Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
J.J. Abrams gaat drie series voor HBO Max maken

J.J. Abrams gaat drie series voor HBO Max maken

HBO Max, de nieuwe streamingdienst van WarnerMedia, heeft drie nieuwe series besteld die worden ontwikkeld door J.J. Abrams en zijn bedrijf Bad Robot.
De drie series die de streamingdienst heeft besteld zijn Duster, Overlook dat is een The Shining spin-off, en een serie (dat wordt omschreven als een groot project gebaseerd op DC Comic karakters) uit het zogenoemde Justice League Dark universum.

Duster wordt geschreven door J.J. Abrams en LaToya Morgan (The Walking Dead, Parenthood) en zal zich afspelen in jaren '70 in het zuid-westen van de Verenigde Staten en gaat over een moedige bestuurder van vluchtauto's voor een opkomend misdaadsyndicaat.

De Shining spin-off Overlook is gebaseerd op het iconische hotel uit het boek (1977) en de film uit 1980. Het vertelt het verhaal van het meest beroemde spookhotel in Amerikaanse fictie. De serie zal een weerzien zijn voor Bad Robot, Stephen King en WarnerBrosTV, die eerder samenwerkten aan Castle Rock. De serie zal worden geschreven door Dustin Thomason en Scott Brown die eerder ook werkten aan Castle Rock. Ondanks de Corona-crisis is het schrijven al begonnen voor deze serie.

De Justice League Dark serie heeft voorlopig nog geen titel. JLD debuteerde in 2011 in de DC Comics en is een team gebaseerd op magische karakters zoals Zatanna, Deadman, Swamp Thing en John Constantine, de laatste twee kregen al eerder hun eigen serie. Swamp Thing (2019) via het streamingdienst van DC en John Constantine kreeg in 2014 een eigen serie op NBC en is tegenwoordig te zien in het Arrow-verse op The CW, voornamelijk in DC's Legends of Tomorrow.

HBO Max gaat volgende maand van start in de Verenigde Staten en gaat daar exclusief Friends en The Big Bang Theory streamen en originals van Warner Media onder andere producties van HBO, Cartoon Network en Adult Swim. Wanneer HBO Max naar Nederland komt is nog niet bekend.

John Constantine
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

DAVE2804
DAVE2804 17 april 2020, 14:18
Leuk artikel en deze series klinken stuk voor stuk interessant.
Megafluffy86
Megafluffy86 17 april 2020, 16:09
Leuk artikel. Wel wat spelfoutjes. De Shinning halverwege Het artikel. Het verteld een verhaal moet volgens mij vertelt zijn. Ben heel benieuwd wel. JJ Abrams maakt toffe content. :)
Log in om een reactie achter te laten