Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Lance Reddick overleden op 60-jarige leeftijd

Lance Reddick, de acteur die vaste rollen had in onder andere The Wire, Fringe en Bosch is gisteren overleden. Hij werd 60 jaar.
Reddick's vertegenwoordiger bij Portrait PR bevestigde het nieuws en zei dat hij een natuurlijke dood is gestorven, maar gaf geen andere details.

De acteur deed deze week nog interviews voor de aankomende film John Wick: Chapter Four, met Keanu Reeves in de hoofdrol. Hij zou ook te zien zijn in de franchise-spinoff Ballerina.



Reddick (foto) begon zijn carrière in het midden van de jaren negentig met gastrollen in series als The Nanny en New York Undercover. Later in dat decennium verscheen hij op het witte doek in films als Great Expectations en The Siege voordat hij terugkeerde in HBO's Emmy-winnende miniserie The Corner uit 2000, gebaseerd op het boek van David Simon.

Datzelfde jaar trad hij toe tot de cast van een ander grimmig HBO-drama, Oz, waar hij in een dozijn afleveringen verscheen. Rond die tijd speelde Reddick ook een rol in Law & Order: Special Victims Unit.

The Wire

Maar misschien zou zijn beroemdste rol daarna komen. Reddick werd gecast als Cedric Daniels in The Wire, een ander HBO-drama dat Simon schreef en ook creëerde.

Hoewel de serie destijds geen doorbraakhit was, is het een van de meest geprezen en invloedrijke series van de 21e eeuw geworden. Reddick, die in alle zestig afleveringen voorkomt, is een opkomende kracht bij de politie van Baltimore en wordt tijdens de vijf seizoenen gepromoveerd van luitenant tot majoor en commissaris.

Tijdens zijn periode bij The Wire heeft Reddick ook gespeeld in Law & Order en CSI: Miami en had hij een gastrol in Law & Order: Criminal Intent. Hij had ook een terugkerende rol in Lost en verscheen in afleveringen van It's Always Sunny in Philadelphia en Numb3rs voordat hij een andere rol kreeg waarvoor hij erg bekend zou worden.

Reddick werd gecast in het eerste seizoen van Fox's Fringe als Phillip Broyles, een speciale agent van Homeland Security die de Fringe divisie leidde die onverklaarbare fenomenen en terrorisme onderzocht. Hij verscheen in de meeste van de honderd afleveringen van de serie van J.J. Abrams, Roberto Orci en Alex Kurtzman, die van 2008-13 werd uitgezonden.

Fringe

Na Fringe (foto) volgden nog veel meer gastrollen voor Reddick, waaronder in The Blacklist, Wilfred (US) en Intelligence. Toen kwam John Wick langs.

Reddick speelde in 2014 mee in de film die de actiefranchise lanceerde als Charon, de conciërge van het Continental Hotel in New York die vaak samenwerkt met Keanu's titulaire personage. Hij verscheen in alle Wick-films, inclusief Chapter Four, die op 24 maart in première gaat. Hij heeft ook de stem van Charon in het videospel John Wick Hex uit 2019.

In feite was Reddick ook productief als stemacteur. In animatieseries was hij onder meer verantwoordelijk voor Rick and Morty, Castlevania, Paradise PD, Farzar, The Legend of Vox Machina en DuckTales (2017).

Na de eerste Wick keerde Reddick terug naar gastrollen op tv, met één of meer afleveringen van series als American Horror Story en Carrier, voordat hij weer een vaste rol kreeg in Bosch, het populaire misdaaddrama op Prime Video met Titus Welliver als de meedogenloze detective Harry Bosch. Reddick speelde politiechef Irvin Irving in alle 68 afleveringen van de serie van 2014-21.

Corporate

De acteur zou nog een andere vaste rol krijgen tijdens de looptijd van Bosch, dit keer in Comedy Central's Corporate (foto). Hij speelde de uber-kapitalist Christian DeVille, CEO van de megacorporatie Hampton DeVille, die graag het leed van anderen omzet in gemakkelijk geld. Hij verscheen in achttien van de 24 afleveringen van de serie van 2018-20.

Vorig jaar nog behoorde Reddick tot de vaste cast van Resident Evil (2022), de Netflix-serie die losjes is gebaseerd op de populaire videogamefranchise. Hij speelde meerdere leden van dezelfde Wesker familie in de live-action serie, die werd geannuleerd na het eerste seizoen van acht afleveringen.

Op het witte doek heeft Reddick recentelijk onder meer gewerkt aan Godzilla vs. Kong, One Night in Miami, Sylvie's Love, Faith Based en Angel Has Fallen.

Hij herneemt zijn Charon-rol voor Ballerina, de John Wick spin-off film met Ana de Armas in de hoofdrol, en heeft ook verschillende rollen in toekomstige films en series, waaronder 20th Century Studios' White Men Can't Jump remake, The Caine Mutiny Court-Martial en het door John Ridley gesteunde Shirley, geproduceerd door en met One Night in Miami-regisseur Regina King in de hoofdrol.

Reddick wordt overleefd door zijn vrouw Stephanie en hun kinderen Yvonne en Christopher.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

JanWillemK
JanWillemK 18 maart 2023, 09:07
Kolere zeg, zeer droevig nieuws!

Mijn introductie aan de televisie wereld begon ongeveer toen hij zijn mega rol te pakken had in The Wire. Hij was 1 van de 3(?) acteurs die een rol had in elke aflevering van de serie.
Van The Wire, tot John Wick, tot Bosch, tot Resident Evil. Hij wist elke film en serie tot een hoger niveau te tillen.
Uiteraard kon zijn stem ook niet ontbreken in verschillende series zoals onder andere Batman en de game Horizon Zero Dawn.

Wat heb ik genoten van zijn acteerkunsten.
Rust zacht Lance!

@Dave, heel mooi uitgebreid artikel voor deze held!
Sproet2jes
Sproet2jes 18 maart 2023, 12:08
Oh..wat erg.!
Sluit me aan bij JanWillemK, ken hem van veel series oa The Wire, Fringe, Bosch etc. hij maakte grote indruk op me. Geweldige acteur vond ik hem, was altijd heel verheugd als hij meespeelde in een serie. Groot verlies. Rest in Peace.
wilfilm
wilfilm 18 maart 2023, 17:51
Gecondoleerd
antimidant
antimidant 18 maart 2023, 21:41
Vervelend om te horen.
TragicError
TragicError 18 maart 2023, 22:01
Een groot gemis. Lance heeft zo'n unieke stem, ook keek je niet naar het scherm, je herkende hem direct.
Ik zal komende donderdag (John Wick 4) zeker aan hem denken
Roderic1
Roderic1 20 maart 2023, 09:52
Wat jammer, echt een top acteur!
Log in om een reactie achter te laten