Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Disney kondigt series aan voor nieuwe streamingplatform

Disney kondigt series aan voor nieuwe streamingplatform

Disney heeft liveactionseries aangekondigd voor het nieuwe streamingplatform dat in 2019 wordt gelanceerd. Het platform blijkt Disney+ te gaan heten.
Een van de series draait om Cassian Andor, gespeeld door Diego Luna, een hoofdrolspeler in de film Rogue One: A Star Wars Story. De serie speelt zich af in de jaren voorafgaand aan de film en gaat waarschijnlijk over het begin van de rebellen. Luna speelt een spion van de rebellen.

De tweede liveactionserie heet The Mandalorian en wordt geregisseerd door Jon Favreau en Dave Filoni. Ook deze serie heeft een verband met Star Wars en speelt zich af na de val van de Empire en voor het ontstaan van de First Order.

Embed from Getty Images
Diego Luna

Loki is de derde liveactionserie en dat is een van de figuren uit de Avengers-films, een Marvel-productie. De series van Marvel zijn nu nog te zien op Netflix. Disney-baas Bob Iger bevestigde dat de serie in ontwikkeling is maar wanneer de serie op het nieuwe platform te zien is werd niet bekendgemaakt. Of Tim Hiddleston, net als in de Avengers-films, Loki speelt is ook nog niet duidelijk.

Eerder was al bekend dat Disney al zijn eigen content van Netflix gaat halen en dat alle Marvel-producties waarschijnlijk ook van Netflix zullen verdwijnen. Aanvankelijk is het plaform Disney+ alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Daarna zal de dienst wereldwijd worden aangeboden.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

Solis
Solis 9 november 2018, 18:25
Ik denk dat dit een grote concurrent van Netflix gaat worden.
renzoroy
renzoroy 9 november 2018, 18:50
Aan de andere kant ook weer niet. Er gaat alleen familie vriendelijke content op komen, niks R-rated, plus dat mensen ook wel eens wat anders willen kijken behalve disney sprookjes, star wars en superhelden series.
anonymous
anonymous 9 november 2018, 20:33
Moet ook nog gaan zien of dit wat wordt. Ze zetten wel heel erg in op bestaand succes, maar dan met B figuren. Loki, en dan nog niet weten of Hiddlestone het gaat doen, is natuurlijk geen blikvanger. Disney/Marvel films gaan ook wel in de bioscopen verschijnen, want anders mogen ze niet meedingen voor de filmprijzen en de mega budgetten moeten ook terugverdient worden.
Olga2000
Olga2000 9 november 2018, 23:13
Denk evens na hoe veel kindjes er in families zitten? Die zijn allemaal dol op Disney tekenfilms.
Trouwens, Disney komt waarschijnlijk toch vrij snel naar Nederland. Er is al een website!
https://preview.disneyplus.com/nl/
Log in om een reactie achter te laten