Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Disney bevestigt nieuwe Star Wars-serie over personage Obi-Wan Kenobi

Disney bevestigt nieuwe Star Wars-serie over personage Obi-Wan Kenobi

Disney komt inderdaad met een nieuwe serie rond het Star Wars-personage Obi-Wan Kenobi, die vertolkt zal worden door Ewan McGregor.
Dat bevestigde Disney in de nacht van vrijdag op zaterdag, op het jaarlijkse Disney-evenement D23 Expo. De serie zal te zien zijn via de streamingsdienst Disney+. Wat de naam van de nieuwe serie wordt is nog niet bekend. Al jaren gingen er geruchten rond over een mogelijke spin off over het personage.

Vorige week zei Ewan McGregor dat hij nog in onderhandeling was over de serie, maar Kathleen Kennedy, de president van filmmaatschappij Lucasfilm, meldde tijdens D23 Expo dat de scripts voor de serie al klaar zijn en het filmen start in 2020.


Ewan McGregor

De nu 48-jarige Schot Ewan McGregor speelde Obi-Wan in de films The Phantom Menace (1999), Attack of the Clones (2002) en Revenge of the Sith (2005). Daarnaast was hij te horen in The Force Awakens uit 2015.

Het wordt de derde Star Wars-serie op Disney+. Vanaf dit najaar is ook The Mandalorian te zien op Disney+. Die serie gaat over een premiejager in de buitenste delen van het Star Wars-universum. Pedro Pascal, die onder te zien was in Game of Thrones en Narcos acteerde, speelt hierin de hoofdrol.

Disney heeft ook een nog titelloze serie in ontwikkeling die een prequel van Rogue One moet worden. Diego Luna pakt daarvoor zijn rol als piloot Cassian Andor weer op.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten