Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
24-actrice Annie Wersching (45) overleden

24-actrice Annie Wersching (45) overleden

Actrice Annie Wersching, bekend van haar rollen in onder andere 24, Bosch en Timeless, is overleden aan kanker. Wersching was 45 jaar, bevestigde haar publicist.
Wersching bleef zelfs na haar diagnose in 2020 doorgaan met filmen, Zo had ze prominente rollen in onder andere Star Trek: Picard, als de Borg-koningin in het tweede seizoen, en ABC's The Rookie. Ze zat ook in de videogame versie van The Last of Us, waarop HBO's nieuwste hitserie is op gebaseerd en in Marvel's Runaways van Hulu.



Wersching (foto) begon haar acteer carrière in 2002 met een gastrol in de UPN-science fictionserie Star Trek: Enterprise. Meerdere gastrollen in verschillende series volgden totdat ze in 2009 gecast werd in het zevende seizoen van FOX-actiehit 24 met Kiefer Sutherland in de hoofdrol, Twee seizoenen speelde Wersching de rol van FBI-agente Renee Walker alvorens haar personage noodlottig aan haar einde komt.

In 2014 begint Wersching aan haar rol van Julia Brasher in de Prime Video-misdaadserie Bosch tegenover Titus Welliver. In het eerste seizoen speelt zij hierin een vaste rol, in het tweede en zevende (laatste) seizoen heeft zij een gastrol. Haar rol in Star Trek: Picard in 2022 was haar laatste rol op televisie.

Wersching's echtgenoot, acteur Stephen Full, gaf een verklaring uit. "Er is een groot gat in de ziel van deze familie vandaag. Maar ze liet ons het gereedschap na om het te vullen. Ze vond verwondering in het eenvoudigste moment. Ze had geen muziek nodig om te dansen. Ze leerde ons niet te wachten tot het avontuur je vindt. Ga het zoeken. Het is overal. En we zullen het vinden.

"Als ik onze jongens, de ware liefdes van haar leven, over de kronkelende oprit en straat reed, riep ze BYE! totdat we buiten gehoorsafstand en in de wereld waren. Ik kan het nog steeds horen. Dag mijn Buddie. "Ik hou van jullie kleine familie..."

Jon Cassar, regisseur en producent van 24, bracht ook een eerbetoon. "Mijn hart is gebroken in meer stukken dan ik kan tellen. Annie kwam in mijn wereld met een open hart en een aanstekelijke lach. Met zoveel talent nam ze mijn adem weg. Annie werd meer dan een collega, ze werd een echte vriendin voor mij, mijn familie en elk cast- en crewlid dat met haar werkte. Ze zal echt gemist worden door hen en de fans waar ze altijd tijd voor vond. Annie je zult gemist worden, je hebt je stempel gedrukt en we zijn er allemaal beter door geworden."

Wersching is geboren en getogen in St. Louis door haar ouders Sandy en Frank.

Nabestaanden zijn haar man en kinderen Freddie, 12; Ozzie, en Archie, 4.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

JanWillemK
JanWillemK 30 januari 2023, 12:49
Wat een kut ziekte is het ook.. 45 is veels te jong!

Prachtige actrice die het uitstekend deed in The Vampire Diaries en Bosch!
Ik wist overigens niet dat zij de stem van Tess deed in de game The Last of Us!
SLP
SLP 30 januari 2023, 16:00
Ja, heel triest nieuws. Zó jong nog! Geweldige actrice en leek me altijd ook een oprecht vriendelijke vrouw.
Log in om een reactie achter te laten