Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Diana Rigg overleden

De Britse actrice Diana Rigg is op 82-jarige leeftijd overleden. De actrice was onder andere te zien als Lady Olenna Tyrell in Game of Thrones.

De bekendheid van Diana Rigg begon toen zij een rol kreeg in de Britste misdaadserie The Avengers uit 1961. Rigg voegde zich in 1965 bij de cast, zij speelde de rol van het personage Emma Peel. Voor deze rol speelde ze al eens een aantal kleine rollen in verschillende series, maar haar rol in The Avengers zorgde voor een doorbraak in haar carrière. Ze verscheen in totaal in 51 afleveringen en werd in 1967 en 1968 voor haar rol genomineerd voor een Emmy Award.

Tegenwoordig is Diana Rigg vooral bekend door de populaire serie Game of Thrones, waarin zij de rol van Lady Olenna Tyrell vervult. In 2013 voegde zij zich bij de cast van de fantasieserie, in datzelfde jaar en een aantal jaar later werd zij ook voor deze rol genomineerd voor een Emmy Award.


Diana Rigg

In maart kreeg de actrice de diagnose kanker, waaraan ze op 82-jarige leeftijd is overleden. De laatste serie waarin Rigg nog een rol speelt moet nog verschijnen. Ze zal nog te zien zijn in de aankomende serie Black Narcissus, gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1939.

Verder was de actrice onder andere te zien in Victoria, Detectorists, Penn Zero: Part-Time Hero, You, Me and the Apocalypse, Doctor Who, The Mrs Bradley Mysteries en Rebecca. Rigg kan ook herkend worden uit de James Bond film On her Majesty's secret service, waarin zij de rol speelde van de uiteindelijke enige echte Mrs.Bond.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
11 sep 2020 09:04 -
Onvergetelijk als Emma Peel (voor ouwe zakken als ik, dan :-))
R.I.P....
Reageer

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Lyckoviken. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 14:00
Het dertiendelige derde seizoen van Colony verschijnt begin mei op Netflix. De eerste twee seizoenen van de USA Network zijn al te bekijken bij Netflix.
Gisteren, 16:00
4
Het vijfde seizoen van Line of Duty zal vanaf mei uitgezonden worden bij BBC First. Er zal wekelijks een aflevering worden uitgezonden.
Gisteren, 15:00
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op een festivalpas voor het Sneak Peek festival van MyLum. We geven twee passen weg. Doe mee en maak kans op een pas!
Gisteren, 14:00
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Gisteren, 13:00
De vierde Netflix serie die gebaseerd is op een verhaal van Harlan Coben verschijnt binnenkort. Netflix deelt vast de eerste beelden.
Gisteren, 12:00
2