Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Lena Headey speelt in remake van Deense serie Rita

Lena Headey speelt in remake van Deense serie Rita

Game of Thrones-actrice Lena Headey is gecast voor de hoofdrol in een Amerikaanse versie van de Deense komedieserie Rita.
Ze gaat de rol vertolken in een pilot van de serie. Daarna wordt besloten of er een volledig seizoen komt. Zender Showtime gaat de eerste aflevering van de serie maken. Headey speelt de hoofdrol van Rita, een eigengereide lerares en alleenstaande moeder. Ze rookt op de meisjes-wc, heeft seksueel contact met de rector en zegt iedereen waar het op staat. Terwijl Rita's leerlingen blij met haar zijn, hebben volwassenen er grote moeite mee. De actrice die in Game of Thrones de rol van Cersei Lannister speelde, gaat ook als uitvoerend producent aan de slag.


Lena Headey

Het is overigens niet de eerste keer dat er een poging wordt gedaan om een Amerikaanse versie van de Deense serie Rita van de grond te krijgen. In 2013 sloeg een pilot met Anna Gunn in de hoofdrol echter niet aan.

Ook in Nederland is er een bewerking van de serie gemaakt in 2015. In de Nederlandse versie Tessa speelde Thekla Reuten de hoofdrol. BNNVARA zond het eerste seizoen uit, maar besloot geen vervolg te maken.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten