Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Overzicht nieuwe series in mei 2020

Gelukkig zijn er al heel wat series opgenomen voor dat het corona-virus de wereld in zijn greep hield. Er zijn dus wel wat series die zullen uitkomen in mei. Maar de onderstaande lijst is uiteraard onder voorbehoud.

Het kan namelijk zo maar zijn dat ze series toch weer gaan uitstellen of verschuiven. Hou daarom de MijnSerie nieuwsberichten goed in de gaten, we zullen proberen je daar zoveel mogelijk van op de hoogte te houden.

Hieronder staan alle* series die mei 2020 nieuw zijn en in première zullen gaan.

Betty

Te zien vanaf: Vrijdag 1 mei bij HBO.
Het verhaal: Betty volgt een groep diverse, jonge vrouwen die navigeren door de overwegend op mannen gerichte wereld van skateboarden in New York City.
De cast: Ajani Russell, Ardelia Lovelace, Mina Moran, Rachelle Vineberg en Kabrina Adams.
Genre: Sport, komedie


Upload

Te zien vanaf: Vrijdag 1 mei bij Amazon.
Het verhaal: Upload speelt zich af in de toekomst, waar mensen zichzelf kunnen uploaden naar een hiernamaals van hun keuze. Wanneer Nathan een vroege dood sterft, wordt hij begroet door Nora in zijn versie van de hemel. De serie volgt de twee terwijl Nathan aan het leven gewend raakt, weg van zijn geliefden, en de levende Nora worstelt om te blijven drijven terwijl ze in het hiernamaals naast Nathan werkt.
De cast: Robbie Amell, Andy Allo, Kevon Bigley, Zainab Johnson, Allegra Edwards en Owen Daniels.
Genre: Sciencefiction, komedie


Trying

Te zien vanaf: Vrijdag 1 mei bij Apple TV+.
Het verhaal: Het enige dat Jason en Nikki willen is een baby. Maar het is het enige dat ze gewoon niet kunnen hebben. Trying gaat over opgroeien, settelen en van iemand houden.
De cast: Rafe Spall, Esther Smith, Imelda Stauton, Ophelia Lovibond en Oliver Chris.
Genre: Komedie


Hollywood (2020)

Te zien vanaf: Vrijdag 1 mei bij Netflix.
Het verhaal: Hollywood (2020) speelt zich af in het L.A. van de jaren veertig en wordt omschreven als een soort 'love letter' aan de filmwereld van weleer, waarbij ook de rol van ras, gender en seksualiteit centraal staat.
De cast: Darren Chris, David Corenswet, Laura Harrier, Samara Weaving, Jeremy Pope en Jake Picking.
Genre: Drama


Into the Night

Te zien vanaf: vrijdag 1 mei bij Netflix.
Het verhaal: In Into the Night begint de zon op onverklaarbare wijze alles op zijn pad te doden, behalve 'gelukkige' passagiers en bemanning van een nachtvlucht vanuit Brussel, terwijl ze proberen naar het westen te vliegen - in de veiligheid van de donkere nacht.
De cast: Mehmet Kurtulus, Jan Bijvoet, Pauline Etienne, Laurent Capelluto, Astrid Whettnall en Edwin Thomas
Genre: Sciencefiction


Disney Gallery: The Mandalorian

Te zien vanaf: Maandag 4 mei bij Disney+.
Het verhaal: Disney Gallery: The Mandalorian is een achtdelige documentaire serie over de serie The Mandalorian die eind vorig jaar op Disney+ verscheen. In de verschillende afleveringen wordt een kijkje achter de schermen geboden van de serie die zich afspeelt tussen de gebeurtenissen van Return of the Jedi en The Force Awakens uit de Star Wars-filmreeks. Uitvoerend producent Jon Favreau ondervraagt de cast en crew over het maken van de serie.
De gastheer: Jon Favreau.
Genre: Documentaire


The Eddy

Te zien vanaf: Vrijdag 8 mei bij Netflix.
Het verhaal: Gevestigd in het hedendaagse multiculturele Parijs, draait het in The Eddy om een club, de eigenaar, de huisband en de chaotische stad die hen omringt. Beschikt over dialoog in het Frans, Engels en Arabisch.
De cast: Tahar Rahim, Andre Holland, Leila Bekhti, Joanna Lukig, Amandla Stenberg en Randy Kerber.
Genre: Miniserie


