Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Eerste Nederlandse serie in 2019 bij Netflix

Eerste Nederlandse serie in 2019 bij Netflix

In 2019 krijgen we de eerste echte Nederlandse productie van Netflix. De serie speelt in Amsterdam en lijkt ook een bovennatuurlijk aspect te hebben.
De serie heeft nog geen titel en wordt gemaakt door productiebedrijf Pupkin. Het gaat om acht afleveringen van 30 minuten.

De beschrijving is als volgt: ‘In het vrijgevochten Amsterdam geniet een groep jonge studenten van alles wat het leven ze biedt: rijkdom, seks en macht. Tot ze - zonder het te beseffen - een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw openen.’

De serie is bedacht en wordt geproduceerd door Pieter Kuijpers, mede geproduceerd door Sander van Meurs, en wordt geschreven door schrijverscollectief Winchester McFly (Bankier van het Verzet, Lois). Dit team van scriptschrijvers bestaat uit Michael Leendertse, Thomas van der Ree, Joost Reijmers, Matthijs Bockting, Pieter van den Berg en Sarah Offringa.

Emma Kuijpers werkt mee als junior consultant en de productie zal worden geleid door showrunner Michael Leendertse (The Spiral, Van God Los, Smeris) met creatief producer Felix van Gisbergen.

De serie verschilt met het eerder aangekondigde Undercover, de Nederlandstalige productie die in 2019 op Netflix te zien zal zijn. Bij Undercover is het streamingbedrijf betrokken als co-producent samen met onder meer de Belgische VRT. Die serie is eerst bij de VRT te zien, daarna wordt hij wereldwijd aangeboden.

In totaal heeft Netflix 55 Europese titels in productie momenteel.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten