Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
National Geographic komt met serie The Right Stuff

National Geographic komt met serie The Right Stuff

National Geographic heeft het groene licht gegeven voor de serie The Right Stuff over de vroege dagen van het Amerikaanse ruimtevaartprogramma en zijn astronauten.
Het is een aanpassing van Tom Wolfe's boek The Right Stuff uit 1979. De serie wordt gemaakt door Leonardo DiCaprio's Appian Way en Warner Horizon Scripted Television,

Met Wolfe's boek als startpunt begint het eerste seizoen in 1958. Dat is het hoogtepunt van de Koude Oorlog, waarbij de Sovjets de ruimtewedloop leiden en de VS het project Mercury van de NASA lanceren. Het boek The Right Stuff werd eerder in 1983 aangepast tot een speelfilm.

7089 TheRightStuff2

De serie wordt beschreven als ‘een heldere, niet-nostalgische kijk op het leven van de ambitieuze astronauten en hun families, die onmiddellijk beroemdheden werden in een competitie hen mogelijk zou doden of, bij succes, onsterfelijk zou maken’. Volgende seizoenen gaan over het Apollo Space Program, de maanlanding en andere missies.

"De verhalen achter de schermen van de astronauten in Tom Wolfe's bestseller The Right Stuff zijn boeiend, provocerend en tijdloos," zei Carolyn Bernstein, uitvoerend vice president van Global Geographic. "Het verhaal van het boek sluit perfect aan bij de elementen waarnaar we op zoek zijn in scriptprojecten: op feiten gebaseerd, vermakelijk en gericht op het tonen van grensverleggende menselijke prestaties."
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten