Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Honor Blackman overleden

Honor Blackman is op 94-jarige leeftijd gestorven aan een natuurlijke dood. De actrice speelde onder andere in The Avengers en Doctor Who (1963).

Blackman verscheen onder andere in het tweede en derde deel van de Britse serie The Avengers als Catherine Gale, een antropoloog met een zwarte band in judo. Gale hielp John Steed (Patrick Macnee) bij het oplossen van misdaden. Haar personage was een vernieuwde versie van Doctor Keel (Ian Hendry), omdat Ian Hendry de serie had verlaten. In 1963 kondigde Blackman aan dat ze de serie na twee seizoenen ging verlaten. Ze ging de rol van Pussy Galore in Goldfinger (1964) vervullen, waarin ze kennismaakte met agent 007. Galore: "My name is Pussy Galore." Bond: "I must be dreaming.”

Embed from Getty Images
Honor Blackman (rechts) met Patrick Macnee (links) op de set van The Avengers

Blackman speelde in 1986 de rol van Professor Lasky in Doctor Who (1963). Daarna speelde de actrice het grootste deel van de jaren negentig de rol van Laura West in de langstlopen ITV serie, The Upper Hand. Ook was de Britse actrice te zien in Lace, Columbo, Coronation Street, The Royal, Probation Officer, Never the Twain en Midsomer Murders.

Ze werd geboren in Oost-Londen op 22 augustus 1925. Blackman adopteerde met acteur Maurice Kaufmann, haar toenmalige man, twee kinderen. Ze speelde haar laatste rol in 2015, in een aflevering van de serie You, Me & Them als Rose Walker. De The Avengers actrice stierf aan een natuurlijke dood in haar huis in Lewes, Sussex.

Embed from Getty Images
Honor Blackman
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_BlackBiker
08 apr 2020 10:46 -
Ik vond haar de beste partner van John Steed als ik eerlijk ben. Natuurlijk was Diana Rigg als Emma Peel daarna ook fantastisch, maar Honor Blackman heeft het prototype van de "actie vrouw" gestalte gegeven. In een tijd dat dit helemaal niet normaal was. Een vrouw die van zich af kon slaan, intelligent was en haar mannelijke collega goed tegenspel gaf, dat was behoorlijk nieuw.
Daarna heeft Diana Rigg die vorm overgenomen, en er natuurlijk haar eigen onvergetelijke draai aan gegeven. Maar zonder Honor Blackman waren vrouwen waarschijnlijk pas veel later als actie sterren geaccepteerd.
Reageer
avatar_wilfilm
07 jul 2020 17:28 -
Gecondoleerd
Reageer

Laatste nieuws

Hulu ontwikkelt de nieuwe serie Mexican Gothic, die gebaseerd is op de gelijknamige thriller van Silvia Moreno-Garcia.
Vandaag, 09:00
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Gisteren, 15:01
BBC America heeft bekend gemaakt dat de fantasieserie The Watch, met onder andere Richard Dormer (Fortitude), begin volgend jaar in première gaat.
Gisteren, 12:00
Het derde seizoen van Marvel's Runaways verschijnt eind augustus bij Disney+, het is ook het laatste seizoen van de Amerikaanse superheldenserie.
Gisteren, 10:00
Netflix heeft een trailer uitgebracht voor Away. Hilary Swank (Trust (2018)) vervult de hoofdrol in de nieuwe serie, die begin september in première gaat.
Gisteren, 09:00
Naast Diego Luna, die terugkeert in zijn rol, zal Adria Arjona (Emerald City) een van de hoofdrollen vervullen. Onder andere Denise Gough speelt ook een rol in de serie.
dinsdag, 12:00