Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Diana Rigg overleden

De Britse actrice Diana Rigg is op 82-jarige leeftijd overleden. De actrice was onder andere te zien als Lady Olenna Tyrell in Game of Thrones.

De bekendheid van Diana Rigg begon toen zij een rol kreeg in de Britste misdaadserie The Avengers uit 1961. Rigg voegde zich in 1965 bij de cast, zij speelde de rol van het personage Emma Peel. Voor deze rol speelde ze al eens een aantal kleine rollen in verschillende series, maar haar rol in The Avengers zorgde voor een doorbraak in haar carrière. Ze verscheen in totaal in 51 afleveringen en werd in 1967 en 1968 voor haar rol genomineerd voor een Emmy Award.

Tegenwoordig is Diana Rigg vooral bekend door de populaire serie Game of Thrones, waarin zij de rol van Lady Olenna Tyrell vervult. In 2013 voegde zij zich bij de cast van de fantasieserie, in datzelfde jaar en een aantal jaar later werd zij ook voor deze rol genomineerd voor een Emmy Award.


Diana Rigg

In maart kreeg de actrice de diagnose kanker, waaraan ze op 82-jarige leeftijd is overleden. De laatste serie waarin Rigg nog een rol speelt moet nog verschijnen. Ze zal nog te zien zijn in de aankomende serie Black Narcissus, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1939.

Verder was de actrice onder andere te zien in Victoria, Detectorists, Penn Zero: Part-Time Hero, You, Me and the Apocalypse, Doctor Who, The Mrs Bradley Mysteries en Rebecca. Rigg kan ook herkend worden uit de James Bond film On her Majesty's secret service, waarin zij de rol speelde van de uiteindelijke enige echte Mrs.Bond.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
11 sep 2020 09:04 -
Onvergetelijk als Emma Peel (voor ouwe zakken als ik, dan :-))
R.I.P....
Reageer

Laatste nieuws

Channel 5 en PBS bevestigen dat er een nieuw seizoen van All Creatures Great and Small (2020) , de reboot van de originele serie uit 1978, aankomt.
Vandaag, 15:00
Nog nooit eerder keken er zoveel mensen naar een aflevering van een HBO Original, als naar de finale afleveringen van het eerste seizoen van The Undoing.
Vandaag, 12:00
1
Er zal toch geen nieuw seizoen verschijnen van de Afrikaanse original Queen Sono. De serie werd in april vernieuwd, maar Netflix heeft het besluit nu teruggetrokken.
Vandaag, 09:00
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op seizoenen 1 -5 van Vikings. We geven twee blu ray’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 15:00
December komt eraan en dat is een hele drukke tijd bij MijnSerie. Maar niet alleen bij MijnSerie is het druk. Ook in de supermarkten, tuincentra en meubelzaken kun je over de hoofden lopen.
Gisteren, 14:00
Sinds 2012 houdt MijnSerie elk jaar een serie van het jaar verkiezing. Onze fantastische schrijvers nomineren elk jaar tien series in vijftien categorieën. Maar elk jaar is er altijd wel een categorie waar de stemmer niet tevreden over is.
Gisteren, 14:00