Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Opnamen Duitse Luizenmoeder gestart

Opnamen Duitse Luizenmoeder gestart

Zender Sat 1 werkt aan een Duitstalige versie van de succesvolle Nederlandse komedieserie De Luizenmoeder. De opnamen van Die Läusemutter zijn onlangs van start gegaan.
Dat vertelt de Nederlandse regisseur Jan Albert de Weerd, die de serie maakt, in een interview met de NOS. De Duitse zender Sat 1 heeft twee seizoenen besteld. Hoofdpersonage juf Ank wordt gespeeld door actrice Antje Widdra.

Een aantal zaken in het script moest wel ‘verduitst’ worden, vertelt De Weerd. Zo is het begrip ’luizenmoeder’ in Duitsland niet bekend en wordt er geen Sinterklaas gevierd. Daarom gingen de makers op zoek naar thema’s die net zo omstreden en polariserend zijn als Zwarte Piet in Nederland is.

Een heikel actueel onderwerp in Duitsland is bijvoorbeeld ’Inklusion’, wat inhoudt dat gehandicapte kinderen naar ’gewone’ scholen gaan. Ook de nog altijd aanwezige kloof tussen de voormalige BRD en DDR komt uitgebreid aan bod in Die Läusemutter, aldus De Weerd. Het is nog niet bekend wanneer de Duitse remake wordt uitgezonden bij Sat 1.

Video on youtube
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten