Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
HBO laat Zweedse dramaserie Beartown maken

HBO laat Zweedse dramaserie Beartown maken

HBO Europe werkt aan een Zweedse dramaserie met als titel Beartown. Het is gebaseerd op de best verkochte roman van Fredrik Backman: A Man Called Ove.
De serie gaat over een kleine, door hockey geobsedeerde stad in de Zweedse wildernis. De gemeenschap wordt daar verscheurd door een gewelddadige daad. Beartown is een dramaserie van vijf afleveringen, gemaakt door regisseur Peter Gronlund (Drifters, Goliath) op basis van een scenario van Anders Weidemann. Acteurs zijn Antonia Pyk, Linn Gottfridsson, Ulf Stenberg en Aliette Opheim.

6998 ManCalled

Filmlance International, onderdeel van Endemol Shine Group, produceert de serie voor HBO Europe. Beartown wordt begin dit jaar gefilmd op locatie in het noorden van Zweden. De serie gaat in première bij HBO Nordic en HBO Europe.

Beartown is de derde Scandinavische originele serie van HBO Europe, na Gosta, een dramaserie van de Zweedse regisseur Lukas Moodysson, en de science-fiction satireserie Beforeigners van de makers van Lilyhammer die is opgenomen in Noorwegen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

Scarfacelift
Scarfacelift 31 januari 2019, 13:50
Heb het boek in een dag verslonden, erg beniewd naar de serie!!
Log in om een reactie achter te laten