Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Octavia Spencer in Netflix-serie over Afro-Amerikaanse activiste

Octavia Spencer gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe Netflix-serie Madam C.J. Walker. De serie gaat over de eerste Amerikaanse vrouw die op eigen kracht een miljoen verdiende en uitgroeide tot een activist voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

Madam C.J. Walker, die in 1867 werd geboren als Sarah Breedlove, was aan het begin van de twintigste eeuw één van de eerste Amerikanen die haarproducten ontwikkelde voor Afro-Amerikaanse vrouwen. Het bedrijfje dat ze daarin opzette, groeide uit tot een goedlopende onderneming. Walker zette een deel van het geld dat ze daarmee verdiende in voor instellingen die opkwamen voor de rechten van Afro-Amerikanen. Ze overleed in 1919.

Embed from Getty Images
Octavia Spencer

Walker was wees toen ze 7 jaar oud was, trouwde op haar 14e en werd weduwe op 20-jarige leeftijd. Ze bracht twee decennia door als wasvrouw en verdiende $ 1,50 per week. Alles veranderde echter na Walkers ontdekking van een revolutionaire haarverzorgingsformule voor zwarte vrouwen.

De serie is gebaseerd op het boek On Her Own Ground, geschreven door de achterkleindochter van C.J. Walker, A’Leila Bundles en krijgt acht afleveringen. Madam C.J. Walker wordt geproduceerd door onder meer Spencer zelf en basketballer LeBron James. James’ SpringHill Entertainment is de producent, samen met Zero Gravity en Warner Bros. Television.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

HBO Max heeft een premièredatum aangekondigd voor de langverwachte sciencefictionserie Raised by Wolves (2020).
Vandaag, 13:00
Het tweede seizoen van de Britse romantische fantasieserie A discovery of Witches verschijnt volgend jaar januari, het seizoen werd in 2018 besteld.
Vandaag, 12:00
Het productiebedrijf Bad Robot van J.J. Abrams bewerkt Untamed van Glennon Doyle tot een serie. Het boek werd dit jaar gepubliceerd.
Vandaag, 10:00
De film Stay Tuned uit 1992 wordt door AMC bewerkt tot een gelijknamige serie, afkomstig van Ian Goldberg en Richard Naing.
Vandaag, 09:00
De dramatische misdaadserie Troppo, waarin Thomas Jane (The Expanse) de hoofdrol zal spelen, is gebaseerd op het boek Crimson Lake.
Gisteren, 13:00
TBS heeft de Amerikaanse komedieserie Miracle Workers (2019), met Daniel Radcliffe (The Simpsons), vernieuwd met een derde seizoen.
Gisteren, 12:00