Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

FX maakt gelimiteerde serie Shogun

Shogun, gebaseerd op de klassieke bestseller van James Clavell, zal een gelimiteerde serie worden van tien afleveringen.

FX heeft nieuw leven ingeblazen in het gelijknamige boek uit 1975 waar al eerder een serie over is gemaakt. In 1980 kwam NBC met de serie James Clavell's Shogun die gaat over liefde en oorlog, tegen de spectaculaire achtergrond van het feodale Japan aan het begin van de 17de eeuw. John Blackthorne (Richard Chamberlain, The Thorn Birds), is een Engelse zeeman die schipbreuk lijdt aan de kust van Japan. Nadat hij gered is, wordt hij getuige van een dodelijke strijd waarbij Toranaga (Toshiro Mifune, Rashomon) is betrokken, een machtige krijgsheer die alles op alles zet om Shogun, hoogste militaire dictator, te worden. Maar ook Blackthorne zelf voelt zich op onweerstaanbare wijze aangetrokken tot het machtsspel en voordat hij het weet, is hij de eerste gai-jin (buitenlander) die de strijd aangaat om samoerai te worden.

De nieuwe serie van FX zal uitvoerend worden geproduceerd door Andrew Macdonald en Allon Reich van DNA TV (Trainspotting), Michael De Luca (The Social Network), Michaela Clavell, Tim Van Patten (The Sopranos), Eugene Kelly (Westworld) en Ronan Bennett (Public Enemies). De laatste twee zullen de serie ook gaan schrijven. Het zal de grootste internationale productie gaan worden tot nu voor FX. Shogun zal worden opgenomen in Groot Brittannië en Japan.

John Landgraf, CEO van FX Networks en FX Producties vertelde: “Het verhaal van Shogun heeft sinds het boek van James Clavell de lezers al meer dan 40 jaar gefascineerd. Het thema van een buitenstaander die een nieuwe cultuur tegenkomt is vandaag nog net zo relevant als toen. We zijn vereerd om de serie voor de hedendaagse kijkers te mogen maken en laten zien.”

James Clavell's Shogun uit 1980
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Timmetje
05 aug 2018 08:23 -
Klinkt goed! Enig idee wanneer we deze mogen verwachten?
Reageer
avatar_Roeman
05 aug 2018 09:04
Nee, helaas daar is nog niets over bekend. Maar hou MijnSerie in de gaten, zodra er meer bekend is zullen we daar zeker over berichten.
Reageer

Laatste nieuws

Naast Diego Luna, die terugkeert in zijn rol, zal Adria Arjona (Emerald City) een van de hoofdrollen vervullen. Onder andere Denise Gough speelt ook een rol in de serie.
Vandaag, 12:00
FX heeft de nieuwe premièredatum voor het vierde seizoen van de Amerikaanse anthologieserie Fargo bekend gemaakt, het seizoen verschijnt eind september.
Vandaag, 10:00
Ferry zint op wraak en Bob gaat undercover bij een bende wapenhandelaars. Het tweede seizoen van Undercover gaat in september van start bij Netflix.
Gisteren, 13:00
Ook in de week van 3 tot en met 9 augustus hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 32.
Gisteren, 09:00
Hulu heeft aangekondigd dat er een hoofdrolspeelster is gecast voor de nieuwe dramaserie The Girl from Plainville.
zondag, 14:00
HBO Max heeft een premièredatum aangekondigd voor de langverwachte sciencefictionserie Raised by Wolves (2020).
zondag, 13:00
2