Solar Opposites

Te zien vanaf: Vrijdag 8 mei bij Hulu.
Het verhaal: Solar Opposites draait om een familie van aliens uit een betere wereld die hun toevlucht moeten zoeken in Midden-Amerika. Ze zijn het oneens over de vraag of de aarde verschrikkelijk of ontzagwekkend is.
De stemmencast: Sean Giambrone, Justin Roiland en Mary Mack
Genre: Animatie


Valeria (2020)

Te zien vanaf: Vrijdag 8 mei bij Netflix.
Het verhaal: Een schrijver in een creatieve en huwelijkscrisis vindt in Valeria (2020) toevlucht en steun bij haar drie beste vrienden. Gebaseerd op de romans van Elisabet Benavent
De cast: Diana Gómez, Paula Malia en Maxi Iglesias.
Genre: Drama


The Great

Te zien vanaf: Vrijdag 15 mei bij Hulu.
Het verhaal: The Great is een genre-buigende, anti-historische rit door 18e-eeuws Rusland na de wild komische opkomst van Catherine the Nothing naar Catherine the Great.
De cast: Ella Fanning, Nicholas Hoult, Phoebe Fox, Adam Godley, Gwilym Lee en Charity Wakefield.
Genre: Miniserie


White Lines

Te zien vanaf: Vrijdag 15 mei bij Netflix.
Het verhaal: In de misdaadserie White Lines wordt het lichaam van een bekende dj uit Manchester ontdekt, twintig jaar na zijn mysterieuze verdwijning op Ibiza. Wanneer zijn zus (Laura Haddock) terugkeert naar het eiland om uit te zoeken wat er is gebeurd, belandt ze in een wereld vol dansclubs, leugens en doofpotaffaires.
De cast: Guillermo Lasheras, Pedro Casablanc, Javier Garrido García, Belén López en Marta Milans.
Genre: Misdaad


Hightown

Te zien vanaf: Zondag 17 mei bij Starz.
Het verhaal: Jackie Quiñones, is in Hightown een feestende lesbische agent van de National Marine Fisheries Service, die volledig van slag raakt wanneer ze een lichaam ontdekt in Cape Cod Bay. Om het trauma aan te pakken, neemt Jackie de eerste stappen in de richting van soberheid - totdat ze ervan overtuigd wordt dat het aan haar is om de moord op te lossen, terwijl ze zich in het centrum van de gruwelijke heroïne-epidemie van de Kaap bevindt.
De cast: Monica Raymund, James Badge Dale, Riley Voelkel, Shane Harper, Atkins Estimond en Amaury Nolasco.
Genre: Misdaad


Snowpiercer

Te zien vanaf: Zondag 17 mei bij TNT.
Het verhaal: Snowpiercer speelt zich af in een periode van zeven jaar nadat de wereld een bevroren wereld is geworden door een enorme ecologische ramp en laat zien hoe de laatste levende mensen proberen te overleven door hun leven door te brengen in een enorme trein die constant rondjes rijdt over de aarde.
De cast: Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Mickey Sumner, Sheila Vand, Lena Hall, Alison Wright en Iddo Goldberg.
Genre: Scienceficion


Dead Still

Te zien vanaf: Maandag 18 mei bij Acorn TV.
Het verhaal: Dead Still met zes afleveringen speelt zich af in het Ierland van 1880 in het Victoriaanse tijdperk, hoogtijdagen van 'postmortem-fotografie', en volgt een beroemde herdenkingsfotograaf terwijl hij de moorden op zijn onlangs overleden onderwerpen onderzoekt.
De cast: Michael Smiley, Jimmy Smallhorne, Eileen O’Higgins, Aidan O’Hare, Kerr Logan en Peter Campion.
Genre: Misdaad


DC's Stargirl

Te zien vanaf: Maandag 18 mei bij DC Universe.
Het verhaal: DC's Stargirl volgt het verhaal van Courtney Whitmore, een slimme, atletische en vooral vriendelijke meid, ontdekt dat haar stiefvader een geheim heeft; hij was de sidekick voor een superheld. Door de kosmische staf van de lang verloren held te 'lenen', wordt ze de onwaarschijnlijke inspiratie voor een geheel nieuwe generatie superhelden.
De cast: Brec Bassinger, Anjelika Washington, Yvette Monreal, Luke Wilson, Hunter Sansone en Jake Austin Walker.
Genre: Superhelden


Miriam Margolyes: Almost Australian

Te zien vanaf: Dinsdag 19 mei bij ABC.
Het verhaal: Miriam Margolyes: Almost Australian is een driedelige observationele documentaire die een belangrijk cultureel onderwerp van onze tijd onderzoekt - Australië's veranderende gevoel van nationale identiteit in een periode van toenemende globalisatie en stuimige identiteitspolitiek - door de diep persoonlijke lens van Miriam Margolyes haar eigen poging om een nieuwe Australiër te worden.
De presentator: Miriam Margolyes
Genre: Documentaire

