Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

James Michael Tyler overleden

James Michael Tyler, de acteur die Gunther speelde in Friends, stierf zondag 24 oktober vredig in zijn huis in Los Angeles aan de gevolgen van prostaatkanker.
Tyler (foto), bij wie in 2018 de diagnose prostaatkanker werd vastgesteld, vertelde in juni over zijn worstelingen aan Today. Hij bevestigde dat de kanker in een laat stadium zich had verspreid naar zijn botten en ruggengraat, wat leidde tot verlamming van zijn onderlichaam. "Dus uiteindelijk, weet je, zal het me waarschijnlijk te pakken krijgen," zei hij. "Het enige wat ik hoefde te doen, was 's ochtends en' s avonds een pil nemen, en boem - het leven was vrijwel normaal", vertelde hij aan Craig Melvin. Hij zei dat de kanker gemuteerd was precies op het moment van de pandemie.



Hij voegde zich in 1994 bij de cast van Friends in de rol van Gunther, een barista bij Central Perk die verliefd was op Rachel (Jennifer Aniston). Hij verscheen in meer dan 50 afleveringen van de populaire sitcom tot en met de finale van 2004. Gunther werd door fans vaak beschouwd als de onofficiële zevende vriend.

Tyler verscheen ook virtueel in de HBO Max-reünie van de show, die in mei werd uitgezonden. "James was een oprecht aardige, lieve man", vertelde de makers van Friends, Marta Kauffman en David Crane, in een verklaring. "Toen hij als figurant bij Friends begon, viel zijn unieke geest ons op en we wisten dat we een personage van hem moesten maken. Hij maakte Gunthers onbeantwoorde liefde ongelooflijk herkenbaar. Ons hart gaat uit naar zijn vrouw, Jennifer Carno.”

Tyler had ook nog bij- en gastrollen in Modern Music, Just Shoot Me!, Sabrina The Teenage Witch, Scrubs en Episodes.

James Michael Tyler is 59 jaar geworden, R.I.P.

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

wilfilm
wilfilm 11 augustus 2022, 00:17
Gecontroleerd
Log in om een reactie achter te laten