Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Opnamen gestart voor dramaserie Valley Of Tears

Opnamen gestart voor dramaserie Valley Of Tears

In Israël zijn de opnamen gestart van de dramaserie Valley Of Tears. Het is de duurste dramaproductie die ooit in Israël is gemaakt.
De serie gaat over de Jom Kipoeroorlog in 1973 en heeft Lior Ashkenazi in de hoofdrol. De serie is geschreven door Ron Leshem en Amit Cohen. Regisseur is Yaron Zilberman. De achtdelige miniserie Valley Of Tears volgt de Jom Kipoeroorlog door de ogen van jonge strijders. Drie individuen worden weggevaagd door de verwoestingen van de oorlog. De serie kost ongeveer $ 1 miljoen per aflevering.

Het Britse filmbedrijf WestEnd Films heeft wereldwijd distributierechten voor de serie, die wordt geproduceerd door WestEnd, Endemol Shine Israel, United King en de Israëlische publieke omroep KAN. Het is nog onbekend welke zenders de serie Valley Of Tears gaan vertonen.


Hoofdrolspeler Lior Ashkenazi, bekend van de speelfilm Foxtrot

De Jom Kipoeroorlog, ook bekend als de Arabisch-Israëlische oorlog van 1973, werd van 6 tot 25 oktober 1973 gevochten door een coalitie van Arabische staten onder leiding van Egypte en Syrië tegen Israël. De oorlog vond voornamelijk plaats in de Sinaï en de Golan. De oorlog begon toen de Arabische coalitie een gezamenlijke verrassingsaanval op Israëlische posities lanceerde, op Jom Kipoer, de heiligste dag in het jodendom, die ook plaatsvond tijdens de heilige maand van de Ramadan. Duizenden stierven in het conflict.

Schrijver Ron Leshem maakte eerder de Israëlische dramaserie Euphoria (2012) en is een uitvoerend producent van de Engelstalige aanpassing van HBO, Euphoria. Die serie krijgt binnenkort een tweede seizoen terwijl het eerste seizoen nu nog bezig is.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten