Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Paul Verhoeven gaat Franse serie Bel Ami maken

Paul Verhoeven gaat Franse serie Bel Ami maken

Paul Verhoeven gaat de klassieke roman van Guy de Maupassant 'Bel Ami' verfilmen in een achtdelige serie. Dat heeft producer Saïd Ben Saïd bekendgemaakt.
Paul Verhoeven heeft als regisseur al vele successen geboekt. In Nederland brak hij door met Turks Fruit en later had hij nog succes met Soldaat van Oranje en Zwartboek. Ook internationaal boekte hij succes met Robocop, Total Recall en Basic Instinct. Zijn laatste film, het Franstalige Elle, werd ook goed ontvangen en waarschijnlijk beviel het Verhoeven zo goed dat hij nu een Franstalige serie gaat maken, Bel Ami.

Verhoeven zal optreden als showrunner en ook alle acht de afleveringen regisseren, wat een eigentijdse bewerking zal zijn van de roman die zich afspeelt in de tv-wereld. De serie wordt geschreven door de Nederlander Gerard Soeteman met wie Verhoeven eerder samenwerkte aan Zwartboek, Soldaat van Oranje en Turks Fruit. Producer Saïd Ben Saïd en Verhoeven werkten samen aan Elle. De verwachting is dat het filmen volgend jaar zomer van start gaat in Parijs.

Embed from Getty Images
Paul Verhoeven
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

DAVE2804
DAVE2804 13 mei 2020, 12:13
Beetje vreemde eerste zin:

Paul Verhoeven gaat de klassieke roman van Guy de Maupassant Bel Ami verfilmen in een achtdelige serie. Alsof de schrijver dus Guy de Maupassant Bel Ami heet. Deze zin zou beter tot zijn recht komen als die was:

Paul Verhoeven gaat de klassieke roman "Bel Ami" van Guy de Maupassant verfilmen in een achtdelige serie.
anonymous
anonymous 13 mei 2020, 12:26
Ik had Bel Ami ook als 'Bel Ami' opgeschreven. Denk dat degene die het nakijkt het heeft aangepast.
DAVE2804
DAVE2804 13 mei 2020, 12:41
Ok, dat is best vreemd, haha. Maar dan ligt het in ieder geval niet aan jou, H3nDri3.
Mandy1966
Mandy1966 13 mei 2020, 13:28
Hmm, vreemd. Maar ik heb het inmiddels weer gewijzigd.
BlackBiker
BlackBiker 13 mei 2020, 15:53
Deze zin is ook wat raar: "wat een eigentijdse bewerking zal zijn van de roman die zich afspeelt in de tv-wereld". Ik weet redelijk zeker dat deze roman uit 1885 zich niet afspeelt in de TV wereld :-). Maar de bewerking van deze roman dan waarschijnlijk wel?

Maar goed om te zien dat deze regisseur ondanks zijn gevorderde leeftijd (81!) nog altijd nieuwe uitdagingen aan gaat. Volgens mij wordt dit zijn eerste TV serie na Floris.
Log in om een reactie achter te laten