Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Peacock komt met reboot Battlestar Galactica

Peacock komt met reboot Battlestar Galactica

Peacock, de streamingdienst van NBC, heeft aangekondigd te werken aan een Battlestar Galactica reboot.
In 1978 verscheen het originele Battlestar Galactica (1978) bij ABC. De serie gaat over een groep mensen die vechten voor het voortbestaan van de mens. Na oorlogen met het robot-ras de Cylons zijn de twaalf kolonies vernietigd. De overlevenden, samen gekomen in een colonne ruimteschepen aangevoerd door de Galactica, zijn op zoek naar een plek om te overleven, op zoek naar de geheimzinnige dertiende kolonie genaamd Aarde. De serie liep van 1978 tot en met 1979.

In 2004 volgde een reboot met Battlestar Galactica (2004) door SyFy. Deze liep van 2004 tot en met 2009 en kreeg met Battlestar Galactica: Blood & Chrome en Caprica twee spin-offs. De nieuwe reboot voor Peacock zal worden gemaakt door Sam Esmail (Mr. Robot) en zal worden geschreven door Michael Lesslie (The Little Drummer Girl (2018), Lesslie is ook de showrunner.

Een Cylon uit Battlestar Galactice (2004)
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

JanWillemK
JanWillemK 5 mei 2020, 10:37
Dat is nog eens goed nieuws. Ik was een groot fan van Mr. Robot dus ik ben erg blij met Sam Esmail!
Ik ben erg benieuwd naar het resultaat.

Ik hoop dat de schrijver de humanoid cylons ook weer terug laten keren!
BlackBiker
BlackBiker 5 mei 2020, 11:33
Ik snap absoluut niet waar dit voor nodig is.
Laat ze een origineel nieuw verhaal bedenken. De BSG van Ronald Moore is wat mij betreft de ultieme. Ik zit totaal niet te wachten op weer een andere versie van het al bekende verhaal.
anonymous
anonymous 5 mei 2020, 14:39
Een nieuw platform wil meteen scoren natuurlijk en sci-fi is nog steeds erg populair. NBC heeft niet de rechten voor Star Trek of Star Wars dus is BSG een makkelijke keuze. Naamsbekendheid en al een bestaande fanbase.

Ben wel benieuwd wat ze gaan doen. De reboot in 2004 was in de grote verhaallijnen gelijk aan het origineel. Als ze dat nu ook gaan doen ben ik het met BlackBiker eens, totaal onnodig.
Flash
Flash 5 mei 2020, 21:55
Groot fan van de serie uit 2004. Ben benieuwd!
Log in om een reactie achter te laten