Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Orange Is the New Black-acteur Brad William Henke overleden

Orange Is the New Black-acteur Brad William Henke overleden

Brad William Henke, de voormalige NFL-speler die bekend staat om zijn rol als gevangenisbewaker Desi Piscatella in Orange Is the New Black, is overleden.
De acteur overleed dinsdag, maar een doodsoorzaak werd niet bekendgemaakt. Wel wordt er in verschillende media gezegd dat Henke in zijn slaap is overleden.



Brad William Henke (foto) verscheen in Netflix's Orange Is the New Black als Desi Piscatella, een homoseksuele gevangenisbewaarder in Litchfield Penitentiary die diende als de belangrijkste antagonist van seizoen vier en vijf. Hij deelde een SAG Award voor uitstekende prestaties van een ensemble in een comedyserie in 2017.

Hij had een hoofdrol in de serie Going to California, die één seizoen liep, en had ook terugkerende rollen in Justified, waar hij Coover Bennett speelde, Lost, October Road en Dexter.

Geboren op 10 april 1966 in Columbus, Neb., speelde Henke college football aan de Universiteit van Arizona, waar hij teamcaptain was. In 1990 speelde hij op de verdedigingslinie voor de Denver Broncos in Super Bowl XXIV tegen de San Francisco 49ers.

Na blessures die hem dwongen te stoppen met professioneel football in 1994, begon hij een carrière als acteur en kreeg gastrollen in televisieseries als Chicago Hope, Silk Stalkings, Nash Bridges, ER en The Pretender.

Later was hij te zien in Judging Amy, Law & Order, CSI: Miami, Criminal Minds, Grimm, The Chicago Code, Bones, Longmire, The Bridge, Sneaky Pete, Manhunt: Deadly Games en The Stand (2020). Zijn laatste televisierol was het afgelopen jaar in een aflevering van Law & Order: SVU.

Brad William Henke was 56 jaar oud.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

wilfilm
wilfilm 3 december 2022, 20:50
Gecondeleerd
Futsudo
Futsudo 3 december 2022, 22:13
Veel te jong. Rest in peace.
Log in om een reactie achter te laten