Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Cheers-actrice Kirstie Alley (71) overleden

Cheers-actrice Kirstie Alley (71) overleden

Actrice Kirstie Alley is gisteren, 5 december 2022, op 71-jarige leeftijd na een kort gevecht tegen kanker overleden.
Het overlijden van de actrice werd maandagavond bevestigd door haar kinderen: "Zo iconisch als ze was op het scherm, ze was een nog geweldigere moeder en grootmoeder."

De kinderen van Alley, True en Lillie Parker, maakten bekend dat de actrice aan kanker is overleden. In een verklaring hebben True en Lillie bevestigd dat Alley maandag is overleden.

"We zijn bedroefd om u te informeren dat onze ongelooflijke, felle en liefdevolle moeder is overleden na een strijd met kanker, die pas onlangs is ontdekt," zeiden ze in deze verklaring.

"Ze werd omringd door haar naaste familie en vocht met grote kracht, ons achterlatend met een zekerheid van haar nooit eindigende levensvreugde en welke avonturen er ook in het verschiet liggen," vervolgden ze. "Zo iconisch als ze was op het scherm, was ze een nog verbazingwekkender moeder en grootmoeder."



Kirstie Alley (foto) werd in Nederland bekend door haar rol in de serie North and South (1985) over de Amerikaanse Burgeroorlog. Alley werd pas echt beroemd in 1987 toen ze de hoofdrol speelde als Rebecca Howe in NBC's Cheers. Ze verdiende een Golden Globe voor beste actrice en een Emmy Award voor uitmuntende hoofdrolspeelster voor haar rol in de comedyserie in 1991. Ze won haar tweede Emmy Award voor haar vertolking van Sally Goodson in de televisiefilm David's Mother in 1994.

Alley verscheen ook in televisieseries als Veronica's Closet (1997-2000), Fat Actress (2005), Kirstie (2013-2014) en Scream Queens (2015-2016). Op het witte doek is zij bekend van rollen in Star Trek ll: The Wrath of Kahn (1982), Look Who's Talking (1989) en It Takes Two (1995).

In 2011-2012 nam Alley deel aan het twaalfde seizoen van de VS-versie van Dancing with the Stars, waarbij ze tweede werd. Het afgelopen jaar was zij nog te zien (en te horen) in de Amerikaanse versie van The Masked Singer.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

wilfilm
wilfilm 15 december 2022, 15:40
acht jammer maar Gecontroleerd
Log in om een reactie achter te laten