Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Bill Paxton overleden

De veelzijdige acteur Bill Paxton is zaterdag 25 februari overleden aan de complicaties van een hartoperatie. Zijn familie heeft laten weten: “"Met pijn in het hart moeten we het nieuws delen dat Bill Paxton is overleden aan complicaties die opgetreden zijn tijdens een operatie.” In een verklaring zegt een vertegenwoordiger van de familie het volgende: “Bills passie voor het vak was voelbaar door iedereen die hem kende, zijn warmte en onvermoeibare energie waren onmiskenbaar.”

Bill Paxton werd door zijn Texaanse accent en warrige uiterlijk vaak gecast om cowboys of militairen te spelen. Hij speelde in grote films als The Terminator, Aliens, True Lies en Titanic. Maar ook op het kleinere scherm was Paxton geen onbekende. Vanaf 1980 was hij regelmatig te zien in series als Fresno, Miami Vice, Tales from the Crypt, Frasier, Hatfields & McCoys, Big Love, Agents of S.H.I.E.L.D. en Texas Rising. Bill was op de set bekend als Wild Bill vanwege zijn on-set grapjes.

In Training Day, de serie die nu nog wordt uitgezonden bij CBS, speelde Paxton de rol van Frank Rourke. CBS heeft nog niet laten weten door te willen gaan of te stoppen met de serie, hoewel alle dertien afleveringen al opgenomen zijn. Aflevering vijf van het eerste seizoen staat nog op 2 maart gepland. Uitvoerend producent Jerry Bruckheimer in een verklaring: “We zijn er werkelijk kapot van. Hij was een enorm getalenteerde acteur en een geweldige man, geliefd bij iedereen die meewerkte aan Training Day. Bills buitengewone hoeveelheid werk zal er voor zorgen dat hij nooit vergeten wordt. Onze oprechte deelneming gaat naar Bills familie en vrienden. Hij zal meer gemist worden dan wij uitdrukken kunnen.”

CBS en Warner Bros zeiden het volgende: “We zijn in shock en diep bedroefd door het nieuws deze morgen over het overlijden van Bill Paxton. Bill was natuurlijk een begaafd en populaire acteur, met vele memorabele rollen in de film en op televisie. Zijn collega’s bij CBS en Warner Bros. zullen een man herinneren die elke kamer kon doen oplichten met zijn aanstekelijke charme, energie en warmte. En als een fantastische verhalenverteller die het geweldig vond om amusante verhalen en anekdotes te vertellen over zijn werk. Iedereen hier biedt zijn/haar innige deelneming aan zijn vrouw Louise en zijn twee kinderen.”

Zijn tegenspeler in Training Day, Justin Cornwell, deelde een tweet:

Bill wordt overleefd door zijn twee kinderen en zijn vrouw Louise, met wie hij meer dan dertig jaar getrouwd was. William Paxton is 61 jaar geworden, R.I.P.

Bill Paxton
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

sarlottje
sarlottje 27 februari 2017, 11:47
Veels te jong..
Log in om een reactie achter te laten