Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Octavia Spencer in Netflix-serie over Afro-Amerikaanse activiste

Octavia Spencer gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe Netflix-serie Madam C.J. Walker. De serie gaat over de eerste Amerikaanse vrouw die op eigen kracht een miljoen verdiende en uitgroeide tot een activist voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

Madam C.J. Walker, die in 1867 werd geboren als Sarah Breedlove, was aan het begin van de twintigste eeuw één van de eerste Amerikanen die haarproducten ontwikkelde voor Afro-Amerikaanse vrouwen. Het bedrijfje dat ze daarin opzette, groeide uit tot een goedlopende onderneming. Walker zette een deel van het geld dat ze daarmee verdiende in voor instellingen die opkwamen voor de rechten van Afro-Amerikanen. Ze overleed in 1919.

Embed from Getty Images
Octavia Spencer

Walker was wees toen ze 7 jaar oud was, trouwde op haar 14e en werd weduwe op 20-jarige leeftijd. Ze bracht twee decennia door als wasvrouw en verdiende $ 1,50 per week. Alles veranderde echter na Walkers ontdekking van een revolutionaire haarverzorgingsformule voor zwarte vrouwen.

De serie is gebaseerd op het boek On Her Own Ground, geschreven door de achterkleindochter van C.J. Walker, A’Leila Bundles en krijgt acht afleveringen. Madam C.J. Walker wordt geproduceerd door onder meer Spencer zelf en basketballer LeBron James. James’ SpringHill Entertainment is de producent, samen met Zero Gravity en Warner Bros. Television.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Anne+ komt terug. In het eerste seizoen zagen we hoe de lesbische twintiger Anne terugblikt op haar turbulente leven tijdens haar studententijd en hoe diverse meisjes en relaties haar hebben gevormd tot de persoon die zij nu is.
Vandaag, 16:00
Hulu wint de strijd om de nieuwste thrillerdrama serie van de Oscarwinnende schrijver Graham Moore (The Imitation Game). Verschillende netwerken hadden interesse in The Holdout, gecreëerd en geschreven op basis van het nieuwste boek van Moore.
Vandaag, 15:00
Showtime heeft een pilot besteld van The Curse, een komedieserie van de regisseurs en co-schrijvers Benny en Josh Safdie (Uncut Gems) en bedenker Nathan Fielder (Nathan for You).
Vandaag, 14:00
The Walking Dead is een Amerikaanse horrorserie van de zender AMC. De serie loopt al sinds oktober 2010.
Vandaag, 13:00
On My Block is een Amerikaanse komedieserie van Netflix. De serie ging in première in maart 2018. Het derde seizoen verschijnt in maart 2020.
Vandaag, 12:00
Eric Newman, bekend als showrunner van de Netflix-series Narcos en Narcos: Mexico, gaat de korte dramaserie Painkiller voor de streamingdienst maken, met als thema de opioïdencrisis in Amerika.
Vandaag, 11:06