Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

SBS6 brengt nieuwe Nederlandse politieserie DNA

SBS6 komt in 2019 met een spannende en humorvolle politieserie: DNA. DNA staat voor (Kate) Daans, (Lara) Noort en (Eliz) Alvero; een trio bestaande uit een Officier van Justitie en twee rechercheurs.

In elke aflevering lossen zij een moord op, maar ook de privélevens van deze drie vrouwen krijgen alle aandacht. Net zoals hun onderlinge vriendschap. De hoofdrollen worden vertolkt door Loes Haverkort, Yolanthe Sneijder-Cabau en Belinda van der Stoep.

Embed from Getty Images
Yolanthe Sneijder-Cabau

Rechercheurs Lara Noort (Yolanthe) en Eliz Alvero (Belinda) hebben elkaar jaren geleden leren kennen op de politieacademie en zijn sindsdien onafscheidelijk. Als het moet, gaan ze voor elkaar door het vuur. Officier van Justitie Kate Daans (Loes) hebben ze pas later ontmoet, maar het klikte meteen. Op een politiebureau in Amsterdam-Oost werken ze samen aan het oplossen van moorden. Hun werk is letterlijk een zaak van leven en dood en grijpt je altijd bij de keel. Dit omdat men met zowel het slachtoffer als de dader kan meeleven. Beiden hebben een heel begrijpelijk en menselijk verhaal, hoewel de kant van de dader uiteraard pas aan het eind van elke aflevering echt duidelijk wordt.

DNA draait om deze drie vrouwen en hun werk, maar ook om hun vriendschap en hun leven naast het bestrijden van de misdaad. Seks, relaties, verlangens en ambities; alles komt voorbij en wordt onverbloemd besproken. Op alle vlakken komen ze voor uitdagingen en herkenbare dilemma’s te staan. Vrijgezel Lara wil vooral genieten van al het mannelijk schoon dat onze planeet rijk is. De mannen moeten zich echter niets in het hoofd halen, want de volgende ochtend is er geen plaats voor hen aan de ontbijttafel. Eliz is gelukkig met haar huisje-boompje-beestjebestaan, maar hoe houd je een relatie na 12 jaar nog spannend? En Kate ziet haar relatie na 15 jaar eindigen. Zij gaat vervolgens heel voorzichtig op zoek naar een nieuwe vriendin.

Loes Haverkort vertolkte rollen in Soldaat van Oranje, Voor elkaar gemaakt en de SBS6-serie De Jacht. Yolanthe Sneijder-Cabau speelde eerder in Onderweg naar morgen, Costa!, Voetbalvrouwen en Bluf. Belinda van der Stoep is bekend van Lucia de B., Alleen maar nette mensen en Gek van Oranje. Belinda en Loes hebben beiden ook in de SBS6-serie Celblok H gespeeld.

Andere vaste rollen zijn er weggelegd voor Matteo van der Grijn (als rechercheur Moordzaken Jos van Dongen), Hans Kesting (als schouwarts Maurice Jonker) en Sinan Eroglu (als rechercheur Moordzaken Rodan Celik).

DNA wordt geproduceerd door Talpa Fictie, de makers van onder meer Gooische vrouwen en Divorce. De opnames gaan eind mei van start.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_JanWillemK
24 mei 2018 09:40 -
Ow, verschrikkelijk! Niet alleen is het weer een politieserie.. dit keer ook met Yolanthe Sneijder-Cabau...
Reageer
avatar_renzoroy
24 mei 2018 12:47
haha, ook deze NL serie ga ik zeker weer skippen.
Reageer
avatar_TnTNL
24 mei 2018 15:47
Ugh, mij ook niet gezien!
Reageer

Laatste nieuws

In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Vandaag, 10:56
FX heeft de premièredatum van de nieuwe serie Black Narcissus aangekondigd, daarnaast is er ook een trailer van de serie te bekijken.
Vandaag, 10:00
Daar zijn we weer! Een gloednieuw seizoen van de MijnSerie Podcast! Perry Mason is de Serie van de Maand, verder behandelen Mandy en Peter het serie-nieuws van afgelopen tijd en bespreken we de Emmy Awards.
Vandaag, 09:00
The Dark Crystal: Age of Resistance is door Netflix gecanceld. Er zal geen tweede seizoen van de Amerikaanse fantasieserie verschijnen bij de streamingdienst.
Gisteren, 13:00
2
De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.
maandag, 13:00
DC Universe zal vanaf begin 2021 verder gaan als stripboekenplatform DC Universe Infinite. HBO Max neemt series over van DC Universe en vernieuwt Harley Quinn.
maandag, 12:00
2