Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Ed Asner overleden

De tv-icoon die Lou Grant speelde in de gelijknamige televisieserie is zondagmorgen vredig overleden in het bijzijn van zijn familie.
Asner, de voormalig president van de Screen Actors Guild, is het meest bekend van zijn rol als de soms nogal opvliegende maar sympathieke hoofdredacteur van de fictieve krant The Los Angeles Tribune. Lou Grant was een spin-off van The Mary Tyler Moore Show waarin Asner dezelfde rol speelde.

Asner won zeven Emmy Awards voor zijn werk, het hoogste aantal voor een mannelijke acteur. En hij gebruikte zijn stem voor diverse animatiefilms, waaronder Up van Disney/Pixar.

Het overlijden van Asner werd zondag bekendgemaakt door zijn familie. ,,Woorden kunnen het verdriet dat we voelen niet uitdrukken. Met een kus op je hoofd, weltrusten papa. We houden van je”, liet zijn familie zondag weten via Asners Twitter-account.


Pixar liet in een statement weten: ,,Ed was onze echte Carl Fredricksen: een laagje chagrijn over een ongelooflijk liefhebbend en aardig mens. We zullen hem ontzettend missen.’’


Filmmaker Michael Moore deelde op Twitter een verhaal over Asner. ,,Toen ik mijn eerste film Roger & Me maakte was ik blut en schreef ik wat beroemde mensen aan om om hulp te vragen. Maar één reageerde, Ed Asner. ‘Ik ken je niet jongen, maar hier is 500 dollar’ stond er op het briefje bij de cheque. ‘Klinkt of het een geweldige film wordt’.”


Asner speelde ook in series als Cobra Kai, The Closer en Dead to Me. Hij speelde als stemacteur in Dug Days van Disney+ dat op 1 september in première zal gaan.
Yitzhak Edward Asner is 91 jaar geworden, R.I.P.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten