Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Diana Rigg overleden

Diana Rigg overleden

De Britse actrice Diana Rigg is op 82-jarige leeftijd overleden. De actrice was onder andere te zien als Lady Olenna Tyrell in Game of Thrones.
De bekendheid van Diana Rigg begon toen zij een rol kreeg in de Britste misdaadserie The Avengers uit 1961. Rigg voegde zich in 1965 bij de cast, zij speelde de rol van het personage Emma Peel. Voor deze rol speelde ze al eens een aantal kleine rollen in verschillende series, maar haar rol in The Avengers zorgde voor een doorbraak in haar carrière. Ze verscheen in totaal in 51 afleveringen en werd in 1967 en 1968 voor haar rol genomineerd voor een Emmy Award.

Tegenwoordig is Diana Rigg vooral bekend door de populaire serie Game of Thrones, waarin zij de rol van Lady Olenna Tyrell vervult. In 2013 voegde zij zich bij de cast van de fantasieserie, in datzelfde jaar en een aantal jaar later werd zij ook voor deze rol genomineerd voor een Emmy Award.


Diana Rigg

In maart kreeg de actrice de diagnose kanker, waaraan ze op 82-jarige leeftijd is overleden. De laatste serie waarin Rigg nog een rol speelt moet nog verschijnen. Ze zal nog te zien zijn in de aankomende serie Black Narcissus, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1939.

Verder was de actrice onder andere te zien in Victoria, Detectorists, Penn Zero: Part-Time Hero, You, Me and the Apocalypse, Doctor Who, The Mrs Bradley Mysteries en Rebecca. Rigg kan ook herkend worden uit de James Bond film On her Majesty's secret service, waarin zij de rol speelde van de uiteindelijke enige echte Mrs.Bond.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

BlackBiker
BlackBiker 11 september 2020, 09:04
Onvergetelijk als Emma Peel (voor ouwe zakken als ik, dan :-))
R.I.P....
Log in om een reactie achter te laten