Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Pilot voor L.A. Law-vervolg, met in de hoofdrol Blair Underwood, bij ABC

Pilot voor L.A. Law-vervolg, met in de hoofdrol Blair Underwood, bij ABC

L.A. Law heeft een grote stap gezet in zijn tv-comeback. ABC heeft groen licht gegeven voor de pilot van een nieuwe incarnatie van het iconische juridische drama van Steven Bochco.
Het project, dat sinds december in de maak is bij het netwerk, wordt aangevoerd door Blair Underwood (foto), die naast de uitvoerende productie opnieuw zijn rol als advocaat Jonathan Rollins op zich neemt.



De vervolgpilot is geschreven/uitvoerend geproduceerd door Marc Guggenheim — die van beroep advocaat is — en Ubah Mohamed, en uitvoerend geproduceerd en geregisseerd door Anthony Hemingway via Anthony Hemingway Productions. Daarin vindt het eerbiedwaardige advocatenkantoor McKenzie Brackman zichzelf opnieuw uit als een procesbureau dat zich alleen specialiseert in de meest opvallende, grensverleggende en opruiende zaken. Jonathan Rollins is van idealistisch naar meer conservatief gegaan terwijl hij botst met millennial JJ Freeman om te beslissen wat de beste weg voorwaarts is voor het bedrijf om politieke en juridische veranderingen teweeg te brengen. Hoewel de focus zal liggen op de nieuwe generatie advocaten van het kantoor die met Rollins werken, zullen andere originele castleden waarschijnlijk verschijnen als de pilot overgaat naar serie.

L.A. Law, gecreëerd door Steven Bochco en Terry Louise Fisher, liep acht seizoenen op NBC, van 1986-1994, gevolgd door een reüniefilm in 2002. De serie speelde zich af in en rond het fictieve in Los Angeles gevestigde advocatenkantoor McKenzie, Brackman, Chaney en Kuzak. Veel van de zaken die in de serie te zien waren, gingen over actuele onderwerpen zoals de doodstraf, abortus, racisme, homofobie, seksuele intimidatie, hiv/aids en huiselijk geweld. Underwood voegde zich bij de cast in seizoen twee en bleef tot het einde in de serie, waarmee hij een Golden Globe-nominatie verdiende.

L.A. Law won gedurende de hele reeks vijftien Emmy Awards, waaronder vier voor Outstanding Drama Series.

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten