Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Actrice Cicely Tyson overleden

Actrice Cicely Tyson overleden

De actrice Cicely Tyson is op 96-jarige leeftijd overleden. Voor haar rol in How To Get Away With Murder werd ze vijf keer genomineerd voor een Emmy.
Cicely Tyson keerde sinds 2015 al regelmatig terug in How to Get Away with Murder als Ophelia Harkness. Ze was vorig jaar voor het laatst te zien in deze rol, in de aflevering Stay. Dit is ook de laatste keer dat de actrice te zien was in een serie. Daarnaast vervulde ze begin vorig jaar ook nog de rol van Miss Luma Lee Langston in Cherish the Day.

In 2019 was ze één aflevering te zien in Madam Secretary en in 2016 speelde ze drie afleveringen de rol van Doris Jones in House of Cards (2013). Daarnaast verscheen ze ook in Law & Order: Special Victims Unit, The Proud Family, The Outer Limits, Touched by an Angel, Roots, King, Sweet Justice, The Marva Collins Story en A Lesson Before Dying.


Cicely Tyson in 1976

Ze ontving in totaal zestien Emmy nominaties, waarvan vijf voor haar rol in How To Get Away With Murder. Ze heeft in haar carrière drie Emmy's gewonnen. Daarnaast heeft ze nog wel vele andere prijzen ontvangen, waaronder een ere-Oscar in 2019. Naast dat de actrice in meerdere series verscheen speelde ze ook rollen in films en in het theater.

De actrice blonk niet alleen uit in haar acteer werk. Ze werd door velen gezien als een pionier in Hollywood en vele zwarte vrouwen zegen haar als een rolmodel. Daarnaast is ze jaren lang opgekomen voor raciale gelijkheid. In 2016 ontving ze voor haar bijdrage aan onder andere kunst en cultuur de hoogste onderscheiding die een burger uit de Verenigde Staten kan ontvangen, Barack Obama gaf haar de Presidential Medal of Freedom.

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Inter
Inter 31 januari 2021, 03:34
Vreselijk nieuws. Ze speelde ijzersterk in How to get Away with Murder en vond haar een zeer goede actrice. Rust in vrede.
Log in om een reactie achter te laten