Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Netflix komt met nieuwe serie Painkiller

Eric Newman, bekend als showrunner van de Netflix-series Narcos en Narcos: Mexico, gaat de korte dramaserie Painkiller voor de streamingdienst maken, met als thema de opioïdencrisis in Amerika.

Met de opioïdencrisis wordt de sterfte door overdoses opioïden in de Verenigde Staten aangeduid. De boosdoeners zijn verboden middelen zoals heroïne, maar meer nog legale pijnstillers zoals oxycodon, hydrocodon, fentanyl en tramadol.

De Verenigde Staten consumeren met 5 procent van de wereldbevolking zo'n 80 procent van de jaarlijkse wereldproductie aan opioïden. Het land kent 2,5 miljoen verslaafden aan dergelijke middelen. De oorzaak van de massale verslaving en sterfte wordt vaak gelegd bij het overdreven voorschrijven van opioïden sinds de jaren 90, toen farmaceutische bedrijven nieuwe versies van dergelijke verslavende pijnstillers op de markt brachten en deze bij patiënten en artsen aanprezen als oplossing voor chronische pijnen.

Peter Berg (The Leftovers,) regisseert alle acht afleveringen van de serie Painkiller, geschreven door Micah Fitzerman-Blue en Noah Harpster.


Eric Newman

“De opioïdencrisis is uitgegroeid tot een van de meest verwoestende volksgezondheidscrises van onze tijd”, aldus Eric Newman. “In tegenstelling tot andere drugsepidemieën, geboren uit ondergrondse productie en geheime smokkel, begon deze epidemie op recept - afgegeven door artsen, goedgekeurd door overheidsregulatoren en gepromoot door de farmaceutische sector die miljarden verdiende terwijl het vertrouwen van patiënten en het publiek werd geschaad. Het verhaal van Noah en Micah over hoe dat gebeurde is hartverscheurend en angstaanjagend. Dat gaan we in een achtdelige dramaserie aan de orde stellen.”
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

De Amerikaanse komedieserie Curb Your Enthusiasm is door HBO vernieuwd met een elfde seizoen.
Gisteren, 16:00
1
Netflix heeft een trailer uitgebracht voor Cursed (2020) met Katherine Langford (13 Reasons Why). De serie verschijnt 17 juli bij de streamingdienst.
Gisteren, 15:00
1
In juni mochten we weer naar pretparken, restaurants, bioscopen en escape rooms. Maar helemaal 'vrij' zijn we nog steeds niet. De 1,5 meter samenleving is en blijft een feit. En dat raakt ons allemaal.
Gisteren, 14:00
4
Netflix heeft de Belgische sciencefictionserie Into the Night vernieuwd met een tweede seizoen.
Gisteren, 13:00
2
Netflix heeft Ozark vernieuwd met een vierde seizoen, wat ook het laatste seizoen van de Amerikaanse misdaadserie wordt.
Gisteren, 12:00
2
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Gisteren, 10:56