Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Hawaii Five-0-acteur Taylor Wily op 56-jarige leeftijd overleden

Hawaii Five-0-acteur Taylor Wily op 56-jarige leeftijd overleden

Taylor Wily, de sumoworstelaar die veranderde in een acteur voor Hawaii Five-0, is donderdag 20 juni overleden, volgens de lokale Hawaï TV KITV. Hij werd 56 jaar.
Hoewel details over het overlijden - waar, en een oorzaak - niet direct bekend waren, werd zijn overlijden bevestigd door Peter M. Lenkov, uitvoerend producent van de Hawaii Five-0 reboot tussen 2010 en 2020.In eerste instantie postte hij een Instagram-bericht waarin hij simpelweg zei: "Ik ben er kapot van. Hartverscheurend. Ik zal later wat gedetailleerde gevoelens posten. Gewoon te moeilijk op dit moment," volgde Lenkov met een langere post, waarin hij Wily rechtstreeks aansprak:

"T, zoals ik je al vaak heb verteld, werd ik verliefd op je tijdens de eerste auditie. Je kwam binnen met een handdoek op je hoofd om het zweet op te dweilen en ik was verkocht. Je charmeerde me om je een vaste klant te maken... in de serie... en in mijn leven. Je was familie. En ik zal je elke dag missen, broer.

"PS: toen we elkaar vorige week spraken, lachten we om hoe gelijk je vanaf dag 1 had. Five-0 was onze droombaan. En ik was zo gelukkig dat we die magie samen mochten delen."

Wily werd geboren als Teila Tuli op 14 juni 1968, kwam uit Laie, Hawaii en was van Amerikaans-Samoaanse afkomst. Voordat hij acteur werd, was hij een succesvol en populair sumoworstelaar en mixed martial artist. Nadat hij stopte met sumoworstelen, begon Wily mee te doen aan Ultimate Fighting Champships. Hij deed mee als Teila Tuli in zijn eerste UFC-wedstrijd in november 1993.

Zijn eerste noemenswaardige acteerrol in een grote film kwam in 2008 in de komedie Forgetting Sarah Marshall, waarin hij een hotelmedewerker speelde die bevriend raakt met Jason Segels hoofdpersonage Peter Bretter. Twee jaar later kreeg hij een terugkerende rol in Hawaii Five-0 als informant Kamekona, een personage dat hij de volgende tien jaar in de serie zou spelen.

Hij speelde hetzelfde personage in zeven afleveringen van Magnum, P.I. van 2018 tot 2020.

Wily wordt overleefd door zijn vrouw Halona en hun twee kinderen.Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

RvT68
zo 23 juni, 11:51
R.I.P. Taylor.
0
Log in om een reactie achter te laten