Where Your Eyes Linger

Te zien vanaf: Vrijdag 22 mei bij NAVER tvcast.
Het verhaal: Where Your Eyes Linger vertelt het verhaal van Tae Joo, de 18-jarige enige opvolger van de TB Group. Hij is gezegend met een rijke familie, ziet er goed uit en hoeft zich geen zorgen te maken, omdat hij vaak wordt beschreven als een knappe jongen in de schijnwerpers. Zijn 18-jarige lijfwacht, Goo Koo, is getraind in alle verschillende soorten vechtsporten en is fysiek getraind om een sterk lichaam te hebben. Hij is ook erg attent en Tae Joo is zijn enige vriend, terwijl Goo Koo de enige persoon is die Tae Joo voelt alsof hij kan vertrouwen, en voelt zich opgelucht om hem heen.
De cast: Han Gi-chan en Jang Eui-soo
Genre: Miniserie


Grant

Te zien vanaf: Maandag 25 mei bij History.
Het verhaal: Deze documentaire onderzoekt het levensverhaal van Grant aan de hand van zijn perspectief en ervaringen om een turbulente tijd in de geschiedenis te verkennen: de burgeroorlog en wederopbouw.
De cast: Francis Chouler, Gabriel Harry Meltz, Carel Nel, Brian Heydenrych, Craig Jackson en Dianne Simpson.
Genre: Documentaire


Love Life (2020)

Te zien vanaf: Woensdag 27 mei bij HBO Max.
Het verhaal: Love Life (2020) is een anthologieserie over de reis van de eerste tot de laatste liefde en hoe de mensen met wie we onderweg zijn ons maken tot wie we zijn wanneer we uiteindelijk voor altijd bij iemand eindigen. De serie volgt elk seizoen een andere hoofdrolspeler op zoek naar liefde, waarbij elke aflevering het verhaal vertelt van een van hun relaties.
De cast: Anna Kendrick, Zoë Chao, Sasha Compère, Peter Vack en Scoot McNairy.
Genre: Anthologie


Central Park

Te zien vanaf: Vrijdag 29 mei bij Apple TV+.
Het verhaal: Central Park volgt de heldendaden van een familie die in 's werelds beroemdste park woont.
De stemmencast: Josh Gad, Leslie Odom, Jr., Kristen Bell, Kathryn Hahn, Tituss Burgess, Daveed Diggs, en Stanley Tucci.
Genre: Animatie


Space Force

Te zien vanaf: Vrijdag 29 mei bij Netflix.
Het verhaal: Space Force is een komedie die draait rond de mensen die een nieuwe tak van het leger moeten oprichten.
De cast: John Malkovich, Noah Emmerich, Owen Daniels, Tawny Newsome, Ben Swartz en Diana Silvers.
Genre: Komedie


*Het kan zijn dat er tijdens het publiceren van deze lijst nog datums bekend worden gemaakt, helaas is dit niet te voorkomen. Maar geef het in de reacties door als je nog een serie bent tegen gekomen of er een datum is gewijzigd.

Veel kijkplezier en tot volgende maand.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_DAVE2804
30 apr 2020 13:09 -
Raised By Wolves kan weleens interessant worden. Snowpiercer kijk ik al een tijdje naar uit, dus die sowieso.
Reageer

Laatste nieuws

MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 16:09
Comic Con is voorbij, het nieuws komt nu mondjesmaat binnen. We hebben het nieuws van 27 juli tot en met 2 augustus voor je verzameld.
Vandaag, 09:00
De nieuwe dramaserie Filthy Rich (US) gaat eind september in première en het eerste seizoen van L.A.'s Finest wordt vanaf eind september uitgezonden bij FOX.
Gisteren, 12:00
Als er niets meer verandert gaan de opnames van de Amerikaanse actie politieserie S.W.A.T. (2017) aankomende week weer van start.
Gisteren, 11:00
1
Damon Wayans Jr. (Happy Together (2018)) zal de hoofdrol spelen in een nieuwe actie komedieserie van David Caspe, Matthew en Daniel Libman voor Peacock.
Gisteren, 10:00
Er komt een einde aan La Casa de Papel. Het Spaanse succes van Netflix zal met het recent aangekondigde vierde seizoen (vijfde deel) eindigen.
Gisteren, 09:00
3