Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Brian Dennehy overleden

Brian Dennehy overleden

Acteur Brian Dennehy is op 81-jarige leeftijd aan een natuurlijke dood gestorven. De acteur speelde onder andere in The Blacklist.
Brian Dennehy was onder andere te zien in de series Hap and Leonard, Public Morals, The Good Wife en in de finale van The Big C. The Blacklist was de laatste serie waarin de acteur verscheen. Dennehy speelde vanaf seizoen drie Dominic Wilkinson, de in Rusland geboren KGB-agent. Hij is een van de weinige personages die het geheim van Raymond Reddington (James Spader) kent. De acteur overleed woensdag 15 april op 81-jarige leeftijd aan een natuurlijke dood in zijn woning in New Haven, CT.

Na verschillende goede reacties op zijn rol in een toneelstuk, verhuisde Dennehy naar Los Angeles, waar hij op 38-jarige leeftijd professioneel acteur werd. Voor zijn rol als de beruchte seriemoordenaar John Wayne Gacy in de mini-serie To Catch a Killer uit 1992 werd Dennehy genomineerd voor een Emmy. Dit was niet zijn enige Emmy nominatie, in totaal werd de acteur zes keer genomineerd voor een Emmy.

Embed from Getty Images
Brian Dennehy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

BlackBiker
BlackBiker 17 april 2020, 11:15
Dit was zo'n kop die je overal tegenkwam in de jaren 80. Vooral veel bijrollen in films. Dit is wel een series site, maar toch wil ik niet onvermeld laten dat hij bij mij vooral bekend werd door zijn gave rol als Sheriff in First Blood.
R.I.P. Mr. Dennehy.....
Inter
Inter 17 april 2020, 11:23
Rust in vrede, Mr. Dennehy.
mrkm50
mrkm50 17 april 2020, 17:01
De A acteur vd B rollen in 80'-90' jaren en dat is echt niet onbeleefd bedoeld.
Bedankt voor je toewijding zelfs tot op het einde in The Blacklist.
wilfilm
wilfilm 7 juli 2020, 17:27
Gecondoleerd
Log in om een reactie achter te laten