hoe doe je dat?


Vele MijnSerie leden maken er al gebruik van, series toevoegen, wijzigen en /of aanpassen in en aan de database van MijnSerie.

Vacatures


Gezocht: schrijvers voor recensies, nieuwsberichten en columns


De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.

Voor je Serieagenda


Series die we niet genoemd hebben in het maandoverzicht van februari 2021 die in week 05 van start of in première zullen gaan.



-

Dinsdag 2 februari


20.00 – Interior Design Masters – Seizoen 2 (BBC iPlayer)
20.30 – Station 19 – Seizoen 4 (Net 5)
21.25 – Grey's Anatomy – Seizoen 17 (Net 5)

-

Vrijdag 5 februari


Pequeñas coincidencias – Seizoen 3 (Amazon)

-

Zondag 7 februari


21.15 – The Ranganation – Seizoen 3 (BBC Two)

Met overzichtelijke groet

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten